Laiks:

Tavas komandas:
Sazināšanās
Public account
  PRO zona
1330 kredīti
Pirkt kredītus
Šobrī Tu atrodies publiskajā profilā. Ja Tu gribi spēlēt šo spēli vai piedalīties diskusijā, Tev ir jāienāk spēlē caur savu profilu. Ja Tu esi jauns lietotājs, Tev no sākuma ir jāveic reģistrācija.

  Tēma: Репрезентација до 19 година


Jovica Stojanov 2

Pobeda u Iranu dve sekunde pre kraja. Duh kosarkasa usao u rukometase ;)


PowerPlay žurnāla galvenais redaktors rhadamanth

zoran ns :

Прегледао сам све форуме и остао изненађен, да ми као заједница до сада нисмо имали форум посвећен рукометној селекцији до 19 година.
У наредном периоду, упознаћу вас са неким својим плановима везаним за ову селекцију, о неким играчима који су ми на радару, о циљевима и свему што је интересантно.
Поднео сам кандидатуру за селектора рукометне репрезентације У-19 са само једним циљем, а то је да ову репрезентацују уврстим у ТОП 10, репрезентација у наредним сезонама. Надам се да ћу имати вашу подршку и да ћу сарађивати са вама као и раније када смо долазили и до медаља.
Желим и да направим кратак пресек читаве приче и да вас упознам са тренутним стањем и о томе шта планирам и шта сам до сада урадио.


PowerPlay žurnāla galvenais redaktors rhadamanth

zoran ns

У рукометној селекцији до 19 година тренутно у саставу имамо 5 голмана. Два голмана ће на крају сезоне напустити ову репрезентацију због година и о њима нећу писати.
Преостала тројица су Ivan Todorović који има 18 година, добро развијене вештине на голу, блоку и додавању, али је слабији на техници. Његов менаџер zilijen има максимално развоијен објекат тренинга на 15 нивуо и верујем да ћемо се договорити лако да му мало побољша и скил на техници.
Други голман је Zoran Ilić који има 17 година и коме се отвара могућност да након ове сезоне још две сезоне остане у репрезентацији до 19 година. Његов менаџер pecicvladan такође има максималан објекат тренинга и голман се развија лагано.
Тренутно трећи голман у репрезентацији је Branko Božić . Недвосмислено један од највећих потенцијала. И овде је све јасно, његов менаџер Gogsi такође има завршен 15 левел тренинга, тако да за будућност овог голмана не треба да бринемо.
У случају да постанем селектор, у селекцију ћу позвати још једног голмана, мада није на морање.
Ја сам урадио скатинг свих интереантних играча који тренутно имају 16 година (око 60 играча), и од њих најближи репрезентацији је Dragoljub Vuković из клуба RK Pantelej Niš . Међутим као што сам рекао он има само 16 година сад, а следеће сезоне имаће 17. Његово време ће доћи. Зато ми сада треба ваша помоћ...
Ако имате голмана који сада има 17 или 18 година, а мислите да је по квалитету у нивуо са овим наведеним голманима, или јачи, слободно залепите овде пост, или ми пошаљите приватно поруку. Треба нам још један добар голман, за наредну сезону.


PowerPlay žurnāla galvenais redaktors rhadamanth

zoran ns

Што се пивота тиче, ове сезоне ситуација у репрезентацији до 19 година је катастрофална.
Имамо једног правог дефанзивног пивота и он ће након ове сезоне престарити ову селекцију. То је Nikola Janković .
У селекцији се налази и Slaviša Ignjatović који има 17 година и који игра у Чешком трећелигашу, али где је исто ниво тренинг центра на 15 левелу. Видео би са његовим тренером да мало коригује тренинг, али то је то. Он ће бити сигуран и у наредне две сезоне. И на жалост биће једини сигуран пивот.
У офанзиви је још већи бунар...
У току ове сезоне смо кориговали тренинг Slavoljub Mazalica и од крила правили офанзивног пивота. Желим да се захвалим његоом менаџеру gkovach који је разумео ситуацију и можда на уштрб својих неких планова променио тренинг овом играчу, а у корист репрезентације. Дакле, ову сезону смо почели без офанзивног пивота!
Ја ћу вас сад упознати са скаутираним играчима од 16 година на овој позицији.
У дефанзиви имамо Darko Pijetlović играча RK Cezar , коме је менаџер spartacus92 . Клуб има одличну инфраструктуру и изграђен 15 левел тренинга, тако да ће овај играч без сумње напредовати и бити нека будућност репрезентације.
Други дефанзивни пивот од 16 година који је правило трениран је Nenad Zelenović . Он је код мене у клубу, али мој клуб има тек завршен 10 левел тренинга. Е онда видите колика је ту празнина. Није да није било дефанзивних пивота међу играчима од 16 година, али су запостављени или уништени лошим тренинзима.
У офанзиви немама изграча у репрезентацији од 17 и 18 година! Једини скаутирани је играч са 16 година и то Jovan Svetličić . Његов менаџер је Jovica Stojanov 2 и он има 15 левел тренинга, тако да ће овај грач стасати до репрезентације, али он ће бити зрео и прави тек за сезону-две.
Зато би ми било хитно потребна ваша помоћ!
Требају нам квалитетни и добро тренирани ПИВОТИ и у ОФАНЗИВИ и у ДЕФАНЗИВИ а који сада имају 17 или 18 година!
Ово место је тренутно најслабије у репрезентацији! Слободно препоручите овде играче или ми пошаљите поруком. У случају да не наџемо јаче, видите са којим играчима ћемо почети следећу сезону.


PowerPlay žurnāla galvenais redaktors rhadamanth

zoran ns

Следећа позиција са којом желим да вас упознам је позиција крила. Кренућу од ОФАНЗИВНИХ крила.
Тренутно у репрезентацији игра чак 6 офанзивних крила и једно универзално (оф. - деф.). Међутим од њих у следећој сезони остаће само Nebojša Jevremović који игра на позицији левог офанзивног крила, који се налази у Чешком трећелигашком клубу и који сада има 17 година. Но, то није никакав проблем, јер је заиста солидно трениран, а и његов менаџер има објекат тренинга на 15 левелу.
Друго крило је комбиновано офанзивно-дефанзивно. Ради се о Mihailo Đunisijević који сада има 18 година. Срећа па се овај играч налази код нашег менаџера pecicvladan па би са њим договорио шта ће тачно играти следеће сезоне, да ли напад или одбрану. Он је добро трениран за клуб јер може да игра у оба правца, али за репрезентацију ће бити слабији од конкурената и у нападу и у одбрани. Кад направим комплетан преглед ситуације, договорићу се са његовим менаџером, шта је боље тренирати. Иначе играч има сад 18 година.
Што се тиче младих снага, играча који ове сезоне имају 16 година, на радару су ми следећа офанзивна крила:
Vlajko Tomić код менаџера spartacus92 . Као што сам већ навео, 15 левел тренинга, игра на позицији десног крила и одлично је трениран.
Dragoljub Tarabić код менаџера zilijen , исто 15 левел тренинга, позиција левог крила, одлично трениран и
Bratoljub Spasojević који је код менаџера Vlaxs , такође са 15 левелом тренинга, али мало запостављеним тренингом на шуту, додавању и техници. Универзални је играч и зато нам је битан, јер може покривати обе стране.
Ето то је тренутно стање на позицији ОФАНЗИВНИХ крила који су у репрезентацији У19, или су на радару за неке нове сезоне.


PowerPlay žurnāla galvenais redaktors rhadamanth

zoran ns

ДЕФАНЗИВНА КРИЛА:
О три играча који имају 18 година и који ће након ове сезоне прерасти овај узраст, нећу писати.
Следеће сезоне могли би рачунати само на два играча и то:
Miodrag Nedeljković менаџера pecicvladan који мора овом играчу равијати скил блока што више у наредном периоду и то не би требао да буде проблем, јер има 15 левел тренинга и горе већ поменути Mihailo Đunisijević за којег са истим менаџером морамо договорити шта игра, напад или одбрану.
Од младих лавова, играча од 16 година, ту је Stanko Janković одлично тренирано десно крило, менаџера zilijen . И то је то што се тиче дефанзивних крила!
Има још једно дефанзивно крило од 16 година које је добро тренирано, а ради се о Miloš Pavlović , али његовменаџер је нажалост немац, који ће ускоро завршити тек 10 левел тренинга, тако да ће нам тај играч много заостајати нажалост за осталима, али док не нађемо алтернативу биће на радару.


PowerPlay žurnāla galvenais redaktors rhadamanth

zoran ns

Е сад један куриозитет везан за крила!
У репрезентацији до 19 година налазе се још два играча, на позицијама крила и то:
Nikola Milojević играч RK Cezar менаџера spartacus92 . Играч има 16 година. Већ сам написао, 15 левел тренинга, али на којој позицији тај играч игра, да ли офанзивног крила, или дефанзивног крила, појма немам. Сви остали скилови за крило су екстра тренирани, осим оног главног који нам показује његову позицију у нападу или одбрани. Мало јачи потенцијал има за напад, али то се морамо договорити са менаџером, да можемо планирати састав за следећу сезону.
Други играч је Miodrag Mitić из екипе Blue Magic коју тренира gkovach . Иста прича! Одличан играч од 16 година, одлично тренирани сви скилови, сем оног главног, напад или одбрана. Већи потенцијал има за десно дефанзивно крило и ја се искрено надам да ћу се са његовим менаџером договорити, као што смо се договорили око Slavoljub Mazalica , па да ће нам он бити ударна снага наредне две сезоне на позицији десног дефанзивног крила.
Опет вас позивам све, да уколико имате јача крила од свих ових наведених, да слободно овде објавите пост, или да ми пошаљете приватну поруку, па да га испратим и додам на списак.
Као што видите немамо неки избор играча, на до сада обрађене три позиције, голмана, пивота и крила. Слободно се јавите!


PowerPlay žurnāla galvenais redaktors rhadamanth

zoran ns

Остали су нам још бекови, да их "провучемо" кроз скенер.
ОФАНЗИВНИ БЕКОВИ:
у репрезентацији је тренутно 6 офанзивних бекова. Од тога троје има 19 година и ова сезона им је последња. Ту су још Marko Kovačević играч RK Pantelej Niš који има 17 година и који има све за бека, сем шута! zilijen ће морати да поради на том сегменту.
Ту је и одлични Lazar Mirković који има 16 година и одлично је трениран код Marcos84 , као и Momčilo Tatomirović играч ORK SEPI , који јесте добро трениран, али тек за две сезоне може бити прави. Још су му мали скилови на главним вештинама. Та двојица су уједно и једина два играча од 16 година који су добро тренирана. Има још двоје, али играју у клубовима са малим левелом тренинга, тако да ће бити "изгубљени" унаредном периоду.
Постоје поред њих још два интересантна играча, који играју у Бугарском и Бразилском тиму и на срећу оба клуба имају 15 левел тренинга. Покушаћу да са њиховим менаџерима договорим сарадњу, па ћемо видети. У сваком случају и на овој позицији ћемо по свој прилици бити "танки" у будућности.


PowerPlay žurnāla galvenais redaktors rhadamanth

zoran ns

ДЕФАНЗИВНИ БЕКОВИ:
Овде је ситуација мало боља. Наредне сезоне изгубићемо из ове селекције 2 играча, али остаје у њој Nebojša Narančić који има 18 година, код менаџера sone68 који има 15 левел тренинга и зна да тренира играче. Ту је и Predrag Bošković играч од 17 година, код менаџера entzo који такође има 15 левел и који зна да тренира играче. Такође још један играч од 17 година Željko Milošević који игра у Бугарском тиму, аисто са објектом на 15 левелу и са његовим менаџером ће бити потребно направити сарадњу, иако је прилично добро трениран.
Од играча који имају 16 година, ту је један одличан клинац Luka Bulatović који тренира у Чешком клубу, са 15 левелом и фантастичан је!
Одличан играч са 16 година је и Slađan Radivojević код zilijen . Па је ту и Đoka Pandurović и још пар младих играча. Мислим да је ово најпопуњенија позиција од младих играча и да ће овде конкуренција бити најжешћа!
Ето толико од бекова.


Jovica Stojanov 2

Krenulo je dobro. Startovali smo sa tri pobede. I onda je u drugom delu krenulo sve u pogresnom smeru. Žao mi je što se ovako završilo. Žao mi je što sam verovao pogrešnim osobama. Ovo je bila najbolja generacija kojoj sam bio selektor. Seleksija spremana 4 godine. Neki od igrača su tu od svoje 15te godine. Rizikovao sam sopstveni tim spašavajući igrača da ne propadne i to me je koštalo 100 miliona. Sve sam radio da napravimo veliki rezultat ove sezone. Voleo bih da mogu da vratim ovu sezonu na početku. Sve bi drugačije uradio. Jedini krivac za ovaj rezultat sam JA. Najveća krivica je što sam verovao pogrešnim ljudima.


Jovica Stojanov 2

Hvala svima na podrsci i saradnji dok sam bio selektor i srecno Vam bilo sa novim selektorom.
Vidimo se u nekom drugom filmu


PowerPlay žurnāla redaktors zoran ns

Prvo da se zahvalim onim menadzarima koji su glasali za mene na ovim izborima za selektora.
Selekcija igraca za ovu sezonu je napravljena. Ostalo je jos dve dileme, jedna na poziciji beka (koja nije urgentna) i jedna na poziciji pivota koja ce biti resena do početka kvalifikacija.
O svemu interesantnom oko reprezentacije do 19 godina bićete blagovremeno ovde obavestavani.
Ono sto cu ipak izdvojiti je da je trenutni rejting ove reprezentacije 26 mesto po UTR i da prvi prijateljski mec igramo protiv mnogo jace ekipe, A tima selekcije Venecuele. Ali polako...


PowerPlay žurnāla redaktors zoran ns

Сутра званично почиње нова сезона у репрезентативном рукомету. У недељу ћу дати детаљну анализу ситуације и очекивања од ове сезоне. Попуњени смо солидно, чак мислим и веома добро на свим позицијама.
Још трагам за играчима на две позиције.

Једна је офанзивни пивот и ту нам фали резервни играч. Имам две опције у глави, па ћемо видети. Ако неко има таквог играча у тиму, а да нема више од 19 година, нека ме или контактира, или напише овде слободно.

Друга позиција је дефанзивно крило на левој страни, где нам фали још један играч. Имамо 8 добрих и солидних дефанзивних крила, али од њих чак 7 је десно крило и само 1 универзално. Немамо левих дефанзивних крила.
Овде нам баш треба један леворуки играч...

Ростер репрезентације за сада чине:
4 голмана;
6 офанзивних бекова;
5 дефанзивних бекова;
1 офанзивни пивот;
2 дефанзивна пивота;
5 офанзивна крила и
3 дефанзивна крила.
укупно 26 играча за сада.


PowerPlay žurnāla redaktors zoran ns

Како сам и обећао, да направим један кратак пресек и анализу урађеног до сада. Јуче смо одиграли први меч од како сам преузео репрезентацију. Противник је био прејак, А селекција Венецуеле, што би се рекло добио сам врућ кромпир у руке. Прегледао сам последњих 15 сезона и никада наша селекција од 19 година, није играла против ни једне А селекције. Играли смо два пута са селекцијама до 21 године (Финска и Велика Британија) и оба пута изгубили. Наш играч са највећом УВ Nebojša Narančić био би по вештинама 23 играч Венецуеле. Уз све то и они имају новог селектора, изгледа жељног доказивања, па је затегао Веома Високо читав меч. Наравно да овде нисмо имали чему да се надамо иако смо погодили тактику.
Но, ипак смо од меча имали користи, јер смо се "измерили" колико смо јаки ове сезоне.
Прошле квалификације смо почели са снагом голмана 166. На овом мечу наши голмани праве бројку од 161. До првог квалификационог меча остало нам је још три недеље, тако да не сумњам да ћемо квалификације на овој позицији дочекати са истом снагом.
У нападу смо правили јачину - 125.
На шуту смо правили јачину - 102.
У одбрани - 115.
Укупна снага наше репрезентације је кроз бројке - 126.
Први квалификациони меч прошле сезоне имали смо укупну снагу - 134.
Дакле имамо три недеље да достигнемо тај број и кренемо у квалификационе битке.
Неке менаџере ћу контактирати и замолити их да поједине вештине повећају. До сада сам са свим домаћим менаџерима имао одличну сарадњу па не сумњам да ће тако и остати.
За крај још нешто. Коначно је после много сезона и ова репрезентација направила своју заставицу. Како она изгледа можете видети на профилу репрезентације - handball.powerplaymanager... .
За сада делујемо као прилично атрактивна репрезентација јер за само прва три дана овог месеца имали смо 22 посете, што значи да нас менаџери домаћи, али и страни прате.
О играчком кадру нећу ништа писати у овом посту.
Свако добро свима.. :goodbye:


PowerPlay žurnāla redaktors zoran ns

Квалификације за СП су почеле.
У првом мечу добили смо убедљиво директног противника, селекцију Белгије. Важност мече против нас, подесили су на НИСКО! Па нисмо ми баш толики "чобани", сад нека се чешу по глави. Одлична утакмица за наше голмане (укупно 13 одбрана), али још боља за наша крила (офанзивна - 10 голова и 3 асистенције, дефанзивна - 6 голова и 2 блока). Фантастична игра и нашег дефанзивног пивота (2 гола - 3 блока), али и одлична партија офанзивог пивота (4 гола и 3 асистенције). Офанзивни бекови чак 12 голова и 7 асистенција! Дефанзивни бекови 2 блока, 2 гола и чак 4 украдене лопте! Фантастичан меч! Ко није погледао, ево извештаја са меча handball.powerplaymanager... .
У наредном колу одмарамо, што је одлично за нас и пријатељски меч са Шведском одиграћемо са комплетном другом поставом.
Екипу смо појачали са још два играча. Једним офазнивним пивотом и једним алтернативним решењем на позицији левог крила. Просто морамо тако...
За две недеље поново имамо битан меч и то са селекцијом Аустрије. Меч који просто морамо да добијемо. И добићемо га ;)
Иначе, од почетка овог месеца имали смо 100 посета на профилној страници репрезентације до 19 година!
Све иде по плану!
Захвалио би се и менаџерима које сам контактирао и који максимално сарађују и коригују тренинге појединим играчима за потребе ове репрезентације! Надам се да ће се све исплатити на крају сезоне! Хвала још једном свима и идемо даље у нове победе!Tavas iecienītākās tēmas
Slovākija Kšefty-Tímy-Z...
Bosnija un Hercogovina Novi sport na...
Slovākija I.1
Slovākija Športová akad...
Serbija Репрезентациј...
Bosnija un Hercogovina Vicevi
Slovākija II.4
Polija Reprezentacja...
Slovākija Hlásenie chýb
Slovākija Okamžite výzv...
Slovākija Futbal vo sve...
Slovākija MS U20, U18
Serbija II.1
Slovākija kredity
Slovēnija U17
Čehija II.1
Slovākija Nezobrazuje m...
Bulgārija младежи
Brazīlija Amistosos Sta...
Brazīlija PPMbet
Slovēnija Bodoče zvezde...
Alžīrija I.1
Brazīlija Esportes
Polija Poszukuję Asy...
Ziemeļmaķedonija Ракомет
Bosnija un Hercogovina Prevodioci
Brazīlija OFF - Cartola...
Polija Ski Jump Mani...
Brazīlija Condolences
Čehija Platy hráčů u...
Bosnija un Hercogovina BiH PP Magazi...
Alžīrija المنتخب الجزا...
Alžīrija اجتماع بيع لا...
Alžīrija كرة اليد على ...
Alžīrija كرة القدم الج...
Alžīrija عصبة الاندية ...
Brazīlija Uniformes e L...
Bosnija un Hercogovina koga bi vi
Bosnija un Hercogovina Popularizacij...
Bosnija un Hercogovina Prognoziranje...
Bosnija un Hercogovina Veliki događa...
Igaunija MM Eestisse
Brazīlija Sports Rankin...
Bosnija un Hercogovina Sastanak BH Z...
Ēģipte سؤال وجواب في...
Bosnija un Hercogovina PPM Kredit
Austrija Tennis Duel -...
Beļģija financien
Beļģija Vanalles
Azerbaidžāna PPM Translato...
Austrija Facebook
Bosnija un Hercogovina Facebook
Austrija 2. Mannschaft...
Austrija Jerseys?
Alžīrija مقابلة ودية ب...
Azerbaidžāna U-17 milli ko...
Bosnija un Hercogovina Sms krediti
Slovākija Kohutko Cup I...
Slovākija Gold Cup
Slovākija Trh hráčov/za...
Slovākija National Gree...
Slovākija V.168
Slovākija players for G...
Slovākija Pravidla (Ad ...
Slovākija 2 zapasy za d...
Slovākija postup?
Slovākija Ligový pohár
Slovākija dresy a vlajk...
Slovākija National Germ...
Slovākija PPM reprezent...
Slovākija Voľby trénera...
Slovākija DB National I...
Slovākija PPZT:pred a p...
Slovākija HANDBALL MANA...
Slovākija F1
Slovākija tranfers
Austrālija New F1 manage...
Slovākija organizujem t...
Slovākija transfer
Slovākija Dresy
Slovākija VI.188
Slovākija VI.190
Slovākija VI.196
Slovākija VI.185
Slovākija VI.177
Slovākija VI.184
Slovākija VI.178
Slovākija VI.180
Slovākija VI.166
Slovākija VI.172
Slovākija VI.168
Slovākija VI.169
Slovākija VI.170
Slovākija VI.173
Slovākija VI.164
Slovākija VI.163
Slovākija VI.127
Slovākija V.85
Slovākija VI.111
Slovākija VI.72
Slovākija VI.109
Slovākija Futbalová Rep...
Slovākija V.253
Slovākija Slovakia Cup ...
Slovākija VI.113
Slovākija Esox lucius f...
Slovākija trgu - trensf...
Slovākija V.160
Slovākija Klubové vlajk...
Slovākija Vytvorenie kl...
Slovākija V.248
Slovākija VI.143
Slovākija VI.146
Slovākija V.170
Slovākija V.232
Slovākija Žilinska fotb...
Slovākija V.252
Slovākija V.255
Slovākija V.247
Slovākija VI.96
Slovākija V.223
Slovākija VI.9
Slovākija Kto ma najvac...
Slovākija V.230
Slovākija V.133
Slovākija VI.147
Slovākija V.184
Slovākija uspesnost str...
Slovākija VI.126
Slovākija VI.58
Slovākija VI.51
Baltkrievija "Клубная супе...
Slovākija V.158 tipovač...
Slovākija V.250
Slovākija VI.80
Slovākija mini champion...
Slovākija V.249
Slovākija V.229
Slovākija V.251
Slovākija Primera Divis...
Slovākija Tímový web
Slovākija VI.160
Slovākija Friendly Matc...
Slovākija VI.156
Slovākija Klubovy web
Slovākija V.127
Slovākija Futbalova Rep...
Slovākija Taktiky
Slovākija Tréning hráčo...
Slovākija SVK Repre - F...
Slovākija VI.145
Slovākija Stažnosti na ...
Slovākija VI.106
Slovākija futbal
Slovākija Design-logo-d...
Slovākija V.208
Slovākija V.189
Slovākija stadio
Slovākija VI.149
Slovākija VI.125
Slovākija VI.88
Slovākija V.176
Slovākija SILA TÍMU
Slovākija VI.103
Slovākija V.148
Slovākija super zápasy
Slovākija Ponuky generá...
Slovākija Slovenské Sup...
Slovākija V.148
Slovākija stavanie záze...
Slovākija Tipovacia súť...
Slovākija V.172
Slovākija pro evolution...
Slovākija Corgoň liga a...
Slovākija VI.138
Slovākija 2x zaspievaná...
Slovākija Tvorba Loga
Slovākija A.C.A.B. CUP
Slovākija Najlepší stre...
Slovākija Šlapak
Slovākija V.201
Slovākija VI.154
Slovākija VI.142
Slovākija Horna nitra C...
Slovākija VI.148
Slovākija VI.97
Slovākija VI.144
Slovākija Súťaž o 40 kr...
Slovākija VI.112
Slovākija MS vo Futbale...
Slovākija kupovanie zam...
Slovākija Hlasovanie - ...
Slovākija V.242
Slovākija Priatelsky du...
Slovākija ZAPASY PRIJMA...
Slovākija PPMliga-turna...
Slovākija Tvorba-loga-d...
Slovākija Majstrovstvá ...
Slovākija V.178
Slovākija IV.24 Ligové ...
Slovākija VI.128
Slovākija VI.54
Slovākija Turnaj - UEFA...
Slovākija Turnaj - Prem...
Slovākija Liga majstrov
Slovākija VI.110
Slovākija V.146
Austrālija Last Letter -...
Slovākija V.256
Slovākija VI.114
Slovākija V.225
Slovākija VI.92
Slovākija V.246
Slovākija V.239
Slovākija V.237
Austrija Regeln/Rules
Jaunākie komentāri