Čas:

Tvoje tímy:
Komunikácia
Public account
  PRO Zóna
1304 kreditov
Kúpiť kredity
Momentálne sa nachádzaš vo verejne prístupnom konte. Ak si chceš zahrať hru alebo prispievať do diskusií, musíš sa prihlásiť. Ak si nový užívateľ, musíš sa zaregistrovať.

  Téma: Državna reprezentanca Slovenije/National Team Slovenia


Majiteľ balíka PRO Slovinsko suprvilce


Že nekaj časa nisem kak strokovnjak s taktikah, zadnjih nekaj sezon grem več ali manj na YOLO, čeprav je velikokrat pomagal asistent, tudi to sezono, čeprav več ni uradno del ekipe. Na tem SP nam gre dobro z napadom iz kril pa sem poskusil še enkrat. Nisem si pa upal preveč odpreti obrambe :)


Majiteľ balíka PRO Slovinsko suprvilce

Odigrane so bile četrtfinalne tekme. Naši u21 selekciji žal ni uspelo zmagati, saj je bila Brazilija boljša. Škoda, saj smo imeli precej močnejšo ekipo od nasprotnika, a včasih tako pride. Čestitke selektorju za dobro opravljeno delo to sezono, morda bomo v naslednji imeli kaj več sreče.

Člani so igrali proti reprezentanci Hrvaške in zmagali s 24:31. Znova smo poskusili z napadom po krilu in čeprav prvi strelec Lešnik tokrat ni bil tako strelsko razpoložen, smo vseeno uspeli prevzeti pobudo. V drugem polčasu smo nekajkrat vodili že s +11, a na koncu zmagali s +7. Jutri nas v polfinalu čaka Bolgarija, ki je premagala Ukrajino s 34:27. V drugem polfinalu se bosta srečali Latvija in Madžarska.

Zadnja je igrala u19 selekcija, ki se je skozi celo tekmo trdo borili z Nemčijo in šest minut pred koncem tekme je bil rezultat še izenačen, a so potem naši fantje pokazali svojo kvaliteto in z delnim izidom 6:2 uspeli zmagati. Jutri se bo u19 selekcija za vstopnico za v finale borila z Rusijo.


Majiteľ balíka PRO Slovinsko Caramella


Čestitke za uvrstitev v polfinale!

Škoda, da se U21 reprezentanci ni uspelo prebiti naprej, saj bi se prvič zgodilo, da bi se vse tri selekcije prebile v boj za medalje.

Jutri pa držimo pesti, da se obe selekciji uvrstita v finale.

U19 selekcijo čaka izredno močna reprezentanca Rusije, ki sva jo s pomočnikom pred začetkom prvenstva videla kot glavno favoritinjo SP-ja. Lahko bi rekli, da je ta tekma finale prrd finalom. Zmaga nad njimi bi bila najboljši odgovor na izjemno visok poraz iz predtekmovalnega dela, ki je bil bolj posledica randoma in varčevanja z energijo.


Majiteľ balíka PRO Slovinsko kenede

Čestitke!

A res nimamo nobenega oblikovalca? Zastavica nam je namreč vse prej kot lepa X(


Majiteľ balíka PRO Slovinsko Caramella

Finaaaaleee! :party:


Majiteľ balíka PRO Slovinsko suprvilce


Čestitke!


Majiteľ balíka PRO Slovinsko Caramella


Hvala!


Majiteľ balíka PRO Slovinsko suprvilce

Slovenska članska reprezentanca je žal obstala v polfinalu, saj je bila Bolgarija boljša 32:23. Dobro so nas dobili na taktiki in skozi celotno srečanje imeli igro pod nadzorom. Pričakoval sem, da bodo šli z isto taktiko kot igrajo že celotno sezono, a so nas dobili s spodnjicah ob gležnjih in si zagotovili finale. Škoda, saj smo imel celovito gledano precej močnejše moštvo, a to zmago so si zaslužili. Jutri se bomo za srebro v tekmi za trije mesto pomerili z reprezentanco Latvije, s katero imamo neporavnane račune kar se tiče tekem v končnici.

No na srečo nas je pa razveselila u19 selekcija, ki je z 31:29 premagala močno Rusijo in bo jutri igrala za zlato z Madžarsko. Klasični finale torej. Držimo pesti!


Majiteľ balíka PRO Slovinsko suprvilce


Se strinjam s tem, a lahko ti rečem, da je bila vse prej kot poceni.


Majiteľ balíka PRO Slovinsko top secret

Dajmo še Egipt, da pade.
(y)8-):D:win:


Majiteľ balíka PRO Slovinsko kenede

No, saj ne obtožujem nikogar. Če bi znal, bi jo sam naredil zastonj :clown:


Majiteľ balíka PRO Slovinsko suprvilce


Ja saj ni bilo mišljeno nič slabega, sem se iz tega debakla naučil pomembno življensko lekcijo: najprej vprašen ceno, šele potem odobri začetek dela. Ko je usvarjalec rekel ceno, me je skoraj vrglo iz stola. Potem pa je rekel, da je ta cena za vsako stvar posebej :dead:


Majiteľ balíka PRO Slovinsko suprvilce

Svetovnege prvenstva je konec. Slovenska u19 reprezentanca je osvojila svojo prvo zlato medaljo, in v finalu v velikem slogu premagala starega tekmeca Madžarsko s 36:21. Čestitke selektorju Caramella ter asistentu MintBerry Crunch za fantastično opravljeno delo!:win::D

Člani na drugi strani so nas pa razožarali, saj so v tekmi za tretje mesto izgubili proti Latviji s 31:30 ter tako na koncu osvojili le grenko četrto mesto. Imeli smo pobudo večino tekme in sredi drugega polčasa vodili že s +6, a je Latvija naredila delni izid 10:2 in nas pustila v prahu. Uspelo nam je v zadnji minuti znižati na le en gol zaostanka, a za več je zmanjkalo časa.

Res je, da nismo imeli prvega vratarja, a smo kljub temu imeli pecej močnejšo ekipo od nasprotnikov zadnji dve tekmi, a kljub temu nismo uspeli izkoristiti naših priložnostit. Smo pa veseli na to, da nam je po treh sezonah končno zopet le uspelo priti v polfinale, upajmo, da naslednjo sezono naredimo še en korak naprej tam, kjer smo že bili, a milim, da tako ugodnega žreba in razporeditve končnice, kot smo jih imeli to sezono, še dolgo ne bomo videli.

No, čas se ne ustavi in čaka nas zopet kup dela s posodabljanjem baze in priprave ekipe na prihodnjo sezono.


Majiteľ balíka PRO Slovinsko suprvilce

Pričela se je 26. sezona in z njo prihaja tudi novo svetovno prvenstvo. Igrali bomo v skupini 6 skupaj z Argentino, Iranom, Veliko Britanijo in Švedsko. Mislim, da smo dobili eno najbolj izenačenih in s tem najtežjih skupin. Argentina se redno uvršča v končnico svetovnega prvenstva. Z Iranom se kar redno srečujemo in so nas velikokrat že premagali in imajo po moje boljši izkupiček zmag iz skupnih srečanj. Velika Britanija je tudi močna in se je v zadnjih šestih sezonah štirikrat uvrstila na SP. In na koncu Švedska; čeprav že dolgo ni ravno uspešna pri članskem rokometu, imajo veliko bazo igralcev in bi znali pripraviti močno ekipo.

Mislim, da se bo izjemno težko kvalificirati na SP, saj če hočemo priti tam s svežo najmočnejšo ekipo, bomo morali igrati na zelo nizko ali z B postavo, ki v pretekli sezoni ni igrala in je že zaradi tega precej neuigrana, zaradi novih igralcev pa še toliko bolj.


-------------------------------------------

Reprezentanco zapuščajo:

Matevž Osredkar
Klemen Brus
Anže Dreo

Osredkar je za reprezentanco igral 103 tekme in je četrti najboljši strelec v zgodovini (gledamo le tekmovalne tekme, ne prijateljskih). Je tretji po številu zadetkov in prvi po zadetkih iz 7ih metrov. Bil je dolgo časa v reprezentanci in osvojil kar nekaj medalj, a njegova reprezentančna pot je zaključena. Je že peto sezono na 0/6 karieri in je že precej izgubil preteklo sezono.

Brus je za reprezentanco igral precej manj tekem, le 29, pri tem pa je dosegel 83 zadetkov ter dodal 24 podaj. Kar nekaj časa nam je služil pri B ekipi, dodan pa je bil ravno po zlati 19. sezoni, tako da ima v vitrini srebro iz 21. sezone.

Odpustitev Drea je bila kar zanimiva zgodba. Šele po sestavljanjem poročila sem vpokliceval igralce in opazil, da je eno mesto zmanjkalo za vpoklic Jermaniša, saj sem očitno narobe izračunal prosta mesta. Ker bi znali potrebovati krilo za B postavo, sem šel gledat, koga odpustiti. Žal katerega od novih dveh okrepitev nisem mogel odpustiti, zato sem šel gledati drugam. No, izkazalo se je, da je Dreo prava izbira za odhod iz reprezentance. Je 38 in četrto sezono na 0/6. Že kar popuščajo sposobnosti, kar kažejo izračuni iz sezone v sezono. Zdaj ta trenutek, na začetku sezone, je še malenkost pred obema obrambnima krožnima igralcema, a bo iz dneva v dan popuščal in bi znal biti zadaj že za čas prve kvalifikacijske tekme.

Dreo je prava legenda slovenskega rokometa. V reprezentanci je že od samega začetka, že od same ustanovitve reprezentance v 3. sezoni. Igral je 231 tekem za reprezentanco, kar je skoraj 100 več kot drugi na lestvici. Ima daleč največ blokiranih strelov ter tudi ukradenih žog. Pa tudi pri izključitvah in rumenih ter rdečih kartonih je daleč pred vsemi. Bil je del vseh ekip do sedaj, ki so kdaj osvojile medaljo in je prava legenda ne le slovenskega, ampak tudi svetovnega rokometa, saj ima redko kateri igralec v rokometu na PPM tako pestro zbirko medalj kot on (vem za enega madžarskega vsaj, verjetno še kak a dosti jih zagotovo ni - no Madžari so pri tem itak razred zase). Škoda, da v zadnji sezoni ni uspel postaviti pike na i, a imel je fenomenalno dolgo kariero polno odličij kljub temu, da se ni nikoli na njega gledalo kot velikega zvezdnika.


Vpoklicani so bili:

Stjepan Novak
Nejc Jermaniš
Igor Suhadolc

Novak je univerzalni napadalni zunanji igralec in je nova okrepitev naše članske selekcije. Že pri 23ih ima ogromno izkušenj in pred njim je svetla prihodnost. Mislim, da ne bo dolgo čakal na svoje priložnosti, saj hitro napreduje in pričakujem, da bi v roku dveh sezon prišel v B postavo.

Jermaniš je bil na mojem vidiku še ko je igral pri KBoys. Kar lepe kvalitete in odlična kariera. Imel je nizek OR pri svojih letih a je vztrajno treniral in sedaj ima 58 OR več kot Mirko Štuhec pri istih letih. V zadnji sezoni se je po moči zelo približal Klemen Brus in ga naposled ob koncu že prehitel, vsaj kakšni dve sezoni prej kot sem sprva pričakoval. Mislim, da bo dobro okrepil B postavo in nekoč celo prišel v A postavo, saj je Lešnik že na 0/6 karieri.

Suhadolc je bil dodan, ker je Rudi Markelj že 38 in mu sposobnosti že kar pojenjajo in bo potreboval zamenjavo. Preteklo sezono ni B ekipa nič igrala in ga nismo rabili, za to sezono pa še ne vemo, kako se bo izšlo.


-------------------------------------------

Kaj je bilo dobrega s kariero ob prehodu na novo sezono: Kristjan Zver uspel zdržati četrto sezono in je 32 1/6. Tomaž Babnik tretjo sezono in je 33 1/6. France Koren prav tako zdržal tretjo sezono in je 34 1/6. Boris Rupnik prav tako tretjo sezono in je 33 1/6.

Miro Aljančič po treh sezonah iz 1/6 na 32 0/6. Igor Suhadolc po treh sezonah iz 4/6 na 25 3/6. Žan Kastelic po treh sezonah iz 2/6 na 30 1/6. Najboljši igralec Dejan Lešnik že po dveh sezonah iz 1/6 na 33 0/6, kar je največje razočaranje.

To je v glavnem to kar se tiče ožjega obsega reprezentance, dosti bolj razburljivo bi (žal) znalo biti prihodno sezono.


-------------------------------------------

Poglejmo napredek reprezentantov:


186.....Stjepan Novak
173.....Igor Suhadolc
142.....Matej Florjančič
128.....Nejc Jermaniš
39......Žan Kastelic
33......Matic Sabolič
31......Nikola Jarc
29......David Oblak
27......Gašper Bolčina
26......Mirko Štuhec
19......Vladimir Goličič
15......Karl Šivic
15......Kristjan Zver
15......Tomaž Babnik
14......Miro Kos
14......Boris Rupnik
14......Peter Deželak
6.......Dejan Lešnik
4.......France Koren
4.......Miro Aljančič
0.......Brin Trčak
0.......Klemen Brus
0.......Toni Pirc
0.......Robert Žnidaršič
0.......Matevž Silar
0.......Stjepan Lazar
0.......Alojz Gobec
-54.....Anton Ješe
-54.....Aleksander Žakelj
-54.....Robert Topolovec
-106....Anže Dreo
-107....Rudi Markelj
-144....Matevž Osredkar


Kar nekaj igralcev z 0 in nekaj z majhnim napredkom, kar pomeni, da bo druga zlata generacija kmalu prešla v fazo nazadovanja. Štuhec in Bolčina +26 in +27 pri 34ih je fenomenalno, koliko se še lahko pridobi, če je kariera odlična!

Na novo vpoklicani Nejc Jermaniš +128 pri 27ih, kar je odlično.


-------------------------------------------


Kot pri hokeju je tudi pri rokometu možno, da je to moja zadnja sezona na čelu članske reprezentance. Skozi sezono sem se PPMja izogibal koliko se je le dalo, kar kaže na to, da je v ekipi kar nekaj igralcev, katere bi zaradi prihajajočega padca kariere moral prodati, a sem povsem nehal spremljati svoje ekipe. Tudi na SP bi morda lahko bolj natančno preučil taktike nasprotnikov, in morda naredil kakšno zamenjavo, kot jo je predlagal asistent (nisem pravočasno odprl maila). To kaže na dejstvo, da bi lahko kdo bolj zagret morda posegel po boljšem rezultatu. Kot pomočnik (uradno ali ne, sploh ni pomembno) pa lahko tudi pomagam in seveda delim svojo bazo.

Skrbi me, da ni za vogalom tudi počasi že ugašanje svojih ekip na PPM, tako da naj se kakšen sposoben manager javi, morda mi razbremenitev pomaga zopet najti zagon za igranje.


Majiteľ balíka PRO Slovinsko suprvilce

Še enkrat opominjam, da je to moja zadnja sezona na čelu reprezentance. Če se želi kdo povpeti na selektorski stol, naj že daj poda kandidaturo in ga lahko nastavi kot asistenta, da do konca sezone skupaj vodimo in da bo potem lažje.Tvoje obľúbené diskusie
Slovensko I.1
Slovensko Športová akad...
Slovensko Kšefty-Tímy-Z...
Slovensko Otázky a odpo...
Slovensko II.4
Maďarsko Világbajnok M...
Česká republika PPM reprezent...
Slovensko Kuriózne mená...
Slovinsko U17
Ostatný Svet Ski Jump Mani...
Česká republika II.1
Slovensko Nezobrazuje m...
Slovensko Nové športy
Bulharsko младежи
Slovinsko Bodoče zvezde...
Alžírsko I.1
Slovensko PP Magazín- (...
Poľsko Poszukuję Asy...
Poľsko Ski Jump Mani...
Česká republika Platy hráčů u...
Alžírsko مقابلة ودية ب...
Slovensko Kohutko Cup I...
Slovensko Gold Cup
Slovensko Trh hráčov/za...
Slovensko National Gree...
Slovensko V.168
Slovensko players for G...
Slovensko Pravidla (Ad ...
Slovensko 2 zapasy za d...
Slovensko postup?
Slovensko Ligový pohár
Slovensko dresy a vlajk...
Slovensko National Germ...
Slovensko PPM reprezent...
Slovensko Voľby trénera...
Slovensko DB National I...
Slovensko PPZT:pred a p...
Slovensko HANDBALL MANA...
Slovensko F1
Slovensko tranfers
Slovensko organizujem t...
Slovensko transfer
Slovensko Dresy
Slovensko VI.188
Slovensko VI.190
Slovensko VI.196
Slovensko VI.185
Slovensko VI.177
Slovensko VI.184
Slovensko VI.178
Slovensko VI.180
Slovensko VI.166
Slovensko VI.172
Slovensko VI.168
Slovensko VI.169
Slovensko VI.170
Slovensko VI.173
Slovensko VI.164
Slovensko VI.163
Slovensko VI.127
Slovensko V.85
Slovensko VI.111
Slovensko VI.72
Slovensko VI.109
Slovensko Futbalová Rep...
Slovensko V.253
Slovensko Slovakia Cup ...
Slovensko VI.113
Slovensko Esox lucius f...
Slovensko trgu - trensf...
Slovensko V.160
Slovensko Klubové vlajk...
Slovensko Vytvorenie kl...
Slovensko V.248
Slovensko VI.143
Slovensko VI.146
Slovensko V.170
Slovensko V.232
Slovensko Žilinska fotb...
Slovensko V.252
Slovensko V.255
Slovensko V.247
Slovensko VI.96
Slovensko V.223
Slovensko VI.9
Slovensko Kto ma najvac...
Slovensko V.230
Slovensko V.133
Slovensko VI.147
Slovensko V.184
Slovensko uspesnost str...
Slovensko VI.126
Slovensko VI.58
Slovensko VI.51
Bielorusko "Клубная супе...
Slovensko V.158 tipovač...
Slovensko V.250
Slovensko VI.80
Slovensko mini champion...
Slovensko V.249
Slovensko V.229
Slovensko V.251
Slovensko Primera Divis...
Slovensko Tímový web
Slovensko VI.160
Slovensko Friendly Matc...
Slovensko VI.156
Slovensko Klubovy web
Slovensko V.127
Slovensko Futbalova Rep...
Slovensko Taktiky
Slovensko Tréning hráčo...
Slovensko SVK Repre - F...
Slovensko VI.145
Slovensko Stažnosti na ...
Slovensko Kohutko Cup
Slovensko VI.106
Slovensko futbal
Slovensko Design-logo-d...
Slovensko V.208
Slovensko V.189
Slovensko stadio
Slovensko VI.149
Slovensko VI.125
Slovensko VI.88
Slovensko V.176
Slovensko SILA TÍMU
Slovensko VI.103
Slovensko V.148
Slovensko super zápasy
Slovensko Ponuky generá...
Slovensko Slovenské Sup...
Slovensko V.148
Slovensko stavanie záze...
Slovensko Tipovacia súť...
Slovensko V.172
Slovensko pro evolution...
Slovensko Corgoň liga a...
Slovensko VI.138
Slovensko 2x zaspievaná...
Slovensko Tvorba Loga
Slovensko A.C.A.B. CUP
Slovensko Najlepší stre...
Slovensko Šlapak
Slovensko V.201
Slovensko VI.154
Slovensko VI.142
Slovensko Horna nitra C...
Slovensko VI.148
Slovensko VI.97
Slovensko VI.144
Slovensko Súťaž o 40 kr...
Slovensko VI.112
Slovensko MS vo Futbale...
Slovensko kupovanie zam...
Slovensko Hlasovanie - ...
Slovensko V.242
Slovensko Priatelsky du...
Slovensko ZAPASY PRIJMA...
Slovensko PPMliga-turna...
Slovensko Tvorba-loga-d...
Slovensko Majstrovstvá ...
Slovensko V.178
Slovensko IV.24 Ligové ...
Slovensko VI.128
Slovensko VI.54
Slovensko Turnaj - UEFA...
Slovensko Turnaj - Prem...
Slovensko Liga majstrov
Slovensko VI.110
Slovensko V.146
Slovensko V.256
Slovensko VI.114
Slovensko V.225
Slovensko VI.92
Slovensko V.246
Slovensko V.239
Slovensko V.237
Posledné príspevky