Рекламирање на PowerPlay Manager

 • www.powerplaymanager.com - веб страна која што е фокусирана на online спортски менаџер игри
 • Првиот спорт е лансиран - Хокеј на мраз (од 08/27/2008)
 • Вториот спорт лансиран - Фудбал (од 06/01/2010)
 • The third released sport - Ракомет (since 05/27/2013)
 • The fourth released sport - Kошарка (since 06/26/2014)
 • Планирани се вкупно 9 спортови
 • Број на регистрирани корисници: 2 007 450
 • Број на индивидуални IP посетители дневно: 100,000
 • Број на дневно вчитани страни: 2,500,000
 • Просечно време поминато на страницата од страна на корисниците: 10 минути
 • Број на јазични верзии: 46
 • Просечниот посетител на страната е човек помеѓу 15 и 45 години

Држави со најголем број на регистрирани членови во PowerPlay Manager

Ранкинг Држава Број на менаџери
1 Република Чешка Република Чешка 114289
2 Словачка Словачка 93038
3 Полска Полска 92168
4 Бразил Бразил 57872
5 Турција Турција 52313
6 Шпанија Шпанија 38784
7 Унгарија Унгарија 37136
8 Франција Франција 32760
9 Аргентина Аргентина 30376
10 Германија Германија 29286
Погледни ја целата графика

Возможни формати за рекламирање

Ние нудиме различни формати за рекламирање на нашите клиенти - од вообичаените банер реклами до посебни и уникатни реклами со CTR броеви рангирани помеѓу 3 до 5%.

Хокеј на мраз   Фудбал   Ракомет   Kошарка  


Често рекламирање:

We offer several banner positions within the user interface. A skyscraper on the right hand side of the screen (160x600 pixels), a leaderboard (728x90 pixels) in the top part of the screen and a 300x300 pixel size banner on various pages. The client may, of course, choose the desired language version where the ads will be displayed.
Специјално рекламирање:

Постојат повеќе типови на посебни реклами за клиенти со високи барања. Овие се разликуваат во голема мера од вообичаените формати за рекламирање. Сите овие формати се карактеристични за нивната висока стапка на кликнување, на моменти достигнува до 5%, како и за нивните посебни ефекти на креирање слика, што е дополнителна предност за секој клиент.

a./ Спонзор на тимот
Компанијата или веб страната на клиентот ја има можноста да стане спонзор на тимовите на PowerPlay Manager. Секој тим во играта има генерален спонзор преку целата сезона. Познат факт е дека корисниците имаат блиска врска со нивните тимови и тие се склони да ја посетат страната на нивниот спонзор. Кога понудата за спонзорство ќе биде прифатена, логото на компанијата или веб страната ќе биде прикажано на тимскиот профил и под него ќе биде линкот за страната на спонзорот со директно наведување за нејзина посета (погледни ја сликата подолу). Спонзорскиот договор трае 16 недели (112 дена).
b./ Медиумски спонзор
Компанијата или веб страната на клиентот има можност да стане медиумски спонзор на тимовите на PowerPlay Manager. Секој тим во играта потпишува договор со медиумски спонзор секоја сезона. Откако договорот ќе биде прифатен, логото на компанијата на клиентот или веб-сајтот ќе биде прикажан во профилот на тимот и под него ќе биде линкот до веб-сајтот на спонзорот со директна линија за посета на спонзорот (види ја сликата подолу). Договорот со медиумскиот спонзор трае 16 недели (112 дена), што е должината на една сезона во PowerPlay Manager.
c./ PRO пакет спонзор
Секој корисник добива бесплатен премиум ПРО пакет во два наврати. Прв пат кога создава нов тим и втор пат кога ќе достигне потребно натпрварувачко искуство. Во првиот случај корисникот добива PRO пакет претплата за 21 ден, а во вториот случај за 7 дена. Секој таков корисник добива порака каде што клиентот ќе биде претставен како спонзор на слободен ПРО пакет. Пораката е секогаш испратена на јазикот што играчот и клиентите ќе го одберат во коија земји сакаат да спонзорираат ПРО пакети. Оваа форма на рекламирање има висока CTR.
d./ Tournament sponsor
When sponsoring a tournament, the client has the following options of presentation: tournament name as per client's request, tournament logo, links to the client's website via tournament website and tournament forum. The client has the option to donate real hardware prizes into the tournament and thus increase the users' awareness about the client's scope of business.
e./ Спонзор на пренесувањето на играта во живо
The live broadcast is the most popular and most followed part of PowerPlay Manager. The users watch the live broadcasts of the games of their teams. The company or the website of the client can become the sponsor of the game. Each live broadcast begins with the presentation of the sponsor of the game on the main screen and the sponsor's logo is displayed for the whole duration of the broadcast on an exclusive place (see the example below).

Ако сметате дека нашата понуда е интересна за Вас и сакате да се рекламирате на www.powerplaymanager.com, не се двоумете и контактирајте не на finance@powerplaymanager.com. Можете да не контактирате на Словачки, Чешки, Англиски, Германски, Хрватски или Српски јазик. Исто така можете да не контактирате и на skype - tuttleha.


PowerPlay Manager тимот