时间:

您的球队:
交流
Public account
  PRO区
1330个信用点
购买信用点
你当前正在使用公共账号。如果想进行比赛或是加入讨论,你需要登陆。如果你是新玩家,请先进行注册。

  PowerPlay 杂志

Tenis - Istoria Cupei Davis -


Tenis - Istoria Cupei Davis -

   Cea mai populara competitie intertari la tenis se naste in 1900, fiind de fapt o disputa intre SUA si Marea Britanie. Acum 125 de tari sunt angrenate in Cupa Davis, competitia fiind structurata pe mai multe grupe valorice.

   Ideea apartine unui grup de studenti de la Universitatea din Harvard, membrii ai echipei de tenis, care au dorit sa vada un meci intre SUA si Marea Britanie. unul dintre jucatori, Dwight Davis,a conturat formatul competitiei si a comandat trofeul pe care la platit din propriul buzunar. La inceput competitia sa numit Lawn Tennis Chalange dar apoi si-a schimbat denumirea praluand numele lui Davis.

   SUA castiga oarecum surprinzator prima editie cu 3-0, dupa care in 1905 se extinde, avand la start echipe nationale precum Franta; Belgia; Austria; Autralasia (combinata intre Australia si Noua Zeelanda). Din 1920, minimum 20 de competitoare sunt inscrise la start.

   Dupa cateva decenii de dominatie ale unor echipe ca SUA; Marea Britanie; Australasia, Franta pune punct acestei hegemonii, in 1927. Cei patru muschetari cum au ramas cunoscuti in istoria tenisului sunt Jean Borotra; Jaques Brugnon; Henry Cochet; Rene Lacoste, aduc Frantei 6 succese consecutive. Dupa aceasta serie, controlul este preluat din nou de SUA, Marea Britanie sau Australia, care pana in anii 1970 nu mai cedeaza nici un trofeu.

   Printre numele de legenda inscrise pe soclul Cupei Davis putem aminti pe Harry Hopman sau Roy Emerson, cei care au castigat 16, respectiv 8 trofee, in calitate de jucator sau capitan-nejucator.

   In 1969 Cupa Davis atinge recordul de 50 de natiuni inscrise la start. In 1972 italianul Nicola Pietrangeli recordmanul all-time al participarilor in cadrul cupei (urmat indeaproape de Ilie Nastase), joaca ultima oara un meci in competitie. In 1974 Africa de Sud devine cea de-a cincea natiune ce castiga trofeul, o vor urma Italia; Suedia; Cehoslovacia...

   Actualul format al competitiei este stabilit in 1981, cu o grupa mondiala formata din 16 reprezentante.

   Romania participa in aceasta Cupa din anul 1922, izbutind sa se califice de trei ori in finala competitiei.





文章评分: 粗糙 - 正常 - 优秀     阅读人数: 28

在Facebook 上分享   在Twitter 上分享   在MySpace 上分享