Peetvaders van hockey in Slovenië
Marcel & David Rodman

Marcel Rodman David Rodman
  - De eerste speler die ooit voor Slovenië scoorde voor de nationale ploeg op het hoogste niveau van het Wereldkampioenschap
  - De derde speler in de geschiedenis die minstens 1 goal scoorde in elke wedstrijd van zijn ploeg op het hoogste niveau van het Wereldkampioenschap
  - Speelde meer dan 100 wedstrijden in de Sloveense nationale ploeg
  - 7e plaats op de Olympische Winterspelen 2014 in Sotchi in de eerste Olympische deelname van Slovenië

"Wanneer ik PowerPlay Manager begon te spelen, had ik niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden. Het spel heeft alles: opwinding, uitdagingen, plannen, winnen, verliezen, eigenlijk alles dat echt hockey heeft. Ik hoop dat het spel evenveel plezier doet en zal doen bij anderen als het doet bij mij."

  - Heeft deelgenomen aan elk wereldkampioenschap sinds 2005 (topniveau of divisie I)
  - Speelde meer dan 90 wedstrijden in de Sloveense nationale ploeg
  - 7e plaats op de Olympische Winterspelen 2014 in Sotchi in de eerste Olympische deelname van Slovenië

"Als je ooit je vaardigheden als algemeen manager van een sportploeg wil testen en je kan spelers, personeel, tactieken, financiën en faciliteiten besturen, is dit een spel waarbij dit niet mis kan gaan. Ik hoop dat je het zo leuk vindt als ik."

Marcel Rodman (#22) speelt regelmatig voor de Sloveense nationale ploeg sinds de eeuwwisseling. Hij maakt een groot deel uit van de verbetering van het sloveense hockey in de laatste 10 jaar. Hij speelde in de ploeg die voor het eerst promoveerde naar de Wereldkampioenschap Topdivisie als onafhankelijke natie in 2001. Op het wereldkampioenschap realiseerde hij iets historisch door in elk van de 6 wedstrijden die Slovenië speelde te scoren. Hij was tweede en moest alleen gouden medaille Peter Bondra voor laten in het toernooi goals maken.

Marcel startte met hockey toen hij 5 was. Hij ging door het Jesenice jeugdprogramma en vertrok naar Canada toen hij 16 was. In Canada speelde hij voor de Pickering Panthers en dan 2 seizoenen voor de Peterborough Petes in de OHL. In 2001 werd hij gedraft door Boston Bruins als 282de in de NHL Entry Draft.

In 2013 hielp hij Slovenië zich te kwalificeren voor de eerste keer ooit voor de Olympische Winterspelen. Slovenië eindigde op een ongelooflijke 7e plaats op de Olympsiche Winterspelen in Sotchi nadat ze Slovakije en Oostenrijk versloegen.

Hij spendeerde het meeste tijd van zijn carriere in Sloveense en Oostenrijkse clubs namelijk Acroni Jesenice, Graz 99ers en Vienna Capitals. Hij speelde ook voor de Krefeld Pinguine (DEL) en Bietigheim Steelers (tweede liga Duitsland). Hij speelt momenteel voor Schwenninger Wild Wings in de top league in Duitsland.

David Rodman (#12) proefde voor het eerst van het internationale topniveau op het wereldkampioenschap hockey 2005 in Oostenrijk. Sindsdien heeft hij elk groot toernooi gespeeld waar Slovenië aan deelgenomen heeft.

David begon hockey te spelen wanneer hij 4 jaar was. Net als zijn broer is hij een jeugdproduct van Jesenice. Wanneer hij 17 was, besliste hij om zijn thuisland te verlaten en zijn geluk uit te proberen in Canada, waar hij speelde bij de Val d'Or Foreurs van de QMJHL.

In 2013 hielp hij Slovenië zich te kwalificeren voor de eerste keer ooit voor de Olympische Winterspelen. David was de topscorer van het gehele kwalificatietoernooi. In drie wedstrijden scoorde hij 4 doelpunten en gaf hij 2 assists. Slovenië eindigde op een ongelooflijke 7e plaats op de Olympsiche Winterspelen in Sotchi nadat ze Slovakije en Oostenrijk versloegen. David speelde het toernooi op de eerste rij naast Anže Kopitar en Jan Muršak.

Na 2 seizoenen kwam hij terug naar Europa en vervolgde zijn carrière in de Oostenrijkse competitie waar hij speelde voor Linz Black Wings, Acroni Jesenice en Vienna Capitals. Hij speelde een seizoen in de tweede divisie in de Duitse liga bij Bietigheim Steelers en momenteel speelt hij in de Zweedse HockeyAllsvenskan bij IK Oskarshamn.


Peetvader van ijshockey