Time:

Your teams:
Communication
Public account
  PRO Zone
1330 credits
Buy credits
You are in the public account. If you want to play the game or join in the discussion, you have to log in. If you are a new user, you must register first.

  PowerPlay Magazine

Skúmanie športovej akadémie: Vývoj športovej výdrže


Skúmanie športovej akadémie: Vývoj športovej výdrže

Ako ste si už možno niektorí všimli, manažér Kapitán tímu národnej podpory Kanada canucks357 odštartoval prieskum športovej akadémie, o ktorom priebežne vychádzajú články v anglickej verzii PPM magazínu. Pre tých anglicky menej zdatných, budú vychádzať preklady týchto článkov aj v našom magazíne. Dnes mám pre vás teda pripravený prvý diel tejto série, ktorý je venovaný vývoju športovej výdrže. Prajem príjemné čítanie.

 

V prvom rade chcem poďakovať všetkým, ktorý sa podieľajú na tomto výskume. Bez vašej pomoci by nebolo možné nič urobiť. Ak čas dovolí, chystám sa napísať článok do PPM magazínu o každej oblasti analyzovaných dát, lebo som presvedčený, že konvergujú (zbiehajú sa). Ale najprv vás ešte raz prosím o ďalšie dáta.

 

V predchádzajúcom článku som naznačil moje zámery a pripravil tento FORMULÁR, do ktorého môžu manažéri zapisovať svojich hráčov. Je potrebné uvádzať všetkých hráčov, ktorých ste vytiahli (v súčasnej dobe iba futbalových hráčov!). V čase, keď píšem tento článok, bolo urobených viac ako 430 zápisov, každý až do počtu 4 hráčov. Okrem iného sa plánujem pozrieť na vplyv zamestnancov, levely zázemia a času ťahania hráča. Dnes sa budeme rozprávať o športovej výdrži.

 

Je jasnou výhodou vytiahnuť hráča so ŠV 6/6. Na trhu sa zvyknú predať za viac peňazí, a pravdepodobne ich vytiahneme práve vtedy, keď ich CZ nie je tak vysoké, ako by sme si ho v ideálnom prípade predstavovali. Je nejaká možnosť, ako ovplyvniť ŠV z akadémie? Krátka odpoveď, ktorá nám ako prvá vyskočí v hlave je: nie.

 

Pozrel som sa na dáta pre nižšie uvedené levely ŠA. Potreboval som obsiahnuť levely zázemia s veľkým množstvom dátových bodov a logicky sú to 3 najvyššie stupne, pretože produkujú viac hráčov a sú najpoužívanejšie pre väčšinu tímov. Dáta zreteľne konvergujú ku pomeru 60:40 pre 6/6 a 5/6 hráčov.

 

 

Pomer 6/6 : 5/6

Level 10

58:42

Level 12

58:42

Level 13

61:39

Level 14

58:42

Level 15

60:40

 

Ako vyplýva z čísel hore, medzi levelmi nie je veľká odchýlka. A zamestnanci iba zvyšujú efektívny level akadémie, nemajú vplyv na športovú výdrž. Nič nové pod slnkom, ale môžeme uzavrieť, že šanca na to, že hráč bude mať 6/6 pri vytiahnutí zo ŠA je 60%.

 

Môžeme postúpiť o krok ďalej a pozrieť sa na pravdepodobnosť rôznych vývojov ŠV, ale musím vás varovať, že dostupné dáta pravdepodobnosti pre každý vek a ŠV sú veľmi staré a vhodné asi iba na predbežné závery. Vezmime si prechod z 15 6/6 na 16 5/6.

 

Ja za seba môžem povedať, že túto cestu vývoja ŠV veľmi dobre poznám z mojich nákupov vo futbale. Je to určite frustrujúce, aj keď majú garantované, že budú mať 5/6 v 19 rokoch. Predchádzajúci prieskum prišiel na to, že 17% z 15 6/6 hráčov padne na 16 5/6. Čiže ak vytiahnete hráča, má pravdepodobnosť 10%, že vývoj ŠV bude mať z 15 6/6 na 16 5/6.

 

A čo 18 6/6? Je 60% šanca na vytiahnutie 6/6, nasleduje 83% šanca na 16 6/6, ďalších 60% na zotrvanie 17 6/6 a potom 50% na 18 6/6, t.j  máme tu 15% šancu na vytiahnutie hráča, ktorý bude 18 6/6. Je viac pravdepodobné, že vytiahnete takéhoto hráča, ako to, že vytiahnete hráča, ktorý prejde z 15 6/6 na 16 5/6.

 

A posledný príklad, obávaný hráč 17 4/6. Ak vytiahnutie hviezdneho 5/6 hráča nebolo dosť srdcervúce, tak 17 4/6 je dýka do chrbta dlhodobej budúcnosti. Predchádzajúce výskumy ukázali, že vek je dominantný faktor v tréningu hráča. Dá sa očakávať, že takýto 17 4/6 hráč bude trénovať dobre, ak má príslušné kvality. Napriek tomu, keď zostarne, jeho tréning sa rýchlo prepadne, keď prejde cez svoju garantovanú hranicu 20 4/6. 30% z 5/6 ťahov padlo na 4/6 v 17. roku, podľa starých dát z vývoja ŠV. To znamená, že 12% všetkých hráčov, ktorých vytiahnete z akadémie, klesne na 4/6 v 17 rokoch. To je viac ako z 15 6/6 na 16 5/6, ale menej ako na milovaných 18 6/6.

 

Takto ukončíme prvý z viacerých článkov o týchto dátach. Ešte raz ďakujem všetkým, ktorí sa zapojili. Nabudúce sa pozriem na pravdepodobnosť preferovanej strany a vplyv denného času na ťahy. Potom by som sa rád pozrel na závislosť medzi kvalitami hráča a celkovou zručnosťou. Zostaňte naladení a vďaka za prečítanie. A posielajte dáta!

 

P.S. Pracujeme na aplikácii, ktorá bude automaticky dokumentovať vaše ťahy zo všetkých športov. Toto nám umožní porovnať akadémie medzi jednotlivými športmi a prípadne ukáže rozdiel medzi športmi a pravdepodobnosťou na vytiahnutie perfektného hráča.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tento článok je preložený z anglického originálu ,,Sports Academy Investigation - Article1: Player C/L paths", ktorý do slovenčiny preložil Majiteľ balíka PRO Slovensko dismember. Následne prešiel kontrolou prekladu a gramatiky, ktorú vykonal PowerPlay magazine editor iwann. Obidvom srdečne ďakujem za skvelo vykonanú prácu a dúfam, že sa vám článok páčil a poskytol vám nové informácie.





Article rating: Poor - Normal - Excellent     Unique views: 528

Share on Facebook   Share on Twitter   Share on MySpace