Time:

Your teams:
Communication
Public account
  PRO Zone
1330 credits
Buy credits
You are in the public account. If you want to play the game or join in the discussion, you have to log in. If you are a new user, you must register first.

  PowerPlay Magazine

Handbal - povestea merge mai departe (5)


Handbal - povestea merge mai departe (5)

Episodul de astăzi din serialul dedicat handbalului ppm-ist se oprește asupra evoluțiilor celor 4 echipe românești care ne reprezintă în Cupele Internaționale intercluburi (impropriu spus 4, deoarece una dintre reprezentantele în Cupa Cupelor - As Falimentul. S.R.L.  - nu mai contează).

 

Liga Campionilor

Grupa 6

Sorții i-au hărăzit vicecampioanei U Cluj o grupă formată din campioana Elveției, Cobras, vicecampioanele Ungariei - ST.BITANGOK și Belarusului - Gomel Angry Bears, și bronzul din ediția trecută a campionatului finlandez, Ihmemiehet.

Ardelenii au arătat încă din startul competiției că nu sunt dispuși să sacrifice competiția internă în favoarea unor rezultate bune în Liga Campionilor, debutând, pe propria arenă, cu o formație improvizată împotriva bielorușilor. În plus, și tactica ofensivă s-a pliat pe apărarea oaspeților în ambele reprize, iar compatriotul nostru Abdellah Lixandru a făcut adevărate minuni între buturile adversarilor. Victoria urșilor (25:29) a venit, așadar, firesc.

A doua întâlnire, cea din Țara Cantoanelor, în compania formației Cobras, a însemnat revenirea șepcilor roșii în formație completă, însă avansul de 4 goluri luat la pauză de elvețieni, atunci când au evoluat cu 3 trepte ale importanței peste clujeni, a fost decisiv pentru o victorie la limită (29:28), chiar dacă în cea de a doua parte a jocului studenții au urcat de la „mică”, la „normal”.

A urmat partida de pe propriul teren cu maghiarii de la ST.BITANGOK, liderii actuali ai grupei, abordată de această dată de ambele formații pe aceeași intensitate, „mică”.

Având în față un adversar sensibil mai puternic, clujenii au intrat totuși în avantaj de 3 goluri la pauză, datorită inspirației managerului stefg, care și-a surprins adversarul nepregătit pentru atacurile purtate pe aripi. În partea secundă însă oaspeții au întors foaia, apărându-se cu toată echipa pe semicerc, formulă în care extremele noastre au suferit, și contracarând cu pivotul, iar, cu finalul de meci aparținându-le, au întors soarta partidei (28:30).

Clujenii au jucat și a 4-a partidă din grupe (singura echipă în această postură), reușind să spargă gheața în Finlanda (25:27), după o nouă partidă abordată „energetic” în aceeași manieră de ambele combatante și având din nou în extreme cartea câștigătoare.

Deși, spre jumătatea fazei grupelor, încă păstrează șanse de calificare, mi-e greu să cred că vicecampioana României va merge mai departe, cu atât mai mult cu cât ea însăși nu-și dorește.

Clasament

Pos Echipa MP W D L Pts GF:GA GD
1 Ungaria ST.BITANGOK 3 3 0 0 6 93:80 +13
2 Elveţia Cobras 3 2 0 1 4 90:76 +14
3 Belarus Gomel Angry Bears 3 2 0 1 4 83:83 0
4 România U Cluj 4 1 0 3 2 108:113 -5
5 Finlanda Ihmemiehet 3 0 0 3 0 71:93 -22

 

 Grupa 16

Tocmai în ultima grupă au fost catapultați crocodilii ieșeni, alături de următoarele formații: campioanele Norvegiei - Kongsberg, și Turciei - BuldanSpor, și vicecampioanele Finlandei - Folkungarna, și Bosniei-Herțegovina - RK Rocket.

Chiar dacă nu a avut garnitura completă la meciul de debut și în pofida faptului că a evoluat cu o treaptă a importanței sub cea a adversarului, campioana României, evident superioară reprezentanților Semilunei, a fost la pupitrul partidei de la un capăt la altul și a câștigat logic și elocvent (30:23).

A urmat deplasarea din Norvegia, unde crocodilii au mușcat cu sete dintr-un adversar depășit total, îngenunchindu-l și la propriu, și la figurat (15:42).

Povestea frumoasă s-a încheiat însă aici, pentru că au urmat două eșecuri în tabără noastră:

-                 Mai întâi pe propria arenă, cu puternicii nordici de la Folkungarna (30:37), partidă în care deși am avut de partea noastră „importanța”, n-am avut nici forță suficientă, din partea echipei, nici inspirație, din partea managerului, nici în privința formulei de atac, nici în cea a apărării, fiind prinși aproape de fiecare dată pe picior greșit de finlandezi.

-                 Apoi eșecul clar din Bosnia-Herțegovina (30:23), care a fost din nou – după părerea mea – datorat aproape în totalitate tacticii falimentare alese, care s-a dovedit a se potrivi de minune jocului gazdelor. Este un lucru care se întâmplă însă destul de des în handbal, acolo unde hazardul (a se citi inspirația) joacă un rol important, esențial chiar dacă ne referim la echipe de valori cât de cât apropiate.

Crocodilii își păstrează însă șansele de calificare în play-off, chiar dacă cele 2 înfrângeri le-au zdruncinat un pic!

Clasament

Pos Echipa MP W D L Pts GF:GA GD
1 Suedia Folkungarna 3 3 0 0 6 112:82 +30
2 Bosnia-Hertegovina RK Rocket 3 2 0 1 4 94:66 +28
3 România Faitonul Crocodilu' 4 2 0 2 4 125:105 +20
4 Turcia BuldanSpor 3 1 0 2 2 84:88 -4
5 Norvegia Kongsberg 3 0 0 3 0 41:115 -74

 

Cupa Cupelor

Grupa 10

Bronzul Cupei României din sezonul trecut  - H.C.Ciutaci – este și singura formație viabilă din Cupa Cupelor. Repartizată în grupa a 10-a, echipa noastră îi are ca adversari pe Black Guard (Belarus, loc 4 Cupa Națională), CROkauboji (Bosnia-Herțegovina, loc 4 Cupa Națională), HBC Crazy M Střezov (Cehia, loc 4 Cupa Națională) și mayros Lukos F.C (Grecia, finalist Cupa Națională).

Debutul, pe propria arenă, nu a fost de bun augur pentru băieții lui chelitto, bucureștenii fiind sugrumați în prima parte a jocului (7 goluri diferență) de evoluția bielorușilor de la Black Guard, diferența maximă de abordare ca importanță a jocului în favoarea oaspeților fiind decisivă în evoluția scorului, chiar dacă pe hârtie, valoarea era de partea noastră.

Întâlnind o formație evident inferioară și… incompletă, ciutăcenii și-au refăcut moralul și golaverajul în Olimp, unde au învins fără drept de apel, într-o partidă fără istorie: 19:38.

A urmat o victorie foarte importantă în fața cehilor de la HBC Crazy M Střezov, chiar în condițiile în care oaspeții au evoluat cu o treaptă sau chiar trei, în repriza secundă, a importanței, peste veșnicul „foarte mic” al bucureștenilor. Chiar și cu 5 penalizări de 2 puncte, față de niciuna a oaspeților, dar având în Morics Ambergs un adevărat înger păzitor între buturi, ai noștri au fost în avantaj de un gol sau două pe aproape toată durata reprizei secunde și au triumfat, la final, merituos: 26:24.

Deplasarea din Bosnia-Herțegovina a adus, din păcate, și al doilea eșec în tabăra noastră (25:23). Din nou importanța de abordare a partidei a fost decisivă, scorul strâns datorându-se în mare măsură și unei noi evoluții foarte bune a portarului letonian Morics Ambergs.

Deși ocupă în acest moment primul loc în grupă, echipa noastră va trebui să lupte în continuare cu atenție sporită, pentru că vorbim de egalitate perfectă între primele 4 echipe (doar golaveraj ușor diferit), din care doar 2 vor promova.

Clasament 

Pos Echipa MP W D L Pts GF:GA GD
1 România H.C.Ciutaci 4 2 0 2 4 113:98 +15
2 Belarus Black Guard 3 2 0 1 4 93:78 +15
3 Bosnia-Hertegovina CROkauboji 3 2 0 1 4 87:75 +12
4 Cehia HBC Crazy M Střezov 3 2 0 1 4 83:79 +4
5 Grecia mayros Lukos F.C 3 0 0 3 0 64:110 -46

 

La final, vă urez în continuare o săptămână bună și bafta în competiții!





Article rating: Poor - Normal - Excellent     Unique views: 30

Share on Facebook   Share on Twitter   Share on MySpace