時間:

你的球隊:
交流
Public account
  PRO專區
1330 信用點
購買信用點
你目前正在使用公共帳號。如果想進行比賽或是加入討論,你需要登入遊戲。如果你是新玩家,請先進行註冊。
Ready for a sports adventure? Play our latest game, Summer Sports Mania! Join the challenge, play now, and win big!
稍後提醒我

  POWERPLAY 雜誌

Ohlédnutí za fotbalovou Ligou mistrů 2009/10


Ohlédnutí za fotbalovou Ligou mistrů 2009/10

V sobotu skončil finálovým zápasem v Madridu další ročník fotbalové Ligy mistrů. Vyhrál ho, jak už asi většina z vás ví, milánský Inter. My vám přinášíme krátké shrnutí této soutěže od základních skupin až po finále.

Základní skupiny

 

  Skupina A: Tabulka

Pořadí

Tým

Body

1

Bordeaux

16

2

Bayern

10

3

Juventus

8

4

Maccabi Haifa

0


 

 

 

V této skupině byl jediný outsider, a to izraelské Maccabi. O postupové pozice se čekal lítý boj, který také přišel. První pozici celkem suveréně obsadilo francouzské Bordeaux, ale o tu druhou se poprali až v závěrečném zápase Bayern s Juventusem, černý petr nakonec zbyl na klub z Itálie.

 

Skupina B: Tabulka

Pořadí

Tým

Body

1

Manchester Utd.

13

2

CSKA Moskva

10

3

Wolfsburg

7

4

Besiktas

4

 

Zde byl jeden jasný favorit, a to rudí ďáblové z Manchesteru. Ti svou pozici uhájili, o druhou pozici se však přetahovaly všechny týmy, a z této tahanice nejlépe vyšlo CSKA Moskva.

 

Skupina C: Tabulka

Pořadí

Tým

Body

1

Real Madrid

13

2

AC Milán

9

3

Marseille

7

4

Zurich

4

 

Skupina s dvěma horkými kandidáty na postup, jimiž byli AC Milán a Real Madrid. Oba týmy roli splnily do puntíku a zvládly postoupit.

 

Skupina D: Tabulka

Pořadí

Tým

Body

1

Chelsea

14

2

Porto

12

3

Atlético

3

4

APOEL

3

 

Asi co se týče bodů nejnudnější skupina, kde zvládly dva nejlepší týmy postoupit, a to bez jakýchkoliv obtíží.

Skupina E: Tabulka

Pořadí

Tým

Body

1

Fiorentina

15

2

Lyon

13

3

Liverpool

7

4

Debrecín

0

První skupina, ve které se odehrálo nějaké větší překvapení, o které se postral Liverpool. Anglický klub byl totiž pasován na kandidáta pro semifinále, ale skončil již zde, když mu postupové místo sebrala podceňovaná Fiorentina

Skupina F: Tabuka

Pořadí

Tým

Body

1

Barcelona

11

2

Inter

9

3

Kazaň

6

4

Kyjev

5

 

 

 

 

V této skupině první dva kluby doopravdy čněly nad ostatní svou velikostí, ale oba to neměly nijak jednoduché, nakone se jïm však povedlo postoupit.

Skupina G: Tabulka

Pořadí

Tým

Body

1

Sevilla

13

2

Stuttgart

9

3

Urzičeň

8

4

Glasgow Rangers

2

Favorizovaná Sevilla si postup zvládla pohlídat a o druhé postupové místo se popral Stuttgart s Urzičení, z tohoto souboje vyšel lépe klub z Německa a mohl slavit postup do osmifinále.

Skupina H: Tabulka

Pořadí

Tým

Body

1

Arsenal

13

2

Olympiakos

10

3

Standard Lutych

5

4

Alkmaar

4

 

 

 

 

Další skupina ve které oba favorité (Arsenal, Olympiakos) neměli konkurenci a s přehledem postoupili.

 

Osmifinále

Domácí v 1. zápase

Celkem

Hosté v 1.zápase

1. zápas

Odveta

Stuttgart

1:5

Barcelona

1:1

0:4

Olympiacos

1:3

Bordeaux

0:1

1:2

Inter

3:1

Chelsea

2:1

1:0

Bayern

4:4 (venk. góly)

Fiorentina

2:1

2:3

CSKA Moskva

3:2

Sevilla

1:1

2:1

Lyon

2:1

Real Madrid

1:0

1:1

Porto

2:6

Arsenal

2:1

0:5

AC Milán

2:7

Manchester Utd.

2:3

0:4

 

 

 

 

 

 

 

V osmifinále se urodilo jedno obrovské překvapení, a to postup CSKA do čtvrtfinále. Další pro někoho překvapivý výsledek se urodil v dvojzápase Lyon-Real, kdy zvládl klub ze země galského kohouta vyřadit hvězdný španělský celek.

 

Pozn.: Postupující jsou vyznačeni tučně.

 

Čtvrtfinále

Domácí v 1. zápase

Celkem

Hosté v 1.zápase

1. zápas

Odveta

Lyon

3:2

Bordeaux

3:1

0:1

Bayern Mnichov

4:4 (venk. góly)

Manchester Utd.

2:1

3:2

Arsenal

3:6

Barcelona

2:2

1:4

Inter

2:0

CSKA Moskva

1:0

1:0

 

Po čtvrtfinále se mluvilo o dvou věcech. Tou hlavní byl způsob jakým postoupil Bayern. V prvním zápase prohrával 0:1 po 1. polovině, ale zápas dokázal otočit. To samé se mu povedlo v druhém zápase, ale v tom Mnichov prohrával už 3:0, nýbrž nakonec se mu povedlo vstřelit dva postupové góly. Tou druhou bylo famózní představení argentince Messiho, který v odvetě zápasu Arsenal-Barcelona sestřelil Londýnské kanonýry hned čtyřmi góly.

 

Semifinále

 Inter-Barcelona 3:2 (3:1, 0:1)

Tento dvojzápas byl soubojem dvou velkoklubů, z nichž přece jen byl posazen do role favorita klub z katalánska. První zápas se tak ze začátku i vyvíjel, Barca tlačila a snažila se dosáhnout první branky. A to se povedlo! V 19. minutě si sběhl po levé straně sběhl Maxwell, posunul míč pod sebe na Pedra a ten jednoduchou pozici s přehledem proměnil. Každý čekal, že se Inter složí, ale stal se pravý opak: Barcelona jako by přestala hrát a důsledkem toho byl vyrovnávací gól Sneijdera v 30. minutě. Druhý poločas už Inter zvládl s přehledem, dokonce se mu povedlo trefami Maicona v 48. a Milita v 61. minutě svůj náskok navýšit na konečných 3:1. Do druhého zápasu tedy milánští nastupovali s vědomím dvoubrankového náskoku. A to co trenér Internazionale José Mourinho předvedl už asi dlouho neuvidíme. Nechal před bránou Internu „zaparkovat autobus", což znamená, že modročerní bránili v desíti (což byli všichni jejich hráči po vyloučení Motty) a 6 hráčů vlastně nepřekročilo půlku! Barcelona byla naprosto bezradná a jediný gól vstřelil stoper Pique v 84. minutě. Nic víc kromě neuznaného gólu Barcelona nesvedla a Inter se tak mohl radovat z postupu.

 

Bayern-Lyon 4:0 (1:0, 3:0)

To druhé semifinále mělo daleko jednoznačnější průběh. První zápas v Alianz aréně probíhal pod taktovkou domácích, kteří se však nedokázali střelecky prosadit. Jediný, avšak velmi důležitý gól vstřelil v 69. nizozemský kanonýr Robben. Stejně probíhal i druhý zápas na půdě Lyonu. Avšak s jedním rozdílem, a tím byl výkon Ivici Oliče. Tento útočník Bayeru zvládl do sítě Francouzů nasázet 3 góly v 26., 67. a 78. minutě , a dokonale tak rozložil obranu Lyonu. Bayern tak mohl slavit postup, který však měl jednu vadu na kráse. Tou vadou bylo vyloučení a náslený třízápasový trest pro tvůrce hry Němců Franka Ribéryho za brutální šlapák.

 

Finále 

 Do finále se tak probojovaly týmy, od kterých se to doopravdy nečekalo: Bayern a Inter. Oba soupeři měli chuť dokončit tzv. triple (vítězství v lize, národním poháru a Lize mistrů). Oba také nastupovali s jednou dírou v sestavě. Za Inter nemohl nastoupit Motta, za Bayern Ribéry. Počítalo se, že s touto ztrátou se daleko lépe vypořádají nerazzuri, jelikož Ribéry byl pro Němce skutečně klíčový. A to se potvrdilo. Bayern se sice snažil, držel míč, útočil, ale Inter znovu předvedl jak skvěle umí čekat na brejky a ty pak využít. První gól vstřelil argentinský kanonýr Milito po velmi jednoduché a hezké akci v 35. minutě. Bayern ještě zvýšil svou snahu, ale ta byla bezzubá. Hřebíček do rakve zasadil kdo jiný než nejlepší hráč zápasu Milito v 78. minutě. Tento zápas byl dokonalou ukázkou toho, že ve fotbale sice můžete držet míč v 66% herního času, ale záleží na efektivitě a tu měl lepší klub z Itálie a po zásluze vyhrála 2:0 a stal se vítězem Ligy mistrů pro rok 2010.

 





文章評級: 粗糙 - 正常 - 優秀     閱讀人數: 131

在Facebook分享   在Twitter分享   在MySpace分享