Čas:

Tvoje tímy:
Komunikácia
Public account
  PRO Zóna
1324 kreditov
Kúpiť kredity
Momentálne sa nachádzaš vo verejne prístupnom konte. Ak si chceš zahrať hru alebo prispievať do diskusií, musíš sa prihlásiť. Ak si nový užívateľ, musíš sa zaregistrovať.

  PowerPlay Magazín

Jääkiekon MM kisa analyysi.


 PPM jääkiekon MM kisat ovat jälleen käsillä. Valitettavasti tämä analyysi koskee vain Suomea. (aikataulu kiireet estivät isomman jutun tekemisen) 

 

Seniorit:         

Seniori kisat pidetään tänä kautena Slovakiassa. Suomi on kovassa lohkossa yhdessä Puolan Tshekin ja Brasilian kanssa. Brasilia on lohkon heikoin lenkki ja en jaksa uskoa että Brasilia pystyisi horjuttamaan muita tässä lohkossa.

Vaikea miettiä mikä on lohkon järjestys mutta melko varmaksi voi sanoa sen että lohkosta jatkoon menevät Puola Tshekki ja Suomi.

Toki kiinnostusta herättää Tshekin managerin kisa valinnat. Esimerkiksi Tshekkien manageri ei ole valinnut kahta parasta maalivahtia ja muitakin huippupelaajia puuttuu. Tshekit ovat nuorella porukalla liikkeellä. Tämä voi aiheuttaa menestysvaikeuksia Tshekeille.

Suomella on jopa mahdollisuudet ottaa mitali näistä kisoista jos kaikki vain menee nappiin. Toki se vaatii venymistä joukkueelta, koska joukkueen runko on ikääntynyt. Eli eiköhän kohtapuoliin Suomen senioreilla ala jonkinlainen nuorennusleikkaus. Esimerkiksi Unkarilla ja Ranskalla on MM-joukkueen keski-ikä huomattavasti alhaisempi kun Suomella.  

Suomella on kohtalainen maalivahtiosasto. Vaikkakin Karl Ventovaaran taidot on menossa kovaa vauhtia alaspäin. Toki onhan hänellä pitkä urakin takana.

Suomen ehdoton vahvuus näissä kisoissa on puolustuspeli.  Suomella pelaa monta maailmanluokan pakkia kuten esimerkiksi Mikko Yliselä jonka uralle ei näy loppua, hän tulee varmasti olemaan Suomen puolustuspään selkäranka.

Hyökkäysosastolla on kysymysmerkkejä. Suomella ei ole montaakaan selkeää maalintekijää ja muutaman pelaajan varaan ei MM kisoissa voi maalintekoa jättää. Aleksi Siira on Suomen nousevia tähtiä ja tulee kannattelemaan hyökkäystä yhtä lailla kun Yliselä puolustuksen tulevaisuudessa.  Laitureilla alkaa olemaan jo ikää joka vie puhtia hyökkäysosastosta. 

 

Uskon että Suomi pääsee pudotuspeleihin. Arvioitu sijoitus 5-8

 

U20:         

U20 kisat pelataan tänä kautena Belgiassa. Oma mielenkiinto on toki Suomessa mutta myös kisaisäntä Belgiassa jonka apulaisvalmentaja olen.

Mutta pääkohteena artikkelissa tietenkin on Suomi. Suomen lohkossa pelaavat USA Venäjä sekä Tshekki. Ehdottomasti kisojen kovin lohko sekä vaikea jokaiselle joukkueelle. Taktiikkojen on osuttava täydellisesti kohdilleen että tästä lohkosta päästään jatkoon. Toki pienen lisämausteen tuo USA:n managerin lopettaminen kesken kauden.  Suomi tulee menemään jatkoon jos vain taktiikat osuu kohdalleen. 

Venäjä ja Tshekki tulee ratkaisemaan keskenään lohkon ykköspaikan ja Suomi tulee olemaan lohkon kolmas. Siihen vaaditaan USA:n kaataminen ellei USA sitten yllätä taktiikoilla vaikkakin heillä ei ole aktiivista manageria paikalla.

Suomella on erittäin kova hyökkäys sekä puolustuskalusto sekä kaksi tasaista maalivahtia. Saadaanko Suomen U20 joukkueelle historian toinen mitali tällä kaudella. Täydellisellä suorituksella siihen on mahdollisuus.

 Uskon että Suomella kaikki osuu kohdalleen ja mitalista taistellaan. Arvioitu sijoitus 3-4

 

 

U18:    

 Tämän kauden kisat pelataan Tshekeissä. Suomi pelaa samassa lohkossa Itävallan Unkarin sekä Kanadan kanssa. Suomi on Unkarin kanssa lohkon ennakkosuosikki ja lohkon voittaja tullaankin ratkaisemaan alkusarjan viimeisessä ottelussa. Kanada tulee ottamaan kolmannen paikan lohkossa ja Itävalta tulee jäämään lohkon viimeiseksi. Toki Itävalta sattaa yllättää ja heitä ei kannata aliarvioida missään tapauksessa.

Suomen joukkueen vahvuus on jälleen puolustuspäässä. Varsinkin Toivo Kupari on Suomen johtavia hahmoja Puolustuspäässä.

Maalivahtiosastolta Suomelta löytyy jälleen kerran kaksi tasaista suorittajaa. Tietenkin Suomella on selvä järjestys kuka pelaa enemmän mutta luulen että peluutus tulee olemaan tasaista joka tapauksessa.

Hyökkäysosasto on jälleen kerran suuri kysymysmerkki. Suomella ei ole valitettavasti selvää ykköshyökkääjää näissä kisoissa jolle voisi antaa sankarin viittaa mutta Timo Huhtala sekä Niilo Janatuinen ovat sellaisia että he voisivat sen ottaa. Sentteri osasto suomella on kohtalainen.

Suomen mahdollisuudet kisoissa näkisin jatkosarjaan pääseminen ja siellä taisteleminen pudotuspelipaikoista. Suomen jatkosarja tulee olemaan yksi kisojen kovimmista, joten taktiikkojen on osuttava täydellisesti viimeistään siellä jos pudotuspeleihin mielii päästä.

U18 kisojen kiinnostavin lohko (Suomen lohkon lisäksi) on lohko 3, jossa ovat Venäjä Serbia Slovakia sekä Latvia. Sieltä tulee jatkosarjan vastustajat.

 Arvioitu sijoitus Suomen U18 joukkueella 9-12 eli joukkue jäisi jatkosarjaan.

 

Tässä tällainen pieni analyysi Suomen mahdollisuuksista jokaisessa ikäluokassa.

Erityiskiitokset senioreiden valmentaja mtvesterille sekä U20 valmentaja ossianille jotka antoivat omia näkemyksiään joukkueidensa mahdollisuuksista.

Hodnotenie článku: Slabý - Normálny - Perfektný     Unikátnych prečítaní: 30

Zdieľaj na Facebooku   Zdieľaj na Twitteri   Zdieľaj na MySpace