Čas:

Tvoje tímy:
Komunikácia
Public account
  PRO Zóna
1330 kreditov
Kúpiť kredity
Momentálne sa nachádzaš vo verejne prístupnom konte. Ak si chceš zahrať hru alebo prispievať do diskusií, musíš sa prihlásiť. Ak si nový užívateľ, musíš sa zaregistrovať.

  PowerPlay Magazín

Pelivinkkejä: Sponsorisopimukset


Tässä artikkelissa syvennytään tarkastelemaan pelin pääsponsorisopimuksia. Etenkin uusille pelaajille erittäin suositeltavaa luettavaa.

 

HUOM:

Tämä artikkeli on vertailumateriaaliltaan suppea. Tieto ei ole tarkkaa, vaan ainoastaan suuntaa antavaa. Artikkelin tarkoitus on auttaa siinä, mihin asioihin huomiota kannattaa kiinnittää sopimusta valittaessa.


Normaalisopimus:

Normaalisopimus on kaikille tuttu sopimusmuoto, johon tässä artikkelissa tullaan vertaamaan kahta muuta vaihtoehtoa. Sopimustyyppien lisäksi oleellisia ovat edelleen tähdet, joiden merkitys omien kokemusten mukaan on normaalisopimuksessa noin 3,5% (eli summa kasvaa 1,035 kertaisesti edelliseen tähteen verrattuna). Tämä tarkoittaa, että 100 000 000 sopimus kasvaisi tähtien mukaan seuraavasti:

1* = 100 000 000

2* = 103 500 000

3* = 107 120 000

4* = 110 870 000

5* = 114 750 000

Suositeltava sopimus, mikäli uskot joukkueen sijoituksen tippuvan edellisestä kaudesta. Tai jos olet sarjanousija, etkä usko pysyväsi 16 parhaan joukossa.

 

Sijoitusbonussopimus:

Tarjolla olevat sijoitukset määräytyvät joukkueen aikaisemman menestyksen mukaan. Samantasoiseen normaalisopimukseen verrattuna sijoitussopimuksen tavoite pitää saavuttaa 1-3 kertaa korkeimmalla tavotteella saadakseen yhtä suuren rahasumman sponsorilta. Kahden tähden sopimuksista puhuttaessa kolme kertaa, kolmen tähden sopimuksissa 2 kertaa, neljän tähden sopimuksissa kerran. Viiden tähden sopimuksessa saavuttaessa tavoitteen kerran, menee se jo yli normaalisopimuksesta saatavasta rahasummasta. Pienimmällä sijoitustavoitteella pääsee samoihin summiin samantasoiseen normaalisopimukseen verrattuna, jos tavoitteen saavuttaa jokaisella viidellä kerralla. Neljän ja viiden tähden sopimuksilla jää voitolle.

Tämä sopimusmuoto on kannattava, jos alin tavoite on helppo saavuttaa joka kerta, ja jos et usko voittavasi 36+ peliä kauden 44:stä mahdollisesta voitosta. Hinnat kasvavat eri sijoitusten mukaan täysin lineaarisesti, jolloin ylempänä olevien toteamien perusteella voi laskea, että sijoitustavoitteista keskimmäinen pitäisi saavuttaa kolme kertaa kolmen tähden sopimuksista puhuttaessa. Tähtien vaikutus sopimukseen on noin 7%.

Sopimus on siis normaalisopimusta kannattavampi, jos uskot pysyväsi minimitavoitetta korkeammalla koko kauden. Jokainen sijoitus kasvattaa kokonaispottia 1% verran. Jokainen sijoitus tulee siis plussana normaalisopimuksen summan päälle, mikäli tavoitteeseen päästään. Toinen tapa saada tämä sopimus kannattavaksi on laittaa kovin tavoite, jos uskoo saavuttavansa sen muutaman kerran. Pitäisin kuitenkin järkevämpänä tässäkin tapauksessa ottaa pienemmän tavoiteen, johon uskoo yltävänsä 5 kertaa kauden aikana.

 

Voittobonussopimus:

Kaudessa voittojen määrä on korkeintaan 44 (jääkiekkossa). Voittobonustarjous näyttää perustuvan edellisen kauden menestykseen. Mikäli saavuttaa yhtä monta voittoa kuin edellisellä kaudella, saa kutakuinkin saman rahan kuin normaalisopimuksella saisi. Voittotavoitesopimuksella tuntuu ainakin sarjanousijan olevan mahdotonta saada hyötyä. Viiden tähden voittobonussopimuksella saisi 14 voitolla saman summan kuin kahden tähden normaalitarjouksella. 14 voittoa tarkoittaisi noin sijaa 15. Kahden tähden sijoitusbonussopimuksellakin tavoitellessa sijaa 15, saa jo enemmän. Jos voittaa 24 peliä, on suurin piirtein sijalla 7, ja rahat ovat samat. Muissakin voittomäärissä laskut osoittavat, että 5 tähden voittosopimus vastaa kahden tähden sijoitussopimusta sarjanousijalla. Toki runkosarjan jälkeisistä peleistä voittaa keskimäärin 3 peliä lisää. Nämä eivät kuitenkaan auta nostamaan 5 tähden voittosopimuksen kuin vastaamaan 3 tähden sijoitussopimusta. Tähtien vaikutus voittobonussopimukseen on noin 5%. En suosittele tätä sopimusmuotoa sarjanousijoille (vaikka meinaisi voittaa kaikki pelit, silti sijoitussopimus 7-sijasta on rahakkaampi).

Voittosopimus kannattaa valita, mikäli uskot voittavasi 10 peliä enemmän viime kauteen verrattuna.

 

Muuta:

Asiassa on paljon muuttujia, joihin tässä artikkelissa ei ole paneuduttu. Lisäksi artikkeli perustuu vain kahden joukkueen saamiin tarjouksiin (Corposant ja Kahdensivun Lakka). Artikkelin ei ole tarkoituskaan olla kaiken kattava, vaan enemmänkin suuntaa antava. Nämä ovat kuitenkin eri tilanteissa olevia joukkueita (sarjassa pysyjä ja sarjanousija), joten niitä vertailemalla sain mielestäni hyvän kuvan eri asioiden vaikutuksesta. Sarjatippuja olisi ollut myös mielenkiintoinen ottaa huomioon laskuissa. Pyrin yksinkertaistamaan asioita mahdollisimman paljon, jotta niitä olisi helpompaa mieltää. Se osaltaan hiukan pyöristelee asioita, mutta pääasiat pysyvät samoina. Valintaa vaikeuttaa myös etenkin sijoitusbonuksen osalta se, että sarjaohjelma julkaistaan vasta valinnan jälkeen. Jos tavoitesijoitus on 10, ja aluksi on pelejä kovimpia jengejä vastaan, niin ensimmäiset bonukset voi jäädä saamatta.

Kahdensivun Lakka arpoo edelleen ottaakko kolmen tähden sijoitusbonussopimus sijalla 12. Tuo vastaisi viiden tähden normaalisopimusta, mikäli tavoitteessa pysytään. Tulevan sarjan joukkueisiin tutustumisen jälkeen tuohon uskon. Joka tapauksessa, jos vastaan tulisi 5 tähden normaali sopimus, se takaisi varmemman leivän. Sijoitusbonussopimuksenkin parantuminen kolmesta tähdestä on hyvin mahdollista. Ottaakko vai jättääkkö?

 

Summa summarum:

- Normaalisopimus kannattaa valita, jos uskot tuloksen heikentyvän viime kaudesta

- Sijoitussopimus kannattaa valita, jos uskot tuloksen pysyvän samana tai nousevan

- Voittosopimus kannattaa valita, jos uskot tuloksen parantuvan erittäin paljon (noin 10 sijaa). Tai jos uskot voittavasi +36 peliä kauden aikana

 

Uudet sopimukset lisäävät huomattavasti runkosarjasijoitusten ja -voittojen merkitystä. Tämä puolestaan lisää otteluiden tärkeyttä, mikä on mielestäni mainio asia.

Palautetta, keskustelua ja omia huomioita otetaan mielellään vastaan. Kysymyksiinkin koitetaan vastata :-D

 

 naqu (Suomi II.2  Suomi Kahdensivun Lakka)

 

Oikoluku: Powerplay magazinen toimittaja Warquz





Hodnotenie článku: Slabý - Normálny - Perfektný     Unikátnych prečítaní: 138

Zdieľaj na Facebooku   Zdieľaj na Twitteri   Zdieľaj na MySpace