Time:

Your teams:
Communication
Public account
  PRO Zone
1330 credits
Buy credits
You are in the public account. If you want to play the game or join in the discussion, you have to log in. If you are a new user, you must register first.

  PowerPlay Magazine

Systematické zbieranie dát o športovej výdrži a veku


Systematické zbieranie dát o športovej výdrži a veku

 

 

 

Nedávno som pracoval na novom projekte, aby som zodpovedal na niekoľko otázok týkajúcich sa zákonitostí, podľa ktorých si niektorí 15-roční hráči mnoho sezón udržiavajú ideálnu športovú výdrž, aby sa z nich nakoniec stali 22-ročné legendy so š.v. 5/6. Takže radšej, než by som mal prechádzať sám množstvom hráčov (čo by bolo náchylné k zlyhaniu ľudského faktora a odber vzoriek by nebol náhodný) som urobil to, čo by skúsil každý vyškolený fyzik - nechal by všetku prácu urobiť počítač! Vytvoril som program, ktorý by prelistoval hráčov zoradených podľa ID prideľovaného 15-ročným hráčom od prvého dňa až do súčasnosti. To by bola vzorka v danom intervale ignorujúca hráčov, ktorí neboli v tíme (klesala im š.v., ale vek nie). Doplním, že som nechal skúmať jednotlivé stránky PPM v dobe, keď servery neboli pod záťažou.

Najprv som začal s malými súbormi dát, aby bolo jednoduché vykonať kontrolu konzistencie. Potom, čo sa všetci odhlásili, som prechádzal do väčších a väčších dátových súborov zbalených na preskúmavanie veku a údajov o š.v. od 7233 hráčov. Potom som ich vložil do tabuľky podľa ich veku a š.v.. Tieto dáta možno vidieť v tabuľke nižšie, kde čísla zodpovedajú percentu hráčov na danej úrovni š.v. podľa veku. Napríklad, u 18-ročných hráčov malo 11,5% z nich š.v. 6/6, 60,5% š.v. 5/6 a 28,0% ich bolo so š.v. 4/6. Horné cikcakovité ohraničenie zodpovedá najhoršiemu vývoju š.v., zatiaľ čo spodné ohraničenie zodpovedá najlepšiemu vývoju š.v..

Môžeme sa z toho dozvedieť aj viac. Pri pohľade nadol pozdĺž pravého okraja každého kroku (t.j.  6/6 15 až 18 rokov, 5/6 19-22 atď.), môžete vidieť zmenu v percentách v každom veku, ktorú usmerňuje pokles š.v.. Pád š.v. je indikovaný pohybom dole a doľava. Treba na to dbať v rôznych situáciách. Napríklad je to bezvýznamné, keď sú aj prázdne bunky vpravo predmetom skúmania. Napríklad, 20-ročný 5/6 hráč má 62%-nú šancu udržať 5/6 ako 21-ročný (0,265 / 0,427). Lenže, výpočet pre 21-ročného 4/6 hráča je zložitejší, pretože hodnota 22 4/6 zahŕňa hráčov s klesajúcou š.v. od 21 5/6 (okrem 22 3/6 pochádzajúcich z 21 4/6). Sú to len šance a musíme myslieť na všetky možné scenáre.

A konečne, tieto dáta sú najvhodnejšie pre hráčov mladšieho veku kvôli lepším štatistikám. Akonáhle začnete prezerať hráčov nad 30 rokov, ktorých je málo, štatistiky sa ochudobnia, stanú sa menej presnými, a tak poslúžia len k veľmi hrubému odhadu.

Niektoré kľúčové štatistiky som vypočítal dopredu a vyzerajú takto:

                                                               Pravdepodobnosť, že z 15 6/6 bude 18 6/6 je 18.4%,
                                                               pravdepodobnosť, že 15 6/6 pôjde na 22 5/6 je 9,1%,
                                                               pravdepodobnosť, že 15 6/6 sa dožije 26 4/6 je 1,9%.
                                                               Pravdepodobnosť, že z 15 6/6 klesne na 16 5/6 je 21.6%,
                                                               pravdepodobnosť, že 15 5/6 klesne na 17 4/6 je 37.6%.

 

 

Šťastné PP manažovanie

-Scott

 

Preložené z anglického originálu: A Systematic Collection of Career Longevity and Age Data

 





Article rating: Poor - Normal - Excellent     Unique views: 539

Share on Facebook   Share on Twitter   Share on MySpace