Време:

Твоите тимови:
Комуницирање
Public account
  PRO Зона
1330 кредити
Купи кредит
Вие сте во јавен профил. Ако сакате да ја играте играта или да се приклучите во дискусиите, мора прво да се логирате.Ако сте нов корисник, морате да се регистрирате прво.

  Водич

PPM состаноци
Kľačno, horský hotel Kľak
23.09.2011 16:00
Број на менаџери: 28
Видете кои дојдоа и превземаа фотографии!

Содржи
Како да започнеш?

     Со цел да можат да ја користат сите предности на корисничкиот налог, мора да ја потврдите вашата е-mail адреса. За верификација е многу едноставна. Ви испратиме верификација e-mail на вашата e-mail адреса и потоа кликнете на врската за конфирмација на е-mail.

     Ако не сте ја добиле верификација на е-пошта, Ве молиме проверете ја вашата спам или џанк пошта во сандаче со пораки. Ако не сте го пронашле маилот за верификација во Spam или Junk фолдерите,можете да се обидете повторно да ви пратиме. Ако не сто добиле маил за верификација сеуште дури и по повторното праќање,можете да се обидете да ви пратиме преку друг маил.

     You can start playing hockey, soccer, handball and basketball immediately even if you haven't verified your e-mail address yet. However, if you fail to verify it within 14 days, you will lose your team. To create a team click Sports in the main menu and then just pick a sport where you want to create a team. Then follow the instructions on the screen. After creating a team we recommend you to read the guide within that sport. You can find it under Information.

Врати се на почеток

Кориснички интерфејс

     Играта има неколку интерфејси.Кога ќе се логирате,се наоѓате во универзалниот интерфејс на ППМ.Од овој интерфејс лесно да се пристапи до вашите тимови.Секој спорт има свој интерфејс до кои имате пристап преку влегување во вашиот тим.Интерфејсот на секој спорт е независен и има своја структура и дизајн.

     Секој спорт има свој водич и најчесто поставувану прашања(FAQ) кои се препорачливи за читање пред почетокот на започување на играта.

Врати се на почеток

Форуми

     Еден од најдобрите работи во онлајн игрите,освен играњето,е заедницата.Форумот е одлично место за оние кои сакаат да споделат идеи и впечатоци од играта или пак оние кои сакаат да разговараат со другте менаџери.Форумот е поделен на неколку категории и подкатегории.

     Секој спорт има своја категорија на форум.Темите што се за одреден спорт можат да се најдат под категоријата наречена Генерален форум.

     Форумите од секој спорт содржат подкатегории наречни Турнири,Лигашки форуми и Национални тимови.Форумите за Турнири содржат теми за кредитни турнири кои се играат во дадениот спорт и се интернационални.

     Секоја лига може да има своја тема на форумот.Ако вашата лига сеуште нема форум,можете да креирате тема за тој спорт под Лига менито.

     Форумите се подели и во држави.Само селектираните држави со најголем број на менаџери имаат свои сопствени форуми.Секоја категорија на спорт содржи форуми само од овие држави кои имаат сопствен форум.

     Можете да додадете теми во "омилени" за да ви биде полесно да ги најдете.Омилените теми ќе бидат прикажани на десната страна на екранот и ќе можете многу лесно да пристапите до нив.За да додадете тема како омилена кликнете на сивата ѕвезда што се наоѓа до името на темата.Жолтата ѕвезда кажува дека оваа тема е додадена во омилени теми.

Врати се на почеток

Пријатели

     Ако сакате да додадете некого во вашите пријатели,кликнете на неговото корисничко име и потоа кликнете на "Додаи за пријател" на неговиот профил.Овој корисник ќе добие покана за пријателство и ако ја прифати,ќе станете пријател.

     Можете да го прекинете пријателството во било кое време со килкнување на копчето Одстрани од пријатели на прифлиот на корисникот.

Врати се на почеток

Профил на менаџерот

     To access the manager profile, just click the user name of the manager anywhere in the game. You can find all the vital info about the manager in the profile. You can also find here such features as Add to friends or Send mail to manager.

     Ако го отворите вашиот профил можете да ја користите опцијата "кажете им на другите",можете да прикачите слика или да додадете јазици кои ги зборувате.Само кликнете на знакот + на десната страна на профилот и додадете други јазици.

     Опцијата "Кажете им на другите" може да се користи во вашиот профил или на почетната страна.Секој текст или линк пратен преку оваа опција ќе биде прикажана на вашата и на почетната страна на вашите пријатели.Тогаш вие и вашите пријатели ќе можете да реагирате на оваа "мисла".

     Ако имате пријател чии мислења не сакате да ги гледате повеќе на вашата почетна страна,одете а профилот на пријатели и кликнете на Прекинете со следење на пријателот.

     Другите информации како што се име,презиме,пол и датум на раѓање можат да се подесат во менито за подесување.За пристап на оваа страна,кликнете на менито подесување.

Врати се на почеток

Поврзување со Facebook

     Вашиот акаунт ППМ може да се поврзе со Фејсбук во страната за подесување.Можете да најдете инструкции на оваа страна исто така.Кога вашите акаунти ќе се поврзат,ќе можете да се логирате во играта со кликнување на копчето Логирај се преку Фејсбук.Ако не сте приклучени преку Фејсбук,ќе бидете префрлени за да се приклучите.

     Ако сеуште не сте го поврзале вашиот акаунт со Фејсбук,логирањето преку Фејсбук копчето ќе ве префрли до регистрирањето преку Фејсбук.Во тој случај не продолжувајте со регистрирањето,туку логирајте се по нормален пат и поврзете го вашиот акаунт со Фејсбук во менито за подесување.

     Ако сте го креирале вашиот акаунт преку Фејсбук страната,вашиот акаунт автоматски че се конектира со Фејсбук и можете да се логирате со кликнување на копчето Логирај се преку копчето Фејсбук.Ако сакате да се логирате на стандарден начин,напишето го вашето корисничко име и лозинка кои ви се пратени преку е-маил веднаш по регистрирањето.

Врати се на почеток

Профил заменик

     Ако знаете дека не сте во можност во можност да влезете во вашиот профил за подолг период, можете да доделите еден корисник да управуваат со вашиот тим во ваше отсуство. Оваа дозвола се дава за период од најмногу 30 дена или додека не се повлече. Со цел да се користи оваа функција, вие и вашиот заменик мора да сте претплатени за ПРО пакет во кој било спорт за најмалку 30 дена.

     Можете да го назначите вашиот заменител во менито за подесување или на профлиот на посакуванот корисник.Колку порано назначите некого како ваш заменител,тој/таа ќе добие маил кој ќе го/ја информира за ова и исто така за начинот на кој треба да се логира во вашиот акаунт.

     Заменителот влегува преку пишување на орисничкото име на менаџерот кој го менува и неговата лозинка.Заменителот може направи повеќе работи како и вистинскиот сопственик на тимот.Исклучок се кредитните функции и некои други опции кои се исклучен за заменителот поради безбедносни причини.Во секој случај треба внимателно да се одбере кој ќе се грижи за вашите тимови.

Врати се на почеток

Прекинување на акаунтот

     Ако сакате да го откажете вашиот акаунт,пратете барање на support@powerplaymanager.com.

Врати се на почеток