Tid:

Dine hold:
Kommunikation
Public account
  PRO Zone
1330 credits
Køb credits
Du er på den offentlige konto. Hvis du vil spille spillet, eller deltage i en diskussion, skal du logge ind. Hvis du er ny bruger, skal du registrere dig først.

  Emnet: Campionatele mondiale de hochei pentru tineret (U 20) - Ufa (26...


saramago

31.Cu foarte mari eforturi si cu foarte mari emotii, Rusia s-a calificat in semifinalele Mondialelor U 20, dupa 4-3 in urma suturilor de penalitate impotriva Elvetiei.
Prima repriza a avut doua momente importante: a fost, mai intai, golul in superioritate inscris de Khokhlachyov (asistat de Yakupov si Kapustin), apoi golul in inferioritate al "ceasornicarilor" - capitanul Bartschy profitand de o incrucisare ratata intre Yarulin, Nesterov si Yakupov, faza petrecuta chiar in fata portarului Vasilevsky!
In a doua treime, elvetienii au ratat o situatie de 5 contra 3, iar, imediat ce echipele au ajuns in egalitate numerica, Grigorenko a finalizat cu un sut pe backhand o faza initiata de Kucherov si i-a readus pe rusi in avantaj. Numai ca jocul in defensiva al hocheistilor la Varnakov a continuat sa dea rateuri, fapt speculat de Ness, care l-a invins in doi timpi de Vasilevsky. Repriza a fost presarata cu ocazii mari la cele doua porti - Kucherov, Slepyshev, Mozer, Richard sau Muller irosind situatii excelente de gol.
In repriza a treia, hocheistii din Tara Cantoanelor au ratat inca o situatie de 5 contra 3, apoi au trecut in avantaj gratie unei actiuni minunate a lui Andrighetto, cel mai bun de pe gheata in acest sfert de finala. Rusii au resimtit socul, au comis erori de pasare (Mironov s-a impiedicat chiar sub nasul lui Vasilevsky!), au abuzat (prin Yakupov si Slepyshev) de actiuni individuale, insa au stiut sa profite de ultima sansa probabil, o superioritate colectionata meritat de Guerra pentru agatarea lui Grigorenko; Kucherov a inscris si a impins jocul in OT.
In OT, rusii au irosit un 4 contra 3, dar si elevii Lui Sean Simpson au avut sansele lor.
La SO, echipele au ratat primele trei suturi (Richard, Bartschy, Andrighetto, respectiv Grigorenko, Yakupov, Kucherov); in continuare, Grigorenko a transformat, Bertaggia l-a imitat, Kucherov a razbunat bara de la prima executie, iar acelasi Bertaggia a fost blocat de Vasilevsky.
Asadar, Rusia - Elvetia 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0), iar amfitrionii vor intalni in semifinale Suedia, campioana en titre.


saramago

32. Sa mai notam ca Elvetia pierde pentru a patra oara la acest mondial in prelungiri (OT sau SO). Fara alte comentarii ...
Cei mai buni: Vasilevsky, Dyakov, Sergeev, Kucherov, Grigorenko, Slepyshev (Rusia) - Nyffeler, Muller, Guerra, Bertschy, Andrighetto, Dario Simion, Ness (Elvetia).
Au ramas datori: Yarullin, Nesterov, Koledov, Mironov, Kapustin, Yakupov (a stricat foarte multe actiuni cu jocul sau individualist) - Kukan, Kunzle, Balmeri.
O mentiune negativa pentru jucatorul Shalunov, din linia a patra rusa. Dupa prostia comisa in partida cu Slovacia (acel 2+2 incasat in ultimule 120 de secunde, care a permis compatriotilor lui Chara sa egaleze), Shalunov a recidivat in repriza secunda a meciului cu Elvetia: Rusia conducea cu 2-1 si, in unei agatari comise de Andrighetto, beneficia de o eliminare amanata. Ei bine, in acele momente, n-a gasit de cuviinta decat sa comita o neregularitate, sa colectioneze o eliminare si sa transforme situatia de om in plus intr-o situatie de egalitate numerica! Mai mult, in acel 4 contra 4, Ness a egalat la 2!
Revenirea lui Nichushkin dupa suspendarea din sferturi poate ca il va lasa pe banca in meciul cu Suedia pe acest jucator cu inteligenta suboptimala, ca sa ma exprim elegant. Desi, nici Evgeny Mozer sau Kirill Kapustin nu ilustreaza cine stie ce ... idei de joc.
O mentiune pozitiva pentru antrenorul canadian Simpson care, cu un lot bun, dar nu de nivelul competitoarelor "din prima linie" a izbutit sa nu fie niciodata invins dupa trei reprize. Elvetienii se pot revansa in fata cehilor si pot ocupa locul al 5-lea.


saramago

33. In semifinalele Mondialelor U 20 de la Ufa, reprezentativa Statelor Unite a facut un meci mare si a depasit net, scor 5-1, team-ul canadian. Au punctat: McCabe (Barber, Reilly) 07.18, McCabe (Grimaldi, Troucheck) 16.02, Gaudreau (McCabe) 22.58, Vesey (Gaudreau, Miller) 32.14, Gaudreau (Vesey, Miller) 55.41, respectiv Rattie (Danault) 44.03.
Cei mai buni: Gibson [parade rarisime, plasament excelent, curaj pe masura], Reilly [sigur in aparare, aport important in ofensiva], Trouba [cel mai bun fundas al competitiei], Jones [ireprosabil la interceptie, eficient in jocul unu la unu], McCabe [partida de vis!], Galchenyuk [tehnica rafinata, assist-uri de clasa], Miller [senioral in treimea adversa], Gaudreau [rapid, inteligent, neobosit], Vesey [in sfarsit a iesit la rampa] - Ouellet [disciplinat, efort ofensiv important], Danault [insistent], Rattie [percutant], Jenner [abil in actiuni individuale].
Au ramas datori (numai de la canadieni putem face nominalizari): Subban [imbatat de evolutia impotriva Rusiei, a evoluat sub asteptari], Hamilton [joc f.slab in superioritate], Druin [depasit de miza meciului], Scheifele [lent, previzibil], Nugent-Hopkins [neinteles de coechipieri in cele mai multe momente], Strome [neatent], Huberdeau [indolent], Camora [f.f. nervos].
Iata ca victoria cu 7-0 impotriva cehilor i-a incarcat cu multa energie pe elevii lui Phil Housley, iar revansa impotriva Canadei e cel mai bun exemplu.


saramago

34. Suedia s-a cilificat in finala Mondialelor U 20, dupa ce a invins Rusia cu 3-2, in urma suturilor de penalitate.
Prima treime a fost dominata copios de scandinavi, care au petrecut minute bune in treimea de atac, au castigat mai toate angajamentele si duelurile fizice si au punctat de doua ori: mai intai prin Lindholm, in PP (asistat de Rask si Molin), cu un sut printre aparatoarele lui Vasilevsky, apoi prin Filip Forsberg - sut in vinclu dupa o actiune la care au mai participat Bengston si Hagg. Rusii n-au pus probleme, lucru dovedit de raportul suturilor, 14-2 pentru suedezi!
In a doua repriza, suedezii au inceput iarasi in forta, Collberg a trimis pucul in bara, iar Vasilevsky, cu cateva interventii salvatoare, i-a mentinut in joc pe amfitrioni. Insa, dupa un angajament castigat de rusi in treimea de atac, sutul norocos expediat de Mironov de la linia albastra l-a invins pe Lundstrom, iar gazdele au prins aripi. Pe rand, Grigorenko, Zharkov (bara!) sau Khokhlachyov au fost aproape de egalare; e drept, si suedezii au ripostat prin F.Forsberg, Rask si Arvidsson. Oricum, dupa doua treimi, Suedia avea un gol avantaj.
Repriza a treia i-a adus in prim-plan pe cei doi portari, care si-au salvat echipele in numeroase randuri. Totusi, la o faza amprentata de insistenta lui Kucherov, Grigorenko a restabilit egalitatea, iar partida s-a indreptat catre OT. Acolo unde, team-urile nu au riscat, au jucat bine in aparare, iar in ofensiva au preferat actiunile individuale.
Suturile de penalitate n-au mai fost favorabile rusilor (ca in sfertul cu Elvetia), Collberg marcand golul decisiv; Vikstrand, Rask, respectiv Grigorenko, Yakupov si Kucherov ratand.
Drept urmare, Rusia - Suedia 2-3 (0-2, 1-0, 1-0, 0-0, 0-1), campionii mondiali en titre isi vor apara coroana (coroanele!)_ in fata Statelor Unite, iar rusii vor lupta cu canadienii pentru bronz.
Cei mai buni: Vasilevsky, Nesterov, Kapustin, Grigorenko, Slepyshev, Kosov (Rusia) - Lundstrom, Bengtson, T.Nilsson, Hagg, Collberg, F.Forsberg, Rakell, Lindholm.
Au ramas datori: Yakupov, Khokhlachyov, Koledov, Nichushkin, Sigaryov (Rusia) - Arvidsson, de la Rose, Sandberg, Sorensen (Suedia).


saramago

35. In Relegation Round, Slovacia - Letonia 5-3, goluri Bires (2), Mikus, Dano (2) - K.Ozolins, Jevpalovs, Kulda.
Meciul dintre Germania si Letonia de vineri, 4 ianuarie, va fi decisiv pentru ramanerea in elita.


saramago

36. Germania si-a pastrat locul in elita, dupa ce a trecut cu 5-2 de Letonia in Relegation Round. Au marcat: Rieder, Leo Draisaitl (2), Kreschtmann, Uvira - Rancevs, Kuzmencovs.
Balticii vor juca in 2014 in al doilea esalon al hocheiului mondial, la nivel de reprezentative U 20.


saramago

37. Rezultate inregistrate pe 4 ianuarie in cadrul Mondialelor U 20 de la Ufa:
Finlanda - Slovacia 11-4 (Jarvelainen, Salomaki - 2, Armia - 3, Barkov, Lehkonen, Teravainen - 2, Maatta, respectiv B.Mraz, Buri, Bires - 2).
Cehia - Elvetia 4-3 (Jashkin, Hyka, Frk, Hertl, respectiv Sieber, Andrighetto - 2).
In urma acestor scoruri, iararhia competitiei in zona locurilor 5-10 s-a stabilizat in felul urmator:
5. Cehia
6. Elvetia
7. Finlanda
8. Slovacia
9. Germania
10. Letonia - retrogradata din elita.
Pe 5 ianuarie, in ultima zi a campionatului, se vor juca cele doua finale:
Rusia - Canada (finala mica)
Suedia - Statele Unite (finala mare).


saramago

38. Cu câteva ore înainte de încheierea Mondialelor U 20 de la Ufa socotesc că este potrivit să facem o scurtă incursiune în istoria acestei competiţii.
După trei ediţii de probă (1974, 1975, 1976), toate adjudecate de reprezentativa URSS, în anul 1977 a avut loc în Cehoslovacia (în Slovacia de azi, la Banska Bystrica şi Zvolen) prima ediţie a Campionatelor Mondiale de tineret, competiţie rezervată hocheiştilor de 20 de ani şi mai tineri; prima campioană mondială a fost URSS, care a dispus în meciul decisiv de Canada cu 6-4 (după 6-0 în primele 20 de minute). De la învingători au ieşit în evidenţă Vyaceslav Fetisov, Sergey Makarov şi Frolikov, într-o ediţie în care gazdele au ocupat ultima treaptă a podiumului.
Un an mai târziu, în Canada (la Montreal şi Quebec), „big red machine” a repetat performanţa, cu un 5-2 hotărâtor în faţa Suediei; Fetisov şi Makarov au repurtat un nou succes, dar competiţia i-a adus în atenţia specialiştilor atât pe suedezul Mats Naslund, cât şi pe canadianul Wayne Gretzky, medaliat cu bronz şi golgeter al campionatelor.
În 1979, în Suedia, sovieticii i-au devansat în ierarhia finală pe cehoslovaci şi pe amfitrioni, iar în „concertul mondial de valori” au apărut nume precum Kasatonov, Krutov, Gerasimov sau Ryanov.
Ultimul turneu din deceniul al optulea al secolului trecut a însemnat al patrulea succes inseriat pentru URSS; la Helsinki, în meciurile importante, sovieticii au câştigat cu 2-1 atât împotriva gazdelor vicecampioane, cât şi în faţa suedezilor, clasaţi finalmente pe locul al treilea. Krutov, asistat de Igor Larionov, a ridicat aşadar trofeul în detrimentul finlandezului Kurri sau suedezului Hakan Loob.
Cele patru succese ale URSS i-au adus în prim plan pe Fetisov, Kasatonov, Krutov, Larionov şi Makarov, practic coloana vertebrală a trupei cu care binecunoscutul Viktor Tikhonov a deţinut supremaţia mondială în deceniul 1981-1990.
În 1981, la Fussen (Germania Federală), Nordin, Sundstrom, Lars Eriksson şi ceilalţi suedezi au răsturnat ierarhia şi au câştigat primul titlu pentru ţara lor; Finlanda a fost a doua, iar URSS s-a mulţumit cu bronzul.
În 1982, pe teren propriu, Canada a înregistrat cel dintîi succes, deşi în meci direct a remizat, scor 3-3, cu Cehoslovacia; însă, în cele din urmă (se juca sistem turneu), Moffat, Eakin; Habscheid, Moller ş.a. au obţinut aurul, iar Vladimir Ruzicka şi colegii s-au consolat cu argintul. Finlanda a fost pe trei, iar URSS, în premieră, nu a urcat pe podium.
În 1983, la Leningrad, URSS a câştigat toate meciurile (4-3 în decisiv cu Cehoslovacia), iar Byakin, Volgin ori Starkov au readus marea putere de la Răsărit în fruntea ierarhiei; Cehoslovacia lui Dominik Hasek a fost a doua, iar Canada lui Mario Lemieux a treia.
În anul următor, în Suedia, sovieticii şi-au apărat titlul, în faţa Finlandei şi Cehoslovaciei; între remarcaţii turneului s-au aflat campionii Gusarov, Borschevsky, Chernykh, vicecampionul Helminen (golgeterul competiţiei cu 24 de puncte!), dar şi cehul Rosol.
În 1985, la Helsinki, Canada s-a impus la golaveraj în faţa Cehoslovaciei, URSS obţinînd bronzul; au ieşit la rampă canadienii Dallas şi Bradlez, cehul Pivonka, rusul Tatarinov.
În 1986, în Canada, URSS a prezentat o echipă foarte bună, care s-a impus în faţa puterilor de peste Ocean – Canada a fost a doua, iar reprezentativa Statelor Unite a fost a treia; poarta sovieticilor a fost apărată de Evgeny Belosheykin („Evgeny The Great” ori „The Next Tretyak” în aprecierilor specialiştilor), cel care s-a sinucis în 1999, la Sankt Petersburg, în împrejurări neclare. Avea doar 33 de ani; între campioni s-au mai aflat Tatarinov, Vyazmikin şi Kamensky.
Ediţia din 1987 (Piestany, în Slovacia de astăzi) a fost adjudecată de Finlanda lui Ojanen, în detrimentul gazdelor (Latal) şi Suediei (Dahlen); campionatul a fost marcat de bătaia din meciul Canada-URSS, care a condus la oprirea meciului şi la descalificarea celor două reprezentative. Evenimentele s-au derulat în repriza secundă (era 4-2 pentru canadieni) şi au fost aprinse de Evgeny Davydov, care a uitat de orice dâră de fair-play şi a sărit de pe bancă pentru a-i lovi pe adversari. Au (mai) luat parte la amintita bătaie, între alţii, Kostichkin, Fleury, Zelepukin, Shanahan, Keane, Sergey Fyodorov ori Alexander Galchenyuk senior (tatăl atacantului din actuala echipă a Statelor Unite evolua, desigur, pentru URSS), pentru a-i aminti pe câţiva dintre cei care au făcut carieră în sportul cu crosa şi pucul.
În 1988, Canada a fost prima în competiţia organizată la Moscova, cu un 3-2 în meciul decisiv cu URSS; Feury a triumfat în faţa lui Mogilny (altfel, golgetrtul întrecerii), iar Finlanda a colectat medalia de bronz.
În 1989, în Statele Unite, URSS s-a revanşat graţie prestaţiilor foarte bune ale lui Pavel Bure, Alexander Mogilny şi Sergey Fyodorov (al treilea Mondial U 20 a fost cel norocos pentru cel care a făcut carieră în tricoul lui RedWings); pe 2 a fost Suedia, iar pe 3 Cehoslovacia.
În 1990, iarăşi la Helsinki, Canada a triumfat împotriva URSS şi a Cehoslovaciei, cea din urmă echipă avîndu-l în componenţă pe Jaromir Jagr.
În 1991, în propiul fief, Canada lui Lindros a fost mai bună decât URSS şi Cehoslovacia; un an mai târziu, în Germania, campioană a devenit CSI (Comunitatea Statelor Independente, succesoarea temporară, pe plan sportiv, a defunctei URSS), cu Alexei Kovalyov în postură de golgeter. Suedia şi Statele Unite au completat podiumul.
În 1993, în Suedia, Canada lui Legace a obţinut aurul, devansînd Suedia lui Peter Forsberg şi reprezentativa Cehilor şi Slovacilor, cu David Vyborny (viitor multiplu campion mondial de seniori) în prim plan.
Ediţia 1994 de la Ostrava a marcat un nou triumf pentru Canada (Dube, Girard), locurile următoare revenind Suediei (K.Jonsson) şi Rusiei (Valeri Bure). În anul următor, pe propriul teren, Canada şi-a păstrat supremaţia, după un 8-5 în meciul decisiv cu Rusia; au jucat în acea echipă a Canadei Murray, Allison, McCabe sau Daze. Suedia a fost a treia.
În 1996, campionatul a propus pentru prima dată actualul format, cu două grupe a cinci echipe urmate de playoff şi play-out; în Statele Unite a cîştigat tot Canada (Iginla, Theodore), iar podiumul a fost completat de Suedia (M.Nilsson) şi Rusia (Alexei Morozov). Şi în 1997, în Elveţia, Canada a obţinut aurul (Denis, Philips, Thronton), Statele Unite au luat argintul (York, Boucher), iar Rusia a fost a treia (Samsonov).
Supremaţia canadiană a fost întreruptă în 1998; Finlanda (O.Jokinen) s-a impus în faţa propriilor suporteri, după un 2-1 în OT cu Rusia (Andrei Markov). Suedia a fost a treia. În 1999, în Canada, Rusia a repurtat primul succes de la destrămarea sportivă a URSS, cu un 3-2 în OT în faţa Canadei lui Simon Gagne. Decisiv a fost golul lui Artyom Chubarov. Bronzul a revenit, în premieră, Slovaciei.
Ultimul mondial din secolul trecut a fost organizat de Suedia în anul 2000 şi a fost adjudecat de Cehia lui Milan Kraft, 1-0 după şuturi de penalitate în finala cu Rusia. Portarul Smid a fost eroul meciului decisiv, deşi nici omologul Bryzgalov nu a dezamăgit. Canada a luat bronzul.
În 2001, pe teren propriu, Rusia a fost abia a şaptea; s-a impus Cehia (Brendl, Nedorost, Klesla), pe doi s-a aflat Finlanda (cu Ari Ahonen în poartă), iar pe trei Canada lui Jamie Lundmark. În 2002, pe teren propriu, Cehia a imitat Rusia şi a ocupat acelaşi loc 7; în schimb, Rusia (Frolov, Chistov) s-a revanşat şi a triumfat în finală, 5-4 împotriva Canadei (Cammalleri, Bowmeester). Finlanda lui Immonen a ocupat locul trei.
În 2003, în Canada, Rusia (Grigorenko, Perezhogin, Ovechkin) şi-a păstrat tilul, după 3-2 în finala cu amfitrionii (Marc-Andre Fleury, Calaiacovo). Finlanda (J.Jokinen, T.Ruutu) a luat din nou bronzul.
În 2004, în Finlanda, Statele Unite (Parise, Montoya) au repurtat un succes extraordinar în faţa Canadei (Phaneuf, Dawes). Finlanda (Lepisto, Filpulla) a fost încă o dată a treia. În 2005, în Statele Unite, Canada (Bergeron, Getzlaf, Carter, Crosby) a bătut cu 6-1 Rusia în finala competiţiei – meci în care, e drept, Ovechkin s-a accidentat în primele minute. Cehia a luat medalia de bronz. În 2006, în Canada (Pogge, Marc Staal), amfitrionii au cîştigat la fel de clar finala cu ruşii lui Malkin (5-0), iar Finlanda a revenit pe locul trei.
În 2007, în Suedia, Canada (Price, Letang, Toews) a învins în finală Rusia (cu regretatul Alexei Cherepanov) al treilea an consecutiv, de data aceasta cu un scor mai strîns, 4-2. Statele Unite au cîştigat bronzul. Ediţia 2008, organizată de Cehia, a revenit iarăşi reprezentanţilor „frunzei de arţar” (Steve Mason, Doughty, Tavares), care au devansat Suedia (Enroth, Freigren, Berglund) şi Rusia (Bobrovsky, Tikhonov, Filatov).
În 2009, Canada (Eberle, Tavares, Subban) a încheiat „cincinalul” cu un nou succes, de data aceasta pe propriile patinoare. Au urmat în ierarhia finală Suedia (Markstrom, E.Karlsson) şi Rusia (Filatov).
În 2010, Statele Unite (D’Amigo, Lee, Kreider, Stepen) au bătut Canada (Allen, Eberle; Hall) în deplasare şi au obţinut aurul; Canada a fost a doua, iar Suedia (Pettersson, Markstrom) a treia. În 2011, gazde au fost americanii, iar Rusia (E.Kuznetsov, Tarasenko, Orlov, Panarin) a revenit uluitor în ultimul act al competiţiei (de la 0-3 la 5-3 în faţa canadienilor) şi a obţinut titlul; podiumul a fost completat de Canada (Schenn, Ellis) şi Statele Unite (Campbell).
În fine, în 2012, în Canada, Suedia (Collberg, F.Forsberg, Zibanejad) a devenit campioană, după 1-0 în (2)OT în finala cu Rusia (E.Kuznetsov, Andrei Makarov, Yakupov), gol Zibanejad. Canada a fost a treia.


saramago

39. La capătul unui meci de 61 de minute şi 35 de secunde (prin urmare cu OT), Rusia a cucerit medaliile de bronz în competiţia de la Ufa. Elevii lui Mikhail Varnakov au trecut, nemeritat ţinând cont de numărul ocaziilor de gol, de echiperii „frunzei de arţar” cu 6-5 (3-2, 1-2, 1-1, 1-0).
Primele minute au aparţinut amfitrionilor care, profitând de evoluţia slabă a goal-keeperului de rezervă Binnington, au punctat de trei ori la primele cinci şuturi trimise pe poarta canadiană. Astfel, Khokhlachyov (asistat de Yarullin şi Dyakov) a marcat cu un şut din unghi pe sub portarul advvers în minutul 03.31, Yakupov a fructificat, cu ajutorul lui Yarullin şi Nesterov un PP (min.04.57), iar Dyakov a marcat primul său gol la aceste Mondiale cu un şut slab, după un angajament cîştigat de Tkachyov în treimea de atac (min.07.55). Între golurile doi şi trei ale ruşilor s-a interpus reuşita în superioritate a lui Nugent-Hopkins (asistat de Scheifele, min.06.58). Antrenorul Canadei l-a substituit pe Binnington cu titularul Subban, iar defensiva a plusat mult la nivelul încrederii. Într-o altă situaţie de om în plus, Huberdeau (ajutat de Murphy şi Nugent-Hopkins) a redus din diferenţă (min.15.52), iar în ultimele secvenţe ale reprizei acelaşi hocheist a fost stopat cu un reflex extraordinar de portarul Andrei Makarov.
A doua treime a început cu erorile în defensivă ale gazdelor (la o fază de atac canadian, Makarov şi-a pierdut crosa şi, în disperare de cauză, a apelat la crosa lui Nesterov!); în mod logic, într-o altă superioritate foarte bine interpretată de canadieni, Scheifele a egalat la 3 (min.23.16), ajutat de Nugent-Hopkins şi Hamilton. Surprinzător, Rusia a replicat cu linia a patra, iar insistenţa lui Mozer a fost concretizată printr-un gol nesperat (min.24.27, pasă decisivă Shalunov). După momente de dominare canadiană, într-un alt PP (fusese eliminat Yarullin), combinaţiile orchestrate de Nugent-Hopkins au adus o nouă egalitate pe tabelă, golul fiind consemnat în dreptul lui Murphy (şut neiertător de la linia albastră, min.32.53).
În repriza a treia, începută de ruşi în superioritate (Strome l-a agăţat pe Grigorenko în ultimele secunde ale reprizei secunde), golul a venit foarte repede, după exact un minut. Profitând (şi ei) de omul în plus, amfitrionii au revenit la conducere graţie golului marcat de Yakupov, însă marele merit pentru construcţia fazei îi revine lui Kapustin. Canadienii au împins jocul către poarte curajosului Makarov, au egalat la 5 în minutul 50.56 (în situaţie de egalitate numerică) prin Ritchie (a profitat de indeciziile lui Nesterov şi Yarullin, care n-au fost în stare să-l protejeze pe Makarov), apoi au ratat câteva ocazii uriaşe, prin care ar fi putut obţine victoria (spre pildă, în ultimele 5 minute ale reprizei Scheifele şi Ritchie au trimis fiecare pucul în bară!).
Repriza de OT a debutat cu ocazia monumentală ratată de Hamilton, care a fost blocat de intervenţia la sacrificiu a lui Grigorenko. A urmat un angajament în zona ruşilor, Tkachyov a câştigat pucul, i-a pasat în propria treime lui Sergeev, care a lăsat obiectul jocului în seama tânărului de nici 18 ani, Nichushkin. Acesta din urmă s-a lansat într-o acţiune individuală, l-a driblat uşor pe Murphy, l-a evitat şi pe Harrington, înainte de a-l învinge după un dribling larg pe, neinspiratul la acestă fază, Subban.
Rusia obţine bronzul, mai mult decît i-ar fi dat dreptul jocul prestat la aceste Mondiale, iar Canada se întoarce acasă fără medalie, după un parcurs perfect în grupa preliminară.
Cei mai buni: Makarov (chiar dacă a încasat 5 goluri!), Dyakov, Sergeev, Yakupov (în sfârşit a jucat la nivelul cotei pe care o deţine în hocheiul internaţional), Kapustin, Mozer (şi-a depăşit cu mult condiţia), Grigorenko şi, bineînţeles, Nichushkin – Murphy (deşi la faza golului din OT ...), Harrington, Nugent-Hopkins, Huberdeau, Scheifele, Ritchie.
Au dezamăgit: Kucherov, Kosov, Sigaryov, Zharkov – Binnington, Hamilton, Reilly, Jenner, Druin.


saramago

40. Echipa Statelor Unite a câştigat medalia de aur la Mondialele de tineret de la Ufa dopă ce a învins în finală cu 3-1 (0-0, 2-1, 1-0) reprezentativa Suediei, campioana mondială en titre, team neînvins până la acest meci.
În prima repriză echipele şi-au împărţit perioadele de dominare, dar cel mai important lucru care trebuie consemnat e faptul că americanii au irosit o situaţie de superioritate 5 contra 3.
În a doua repriză, în superioritate, nordicii au înscris prin Sandberg (min. 21.09), care a fructificat o acţiune a insistentului Rakell cu un şut fără speranţe pentru Gibson. Elevii lui Phil Housley au avut replică şi, în minutul 27.42, Grimaldi l-a întors în spatele porţii suedeze pe Wennberg, apoi a înscris cu largul concurs al portarului Lundstrom. În minutul 30.27, acelaşi Grimaldi a deviat în gol şutul lui Trouba de la linia albastră şi a răsturnat situaţia.
Ocaziile suedezilor din a treia repriză au fost neutralizate atât de jocul defensiv foarte eficient al americanilor, cât şi de intervenţiile extraordinare ale portarului Gibson, MVP-ul acestor Mondiale. În poarta părăsită de Lundstrom (suedezii forţau cu şase hocheişti egalarea), americanii au punctat prin Troucheck (min. 59.44) şi au închis definitiv partida.
Echipa campioană mondială a fost alcătuită din următorii hocheişti: Gibson, Gillies (portari), Jones, C.Murphy, M.Reilly, Trouba, McCabe (eroul semifinalei cu Canada), Sieloff, Gostisbehere (fundaşi), Kuraly, Miller, Lucia, Gaudreau (şi el foarte eficient în semifinală), Galchenyuk, Bardreau, Barber, Pietila, Hartman, Biggs, Grimaldi (a izbutit GWG-ul finalei), Troucheck, Vesey (atacanţi). Complimente merită şi tehnicianul campionilor, fostul mare hocheist Phil Housley, care a manageriat foarte bine momentele grele din competiţie, şi aici mă refer la cele două înfrângeri din faza grupelor, 1-2 cu Rusia şi tot 1-2 cu Canada.
Felicitări americanilor pentru al doilea titlu în patru ani; poate că succesele de la juniori şi tineret îi vor ambiţiona şi pe hocheiştii care reprezintă Statele Unite la mondialele de seniori. Nu de alta, dar nici americanii nu mai ştiu de când n-au mai urcat pe podiumul de premiere. Că de titlu …



Dine favorittråde
Slovakiet Športová akad...
Slovakiet I.1
Slovakiet Kšefty-Tímy-Z...
Bosnien og Herzegovina Novi sport na...
Serbien Репрезентациј...
Bosnien og Herzegovina Vicevi
Slovakiet II.4
Polen Reprezentacja...
Slovakiet Hlásenie chýb
Slovakiet Okamžite výzv...
Slovakiet Futbal vo sve...
Slovakiet MS U20, U18
Serbien II.1
Slovakiet kredity
Slovenien U17
Tjekkiet II.1
Slovakiet Nezobrazuje m...
Bulgarien младежи
Brasilien Amistosos Sta...
Brasilien PPMbet
Slovenien Bodoče zvezde...
Algeriet I.1
Brasilien Esportes
Polen Poszukuję Asy...
Nordmakedonien Ракомет
Bosnien og Herzegovina Prevodioci
Brasilien OFF - Cartola...
Polen Ski Jump Mani...
Brasilien Condolences
Tjekkiet Platy hráčů u...
Bosnien og Herzegovina BiH PP Magazi...
Algeriet المنتخب الجزا...
Algeriet اجتماع بيع لا...
Algeriet كرة اليد على ...
Algeriet كرة القدم الج...
Algeriet عصبة الاندية ...
Brasilien Uniformes e L...
Bosnien og Herzegovina koga bi vi
Bosnien og Herzegovina Popularizacij...
Bosnien og Herzegovina Prognoziranje...
Bosnien og Herzegovina Veliki događa...
Estland MM Eestisse
Brasilien Sports Rankin...
Bosnien og Herzegovina Sastanak BH Z...
Egypten سؤال وجواب في...
Bosnien og Herzegovina PPM Kredit
Østrig Tennis Duel -...
Belgien financien
Belgien Vanalles
Azerbaijan PPM Translato...
Østrig Facebook
Bosnien og Herzegovina Facebook
Østrig 2. Mannschaft...
Østrig Jerseys?
Algeriet مقابلة ودية ب...
Azerbaijan U-17 milli ko...
Bosnien og Herzegovina Sms krediti
Slovakiet Kohutko Cup I...
Slovakiet Gold Cup
Slovakiet Trh hráčov/za...
Slovakiet National Gree...
Slovakiet V.168
Slovakiet players for G...
Slovakiet Pravidla (Ad ...
Slovakiet 2 zapasy za d...
Slovakiet postup?
Slovakiet Ligový pohár
Slovakiet dresy a vlajk...
Slovakiet National Germ...
Slovakiet PPM reprezent...
Slovakiet Voľby trénera...
Slovakiet DB National I...
Slovakiet PPZT:pred a p...
Slovakiet HANDBALL MANA...
Slovakiet F1
Slovakiet tranfers
Australien New F1 manage...
Slovakiet organizujem t...
Slovakiet transfer
Slovakiet Dresy
Slovakiet VI.188
Slovakiet VI.190
Slovakiet VI.196
Slovakiet VI.185
Slovakiet VI.177
Slovakiet VI.184
Slovakiet VI.178
Slovakiet VI.180
Slovakiet VI.166
Slovakiet VI.172
Slovakiet VI.168
Slovakiet VI.169
Slovakiet VI.170
Slovakiet VI.173
Slovakiet VI.164
Slovakiet VI.163
Slovakiet VI.127
Slovakiet V.85
Slovakiet VI.111
Slovakiet VI.72
Slovakiet VI.109
Slovakiet Futbalová Rep...
Slovakiet V.253
Slovakiet Slovakia Cup ...
Slovakiet VI.113
Slovakiet Esox lucius f...
Slovakiet trgu - trensf...
Slovakiet V.160
Slovakiet Klubové vlajk...
Slovakiet Vytvorenie kl...
Slovakiet V.248
Slovakiet VI.143
Slovakiet VI.146
Slovakiet V.170
Slovakiet V.232
Slovakiet Žilinska fotb...
Slovakiet V.252
Slovakiet V.255
Slovakiet V.247
Slovakiet VI.96
Slovakiet V.223
Slovakiet VI.9
Slovakiet Kto ma najvac...
Slovakiet V.230
Slovakiet V.133
Slovakiet VI.147
Slovakiet V.184
Slovakiet uspesnost str...
Slovakiet VI.126
Slovakiet VI.58
Slovakiet VI.51
Hviderusland "Клубная супе...
Slovakiet V.158 tipovač...
Slovakiet V.250
Slovakiet VI.80
Slovakiet mini champion...
Slovakiet V.249
Slovakiet V.229
Slovakiet V.251
Slovakiet Primera Divis...
Slovakiet Tímový web
Slovakiet VI.160
Slovakiet Friendly Matc...
Slovakiet VI.156
Slovakiet Klubovy web
Slovakiet V.127
Slovakiet Futbalova Rep...
Slovakiet Taktiky
Slovakiet Tréning hráčo...
Slovakiet SVK Repre - F...
Slovakiet VI.145
Slovakiet Stažnosti na ...
Slovakiet VI.106
Slovakiet futbal
Slovakiet Design-logo-d...
Slovakiet V.208
Slovakiet V.189
Slovakiet stadio
Slovakiet VI.149
Slovakiet VI.125
Slovakiet VI.88
Slovakiet V.176
Slovakiet SILA TÍMU
Slovakiet VI.103
Slovakiet V.148
Slovakiet super zápasy
Slovakiet Ponuky generá...
Slovakiet Slovenské Sup...
Slovakiet V.148
Slovakiet stavanie záze...
Slovakiet Tipovacia súť...
Slovakiet V.172
Slovakiet pro evolution...
Slovakiet Corgoň liga a...
Slovakiet VI.138
Slovakiet 2x zaspievaná...
Slovakiet Tvorba Loga
Slovakiet A.C.A.B. CUP
Slovakiet Najlepší stre...
Slovakiet Šlapak
Slovakiet V.201
Slovakiet VI.154
Slovakiet VI.142
Slovakiet Horna nitra C...
Slovakiet VI.148
Slovakiet VI.97
Slovakiet VI.144
Slovakiet Súťaž o 40 kr...
Slovakiet VI.112
Slovakiet MS vo Futbale...
Slovakiet kupovanie zam...
Slovakiet Hlasovanie - ...
Slovakiet V.242
Slovakiet Priatelsky du...
Slovakiet ZAPASY PRIJMA...
Slovakiet PPMliga-turna...
Slovakiet Tvorba-loga-d...
Slovakiet Majstrovstvá ...
Slovakiet V.178
Slovakiet IV.24 Ligové ...
Slovakiet VI.128
Slovakiet VI.54
Slovakiet Turnaj - UEFA...
Slovakiet Turnaj - Prem...
Slovakiet Liga majstrov
Slovakiet VI.110
Slovakiet V.146
Australien Last Letter -...
Slovakiet V.256
Slovakiet VI.114
Slovakiet V.225
Slovakiet VI.92
Slovakiet V.246
Slovakiet V.239
Slovakiet V.237
Østrig Regeln/Rules
Nyeste poster