Selecciona un país: | Rumania |
15. Intr-un meci de verificare, reprezentativa Statelor Unite a invins Canada cu 4-2, goluri Parise, Kane, Pavelski, Stepan (EN), respectiv Bergeron, Doughty.
16. In al doilea joc de verificare dintre Cehia si Rusia, disputat la Praga, hocheistii lui Jandac s-au impus cu 2-1, dupa suturi de penalitate, revansandu-se astfel pentru infrangerea de la Sankt Petersburg. Pentru cehi au punctat Plekanec si Hemsky (sutul de penalitate decisiv), in vreme ce golul rusilor a fost izbutit de Kucherov.
17. Suedia a trecut de Finlanda in a doua partida de verificare, scor 6-3. Au punctat: Ericksson (2), Hornquist (2), Backstrom, F.Forsberg - Ristolainen, M.Koivu, Haula. In prima partida s-au impus finlandezii cu 3-2.
18. Canada s-a revansat pentru infrangerea din ajun (2-4) si a dispus cu 5-2 de reprezentativa Statelor Unite, goluri Couture, Tavares (2), Bowmeester, Duchene, respectiv MacDonagh, Carlson.
19. Intr-un meci de verificare disputat la Pittsburgh, in fata a peste 12000 de spectatori, Canada a trecut in OT de Rusia, scor 3-2. Au punctat: Bergeron, Tavares, Getzlaf (GWG: 63.39), respectiv Ovechkin, Panarin. Raportul suturilor pe poarta a fost 48-26 in favoarea canadienilor (!).
20. Intr-o partida amicala, Cehia a invins echipa U 23 a Americii de Nord cu 3-2 (Palat, Faksa, Plekanec - Gostibehere, Matthews).
21. In meci de verificare, Statele Unite - Finlanda 3-2 (Oshie, Kesler, Stephan - Laine, J.Jokinen).
22. Cupa Mondiala a debutat cu o surpriza de proportii. Echipa (restului) Europei a invins cu 3-0 reprezentativa Statelor Unite, una dintre pretendentele la victoria finala. Slovacul Gaborik, neamtul Draisaitl si francezul Bellemare au inscris golurile partidei, in vreme ce portarul slovac Halak a izbutit SO-ul. Altfel, americanii au sutat mai mult pe spatiul portii adverse (35-17) si au castigat mai multe angajamente (29-24).
23. In "Air Canada Center" din Toronto, in fata a 18 978 de spectatori, reprezentativa Canadei a invins net, scor 6-0, echipa Cehiei, in meciul ei de debut la actuala editie a Cupei Mondiale. Golurile campionilor mondiali si olimpici in exercitiu au fost marcate de Crosby, Burns, Bergeron, Thronton, Toews si Pietrangelo. Portarul Price a reusit SO-ul. Dominarea canadienilor este atestata atat de raportul suturilor pe poarta (50-27), cat si de cel al angajamentelor castigate (45-28).
24. Suedia a debutat cu un succes prețios la Cupa Mondială 2016, 2-1 împotriva Rusiei, după un meci pe care l-a controlat în cea mai mare parte. Echilibrul compartimentelor, omogenitatea liniilor și calitatea execuțiilor în momentele importante au făcut diferența în fața unei echipe care a abuzat de acțiuni individuale și a pierdut numeroase posesii în treimea neutră. În plus, centrii rușilor, inclusiv Malkin și Datsyuk, n-au legat liniile de atac, iar fundașii, inclusiv Markov și Yemelin, au avut ca unică preocupare curățarea treimii de apărare. Au marcat: Landeskog (PP) și Hedman, pentru învingători, Ovechkin (în chiar ziua în care a împlinit 31 de ani), pentru învinși (raportul șuturilor pe poartă: 29-28 în favoarea reprezentativei Tre Kronor).
25. În celălalt meci al reuniunii din 18 septembrie, reprezentativa nord-americană U 23 a surclasat cu 4-1 echipa Finlandei, goluri Eichel, Gaudreau, Drouin, MacKinnon, respectiv Filppula. Supremația junilor de peste Ocean a fost atestată și de raportul șuturilor pe poartă (43-25).
26. Deși au prestat un joc foarte bun pe ansamblu, echipierii reprezentativei nord-americane U 23 au ratat victoria în partida cu Rusia, scor 3-4. Junii de peste Ocean și-au dominat copios adversarul (45-26 raportul șuturilor pe poartă !, 36-32 situația la angajamente), dar au avut în față un portar în mare formă (Serghei Bobrovsky) și, mai ales, au înregistrat un ... blackout între minutele 30 și 36, perioadă în care rușii au punctat de patru ori. Golurile întâlnirii au fost înscrise de Matthews, Reilly, Nugent-Hopkins, respectiv Namestnikov (nepotul binecunoscutului Slava Kozlov e în fotografia de mai jos), Kucherov, Evgheni Kuznetsov, Tarasenko. Rezultatul le păstrează pe ambele combatante în lupta pentru un loc în semifinale.
27. Team-ul Cehiei a cedat cu 2-3, în OT, în fața selecționatei (restului) Europei, goluri Voracek, Hanzal - Chara, Zuccarello, Draisaitl (GWG, min. 62.06) și are șanse infime de calificare în faza eliminatorie. În schimb, echipa (pan)europeană poate ajunge între primele patru dacă Statele Unite nu izbutesc să învingă Canada.
28. Reprezentativa Statelor Unite a avut statistici bune împotriva Canadei (36-34, raportul șuturilor pe poartă, 43-26, situația angajamentelor câștigate), dar la capătul celor 60 de minute de joc efectiv hocheiștii antrenați de John Tortorella au înregistrat un deficit de două goluri (2-4; McDonagh, Oshie - Duchene 2, Perry, Bergeron); în urma acestui rezultat, Statele Unite au pierdut orice șansă de a avansa în faza eliminatorie. Din grupa A s-au calificat în semifinale Canada și selecționata (restului) Europei, meciul direct urmând să desemneze ordinea în grupă. La rândul lor, cehii, înfrânți atât de canadieni, cât și de Team Europe, vor părăsi competiția imediat după meciul cu USA, meci care va conta numai pentru statistici.
29. În grupa B, Suedia a dispus cu 2-0 de Finlanda (goluri Stralman și L.Eriksson), după o partidă în care portarul Henrik Lundquist a izbutit SO-ul (36 de parade). Ierarhia din această serie va fi definitivată după întâlnirile dintre North America U 23 și Suedia, respectiv Finlanda și Rusia.
Temas favoritos
Ultimos comentarios