Време:

Твоите тимови:
Комуницирање
Public account
  PRO Зона
1327 кредити
Купи кредит
Вие сте во јавен профил. Ако сакате да ја играте играта или да се приклучите во дискусиите, мора прво да се логирате.Ако сте нов корисник, морате да се регистрирате прво.

  Kошарка

Информации за спорт

This sport was created just to complement the winter preparation, but quickly became one of the most popular sports in the world. We bring it to you in the form of a management game. Try the role of a manager, coach and scout. If you want to decide which players to acquire to boost your lineup for the upcoming season or to setup your lineup and tactics for the game, don't hesitate and create your own basketball team!

Моменталната состојба во спортот

Basketball is the fourth sport available in full version since June 2014.

Ranking of countries according to the number of basketball teams

Оваа табела го покажува моменталниот ранг на вашата држава според бројот на регистрирани менаџери во овој спорт.

Basketball teams in total: 2925 (+6)

Поз Држава Број (денеска) % Последна
1 Република Чешка Република Чешка 355 (+1) 12.1 2021-10-26
2 Словачка Словачка 327 (+1) 11.2 2021-10-26
3 Полска Полска 203 (+1) 6.9 2021-10-26
4 Унгарија Унгарија 169 5.8 2021-10-25
5 Латвија Латвија 134 4.6 2021-10-21
6 Франција Франција 114 3.9 2021-10-23
7 Шпанија Шпанија 103 (+1) 3.5 2021-10-26
8 Русија Русија 94 3.2 2021-10-24
9 Германија Германија 94 3.2 2021-10-23
10 Италија Италија 86 2.9 2021-10-25
11 Србија Србија 82 2.8 2021-10-04
12 Бразил Бразил 75 2.6 2021-10-25
13 Хрватска Хрватска 71 2.4 2021-10-22
14 САД САД 69 2.4 2021-10-25
15 Финска Финска 66 2.3 2021-10-16
16 Романија Романија 59 2.0 2021-10-17
17 Турција Турција 58 2.0 2021-10-25
18 Словенија Словенија 58 2.0 2021-10-24
19 Литванија Литванија 57 (+1) 1.9 2021-10-26
20 Аргентина Аргентина 51 1.7 2021-10-25
21 Украина Украина 48 1.6 2021-10-21
22 Бугарија Бугарија 44 1.5 2021-10-04
23 Шведска Шведска 41 1.4 2021-10-16
24 Обединето Кралство Обединето Кралство 30 1.0 2021-10-22
25 Швајцарија Швајцарија 29 1.0 2021-08-05
26 Португалија Португалија 29 1.0 2021-10-23
27 Грција Грција 28 1.0 2021-10-24
28 Холандија Холандија 28 1.0 2021-10-07
29 Канада Канада 27 (+1) 0.9 2021-10-26
30 Естонија Естонија 24 0.8 2021-10-11
31 Белорусија Белорусија 23 0.8 2021-08-11
32 Белгија Белгија 23 0.8 2021-10-16
33 Кина Кина 22 0.8 2021-10-23
34 Босна и Херцеговина Босна и Херцеговина 19 0.6 2021-08-21
35 Иран Иран 17 0.6 2021-10-23
36 Австрија Австрија 13 0.4 2021-09-25
37 Колумбија Колумбија 13 0.4 2021-08-29
38 Данска Данска 12 0.4 2021-10-11
39 Кинески Тајпеј Кинески Тајпеј 9 0.3 2020-08-31
40 Филипини Филипини 8 0.3 2021-10-24
41 Чиле Чиле 7 0.2 2021-01-27
42 Црна Гора Црна Гора 7 0.2 2021-09-16
43 Венецуела Венецуела 6 0.2 2021-10-24
44 Ирска Ирска 6 0.2 2016-08-29
45 Израел Израел 5 0.2 2021-10-20
46 Перу Перу 5 0.2 2020-08-17
47 Молдавија Молдавија 5 0.2 2021-10-15
48 Саудиска Арабија Саудиска Арабија 5 0.2 2021-10-24
49 Австралија Австралија 5 0.2 2021-10-08
50 Танзанија Танзанија 5 0.2 2021-10-25
51 Норвешка Норвешка 4 0.1 2020-02-13
52 Мексико Мексико 4 0.1 2020-01-09
53 Индонезија Индонезија 3 0.1 2020-04-09
54 Нов Зеланд Нов Зеланд 3 0.1 2021-10-24
55 Египет Египет 3 0.1 2020-09-30
56 Индија Индија 3 0.1 2021-10-06
57 Кипар Кипар 3 0.1 2021-05-30
58 Исланд Исланд 2 0.1 2021-08-03
59 Азербеjџан Азербеjџан 2 0.1 2021-10-10
60 Уругвај Уругвај 2 0.1 2020-10-19
61 Грузија Грузија 2 0.1 2021-07-06
62 North Macedonia North Macedonia 2 0.1 2020-05-18
63 Малезија Малезија 1 0.0 2014-06-26
64 Андора Андора 1 0.0 2014-06-26
65 Казахстан Казахстан 1 0.0 2014-06-26
66 Тунис Тунис 1 0.0 2014-10-01
67 Мароко Мароко 1 0.0 2015-12-11
68 Куба Куба 1 0.0 2016-01-11
69 Маурициус Маурициус 1 0.0 2017-03-06
70 Ангола Ангола 1 0.0 2017-04-09
71 Кенија Кенија 1 0.0 2017-09-03
72 Јамајка Јамајка 1 0.0 2019-04-15
73 Панама Панама 1 0.0 2019-09-14
74 Алжир Алжир 1 0.0 2020-04-06
75 Доминиканска Република Доминиканска Република 1 0.0 2021-01-30
76 Ерменија Ерменија 1 0.0 2021-03-31
77 Того Того 1 0.0 2021-04-05
78 Јапонија Јапонија 1 0.0 2021-04-18
79 Мадагаскар Мадагаскар 1 0.0 2021-05-25
80 Руанда Руанда 1 0.0 2021-09-05
81 Ирак Ирак 1 0.0 2021-09-28
82 Буркина Фасо Буркина Фасо 1 0.0 2021-10-04
83 Брегот на Слоновата Коска Брегот на Слоновата Коска 1 0.0 2021-10-12
84 Сингапур Сингапур 1 0.0 2021-10-15
85 Шри Ланка Шри Ланка 1 0.0 2021-10-16
86 Сирија Сирија 1 0.0 2021-10-19