时间:

您的球队:
交流
Public account
  PRO区
1330个信用点
购买信用点
你当前正在使用公共账号。如果想进行比赛或是加入讨论,你需要登陆。如果你是新玩家,请先进行注册。

  PowerPlay 杂志

Naiset päättivät Olympiaturnauksensa.


Naiset päättivät Olympiaturnauksensa.

Vancouverin talviolympialaisten jääkiekkomitaleista on nyt puolet jaettu. Mitalitaisto oli jo ennen kisoja varmistunut neljän maan väliseksi, mikä taas oli yksi syy keskusteluun siitä, pitäisikö naisten jääkiekkoturnaus poistaa olympialaisista. Kisoissa ei nähty yhtään yllätystä, yksi pienoinen saattoi kuitenkin olla Sveitsin nousu viidenneksi. Kultamitalit siis Kanadaan, hopeat Yhdysvaltoihin ja pronssit, tietenkin, Suomeen!

Aloitetaan katsaus alkulohkosta A, jossa pelasivat ennakkosuosikki Kanada, mitaliehdokas Ruotsi ja heittopussit nimeltään Sveitsi ja Slovakia. Ottelussa Kanada - Slovakia tehtiin olympiaennätys: Kanada voitti ottelun 18-0, joka on suurin tulosero naisjääkiekon olympiahistoriassa. Entinen ennätys oli myöskin Kanadan, vuodelta 2006 jolloin vastassa oli kisaisäntä Italia. Tulos oli silloin "vain" 16-0. Avausottelussaan Ruotsi kukisti Sveitsin 3-0.

Toisen kierroksen ottelut olivat Sveitsi - Kanada ja Ruotsi - Slovakia. Sveitsiläinen Darcia Leimgruber oli turnauksen toinen niistä pelaajista, jotka tekivät Kanadaa vastaan maalin. Ottelun lopputulos oli kuitenkin 1-10, ja Ruotsikin varmisti välieräpaikkansa 6-2 voitollaan.

Lohko voittaja ratkesi ottelussa Kanada - Ruotsi, jossa tehtiin turnauksen toinen ja viimeinen maali Kanadalle. Ajassa 52:16, ruotsalainen Katarina Timglas teki ylivoimamaalin. Lohkovoitto meni kuitenkin Kanadaan maalein 13-1 (!!), lohkon kolmas oli Sveitsi, joka kukisti Slovakian maalein 2-5. Ottelun Sveitsi - Slovakia päätuomari oli Ulla Sipilä

Lohko B:ssä pelasivat mitaliehdokkaat USA ja Suomi, sekä Venäjä ja Kiina. Ensimmäisen kierroksen aloittivat USA - Kiina. USA voitti ottelun 12-1, ja Suomikaan ei sortunut virheisiin, vaan voitti Venäjän 5-1. Ottelun USA - Kiina tuomaroi Ulla Sipilä. Suomen maaleista vastasivat Saija Sirviö, Marjo Voutilainen, Venla Hovi ja kahdesti viimeisestä Nina Tikkinen. Maalivahti Noora Rädyn torjuntaprosentti oli 92,86.

Toisella kierroksella USA löi Venäjän 0-13, mutta Suomella oli paljon vaikeampaa Kiinan kanssa, kun voitto heltisi vain lukemin 2-1. Kiina karkasi ensimmäisen erän lopussa 0-1 johtoon, mutta naarasleijonat taisteli Karoliina Rantamäen ja Venla Hovin johdolla voittoon. Rantamäen maali tuli ylivoimalla toisen erän alussa, Hovin maalin tekoaika oli 34:02. Suomen maalissa Räty torjui neljästi, saaden torjuntaprosentikseen vain 80,00. Kiinan maalivahti sen sijaan torjui 41 kertaa, torjuntaprosentti oli 95,35. Näin siis sekä USA että Suomi varmistivat välieräpaikkansa.

USA jatkoi vahvoja esityksiään kolmannella kierroksella voittamalla Suomen 6-0. Räty kykeni venymään kuitenkin 36:en laukauksen eteen (85,71 %), mutta Suomen kehnosta pelistä kertoo ennen kaikkea USAn maalivahdin Jessie Vetterin 23 torjuntaa. Maalinteko ei siis luistanut. USAn kapteeni Natalie Darwitz teki eniten tehopisteitä, 1+2. +/- tilastossa USAn kärkiä olivat Darwitz ja Angelo Ruggiero (+3), Suomen pohjalla taas Anne Helin (-5) ja Heidi Pelttari (-4). Lohkossa sijalle kolme ylsi lopulta 1-2 voitollaan Venäjä, joka voitti Kiinan. Kiinan maalivahti Yao Shi torjui 39 laukausta.

Jatkamme sijoitusotteluihin, pareina Sveitsi - Kiina ja Venäjä - Slovakia. A-lohkon kolmas Sveitsi eteni suvereenisti otteluun sijasta viisi, Kiina kaatui helposti luvuin 6-0. Florence Schelling torjui Sveitsin maalilla 21 kertaa, Kiinan Shi, joka pelasi vain noin kahdeksan minuuttia, ehti päästää kaksi, torjuen neljä laukausta. Dandan Jia torjui 39 laukausta, päästäen neljä. Mainittava on myös Stefanie Martyn neljän maalin ilta, joista kaikki tuli tasakentällisin. Martyn +/- oli myös parhain, +5. Kiinan varakapteeni Rui Sun oli Kiinan heikoin, -4.

Sen sijaan lohko B:n kolmonen Venäjä joutui taistelemaan voitostaan, sillä Slovakia taisteli lopputulokseksi 4-2, joten Venäjä kohtasi Sveitsin ja Slovakia Kiinan. Venäjä karkasi avauserässä jo 2-0 johtoon, mutta Slovakia tuli toisen erän alussa ylivoimalla maalin päähän. Slovakia kuitenkin mokasi mahdollisuutensa päästämällä alivoimalla Venäjän taas kahden maalin päähän. Kolmatta erään ehdittiin pelata vain puoli minuuttia, kun Slovakia teki taas, tilanne siis 3-2. Kolmannen erän alussa Venäjä käytti mahdollisuutensa, iskien ylivoimalla loppulukemiksi 4-2. Slovakialta kuitenkin äärimmäisen hieno suoritus, muistetaan kuitenkin alkuasetelmat: rökeletappiosta Kanadalle taistelemaan hyvästä sijoituksesta Venäjää vastaan, joka oli ennakkoasetelmissa suursuosikki.

Ottelu kahdesta viimeisestä sijasta oli Kiinan ja Slovakian välinen, päätyen Kiinan 3-1 voittoon. Slovakia johti ottelua aina toiseen erään asti, jolloin Kiina jyräsi kokemuksellaan. Kapteeni Linuo Wang teki kaksi maalia, Slovakian ainoan teki Petra Pravilikova. Ottelu sijasta viisi oli Sveitsin ja Venäjän välinen, lopulta voittomaalikilpailun jälkeen Sveitsi oli parempi maalein 2-1.Venäjällä oli mahdollisuudet voittoon, sillä se johtikin ottelua. Yllättäen Sveitsin maalintekijänä oli Mary, ja voittomaalikilpailussa ratkaisija oli - valmistautukaa järkyttävään yllätykseen - Stefanie Marty!

Nyt välieriin; USA vs. Ruotsi ja Kanada vs. Suomi! Otteluiden voittajia on varmaankin turha mainita... USA voitti Ruotsin maalein 9-1, kaiken kertoo laukaukset: USA 46 ja Ruotsi 12. Amerikkalaisista hurjimmin länsinaapuriamme kuritti Monique Lamoureux, joka teki kypärätempun. Muita kolmen pisteen tekijöitä ei löytynyt. Myös Kanada selvitti tiensä helposti loppuotteluun, pelatan siihen mennessä tiukimman ottelunsa: voittolukemat "vain" 5-0. Suomen maalilla Noora Räty venyi 45 kertaa kiekon eteen, kanadalainen Shannon Szabados esti vain 11 kertaa kiekon menemästä maaliin. Pohjoisen korpisotureita eniten kuritti Haley Irwin, tehden kaksi maalia. Jayna Heffors syötti itselleen kaksi pistettä.

Pronssiottelussa kohtasivat siis Suomi ja Ruotsi. Suomi johti ottelua kahdesti, mutta kuin varkain Ruotsi kiri aina tasoihin. Onneksi korpisotureiden hermot kesti, ja Suomi otti pronssia jatkoajalla varsin hienolla maalilla. Suomen tähti oli kuitenki Michelle Karvinen, joka teki 2-1 maalin. Ruotsi oli aina paniikissa, kun Karvinen päästettiin irti. Harmi vain, että häntä peluutettiin niin vähän ottelussa. Suomelle kuitenkin äärimmäisen hienot mitalit!

Loppuottelussa Kanada oli 2-0 parempi USAa, Marie-Phillip Poulon teki kaksi maalia, mutta pääsi otsikoihin myös ottelun jälkeen: yleisön poistuttua arenaalta kanadalaiset menivär juhlimaan olympiakultaansa jäälle. Paikalla olleet valokuvaajat ikuistivat muun muassa sen, kuinka 18-vuotias M-P Poulun joi oluttaan. Brittiläisessä Kolumbiassa, jossa Vancouver sijaitsee, oluen ostoraja on 19-vuotta. Kansainvälinen olympiakomitea ei pitänyt lajin saamsta julkisuuskuvasta, ja lähettikin Kanadan jääkiekkoliitolle virallisen varoituksen.

Keskustelua herätti myös se, onko naisten jääkiekossa yleensä mitään järkeä? Karsinnoissa Slovakia voitti Bulgarian 82-0, joka on IIHF:n alaisen ottelun ennätys. Kun Kanada taas voitti Slovakian 18-0, kukaan ei halua edes ajatella ottelua Kanada vs. Bulgaria. Kanadan maaliero oli alkulohkossa +39 (!!), Ruotsin -5, Sveitsin -9 ja Slovakian -25. Kanada teki 41 maalia kolmessa ottelussa. Suomen vastaavat luvut olivat -1 ja seitsemän maalia. USA pystyi suoritukseen +30 ja 31 tehtyä maalia.

Tosin IIHF ja KOK (kansainvälinen olympiakomitea) pitivät paljon lipputuloista, joten vuonna 2014 naisjääkiekko on mukana ohjelmassa. Eri asia on se, onko siinä mitään järkeä.


Eli loppusijoitukset:

1. Kanada
2. Yhdysvallat
3. Suomi
4. Ruotsi
5. Sveitsi
6. Venäjä
7. Kiina
8. Slovakia

Pistepörssi:

1. Meghan Agosta, Kanada 9+6=15
2. Jayna Heffors, Kanada 5+7=12
3. Stefanie Marty, Sveitsi 9+2=11
...
Suomen Michelle Karvinen (1+2), Heidi Pelttari (1+2) sekä Karoliina Rantamäki (2+1) eivät mahtuneet 28 parhaan joukkoon. Noora Räty oli kuudenneksi paras maalivahti (88,37 %), voittajalla, Kanadan Shannon Szabadosilla, prosentti oli 98,04, otteluita pelattuna kuitenkin vain kolme, Räty pelasi kaikki Suomen viisi ottelua. Rosa Lindstedt oli jäähypörssin kolmas.

Tässä oli siis raportti naisten jääkiekon olympiaturnauksesta vuodelta 2010.

 





文章评分: 粗糙 - 正常 - 优秀     阅读人数: 94

在Facebook 上分享   在Twitter 上分享   在MySpace 上分享