Време:

Твоите тимови:
Комуницирање
Public account
  PRO Зона
1330 кредити
Купи кредит
Вие сте во јавен профил. Ако сакате да ја играте играта или да се приклучите во дискусиите, мора прво да се логирате.Ако сте нов корисник, морате да се регистрирате прво.

  Општите правила на PowerPlay Manager

PPM состаноци
Levice, Admiral
01.07.2016 10:00
Број на менаџери: 6
Видете кои дојдоа и превземаа фотографии!

Општи правила на PowerPlay Manager

 • се задолжителни за сите играчи на играта
 • игнорирање на правилата не е оправдано
 • Администраторите на играта имаат за право да одлучат за тоа дали некој ги крши правилата или не
 • за методот и ефективноста на казните поради кршење на правилата ги одредуваат администраторите
 • Најстрога казна за прекршување на правилата е блокирањето на менаџерската сметка заедно со блокирањето на IP адресата на корисникот
 • сите ситуации, кои не се потполно покриени со овие правила ќе бидат санкционирани од администраторите
 • додаток на основните правила се правилата за секој спорт, кои исто така мора да бидат почитувани од секој менаџер
 • во случај на било која двосмисленост или недоследност во содржина или толкување на различните јазични верзии на овие правила, одлучувачка и важечка верзија се смета верзијата на словачки јазик

Забрането е:

 • да поседувате повеќе од еден менаџерски налог на играта
 • да го дадете или продадете вашиот акаунт на друг менаџер во играта
 • да се најавите во нечиј туѓ профил или дури и да се проба
 • да ја дадете вашата шифра на друг менаџер да се уклучи на вашиот акаунт
 • купување на играчи или запослени за цена која е превисока, по пат на било кој метод
 • Да се врши трансфер на средства, играчи или вработени со цел да се добие предност во играта
 • да се регистрирате и играте во некоја друга земја. Во случај ако вашата земја не постои на PowerPlay Manager, треба се регистрирате во остаток од светот (Друг Свет)
 • Мамење во секој облик, обид за кражба на лозинката од друг корисник или обид за нарушување на духот на играта на преостанатати менаџери во секој облик
 • да стекнете предност во играта за замена на вистински пари или кредити базирани на договор со некој друг менаџер
 • да влијаат на резултатите врз основа на договор со менаџерот на спротивниот тим
 • користење на грешки или мани во играта и нејзините правила
 • пребарување на страни, креирање и дистрибуирање на апликации, кои ги автоматизираат некои делови на играта, а во случај да не се одобрени од страна на авторот на играта
 • да се обидете да добиете информација, која не е изразително прикажана на страните, или да праќате податоци на било кој сличен начин
 • да се обидете да го украдете или да го саботирате властништвото на PowerPlay Manager LTD или да поттикнувате некого да го направи тоа
 • за злоупотреба на опцијата да се одбележи трансфери во играта како сомнителни (тоа може да се смета како намерна опструкција на работата на gamemasters )
 • за злоупотреба на опцијата да дадете мислење на форум, објавување статија или слика (може да се смета како намерна опструкција на работа на модераторите и администраторите)
 • да се рекламираат приватни турнири на флеш чет со цел да се придобијат што повеќе менаџери
 • пропагирање или на друг начин рекламирање на други онлајн игри (можно е да се даде исклучиво по договор со support@powerplaymanager.com)
 • да се спам форумите за дискусија и чет - на пример со објавување на повеќе пораки со ист текст
 • да објавувате спам на пошта - со испраќање на несакани пораки (како реклама)
 • да испрати заканувачки, навредувачки или понижувачки пораки, e-mail или на текстовите на страниците на играта, форумите, чет или преку пошта
 • да се навредува, се заканува или наклевети некој менаџер во PowerPlay Manager на страниците на играта, форумите за дискусија, разговор и по пошта
 • да објавувате пораки на страниците на играта, форумите за дискусија или во пораки, кои го кршат законот или се рекламираат злосторства
 • Да се охрабруваат други да прават работи кои се спротивни на правилата на играта.
 • да се потенцира тема користејќи специјални карактери или големи букви во форумите за дискусија
 • за да рекламирате играчи или членови на персоналот или за да побарате противници за пријателски натпревари на форумот и флеш чатот, барајте во теми специјално наменети за овие намени
 • да се користи јазик на националните форуми, што не е определен еден (англискиот јазик е дозволен)
 • Да имаш вулгарно или инаку навредливо корисничко име, име на арената или името на тимот
 • да се стави текст, слики или други елементи во играта, без дозвола на сопственикот на авторските права
 • да се стави текст, слики или други елементи во играта со содржината која можат да ги повредат другите корисници
 • да дадете коментар за одлуката или забраната на администраторите во дискусијата на форумот (тоа е можно да се разговара по e-mail или PowerPlay Manager mail со одговорен администратор)
 • да контактираш со други корисници бараќи кредити
 • да испратите пораки за рекламирање играчи или членови на персонал за продажба
 • да се промовира играч или член на персоналот во разговорот со уште еден играч
 • да се разговара за сомнителни трансфери или сомневања за мамење на форуми, чет или разговор за играч (сомнителни случаи може да бидат пријавени директно до gamemasters)
 • Да промовираш друг веб сајт или производ на било кој начин без дозвола на администраторот на играта
 • to cheat in any way with the purpose of gaining referrals, including encouraging people with no intention of playing the game to create an account with the purpose of gaining a referral

Специјални одредби:

 • Ако играч или член на персоналот се продаде на пазарот по цена која многу ја надминува реалната пазарната цена на слични играчи и членови на персонал, gamemaster може да компензира со одземање на дел од продажната цена од сметката на продавачот. Овој надоместок не се смета за казнување и затоа може да се направи дури и ако продавачот не е одговорен за прекумерната цена. Пресудата дали цената е превисока е до индивидуата одлуката на gamemaster.
 • Предупредување! Ако постои повеќе од една личност која игра PowerPlay Manager во едно домаќинство, тие не смеат да купуваат или да ги разменуваат своите играчи и / или членови на персоналот под никакви околности. Ова ги вклучува луѓето кои пристапуваат на играта од нивното училиште или канцеларија или луѓе кои пристапуваат повеќе пати од истата интернет конекција. Исто така не се препорачува да се играат премногу пријателски натпревари еден против друг затоа што може да доведе до сомнение за користење повеќе тимови.
 • Ако има повеќе од еден менаџер кој игра ППМ во едно домаќинство, препорачуваме да ги обавестите гејммастерите. Ова се однесува на сите кои играат од иста ИП адреса, можи да се случи некој да биди исклучен.
 • Ако менаџерот не се логира во својот тим во еден од спортовите во период подолг од 21 ден, неговиот/нејзиниот тим во спортот ќе биди поништен!
 • Ако финансиите на тимот паднат во срвена бројка во период подолг од 21 ден.менаџерот ќе биде отповикан.
 • Ако бројот на играчи во тимот падне под минимумот што е потребен за овој спорт во период подолг од 21 ден,менаџерот на тимотќе биде отповикан.
 • Ако менаџер наде грешка во играта, тој/таа е обврзана да ја пријави до администраторите на играта.
 • Пријавувањето за било кој состанок од менаџерите се смета за обврзувачка. Пријавувањето за состаноци на кои менаџерот не планира да присуствува се смета како повреда на правилата.

Профил заменик:

 • Ако корисникот и неговиот/нејзиниот помошен корисник играат PowerPlay Managerод иста интернет конекција (пример од иста куќа, школо или работа) не можат да купуваат играчи или членови на персоналот еден од друг.
 • Корисникот сноси целосна одговорност за работата на нејзиниот/неговиот помошен корисник. Секоја штета нанесена од помошниот корисник нема да биде компензирана.
 • Ставање на корисник како привремен корисник повеќе пати без негова/нејзина желба е забрането.