Время:

Ваша команда:
Общение
Public account
  Зона PRO
1330 кредитов
Купить кредиты
Вы в общественном аккаунте. Если вы хотите начать игру или присоединиться к обсуждению, то вам нужно войти. Если же вы новичок, то сначала вам нужно зарегистрироваться.

  PowerPlay Журнал

Jääkiekon MM-kisat kaudella 11 – Slovakia ylivoimainen


Jääkiekon MM-kisat kaudella 11 – Slovakia ylivoimainen

Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailuissa oli ensimmäistä kertaa mukana nuorten (alle 20-vuotiaiden) ja junioreiden (alle 18-vuotiaiden) sarjat. Seniorit taistelivat valtikasta yhdeksännen kerran. Uusien ikämaajoukkueiden uskottiin tuovan uusia mestareita, mutta toisin kävi: PPM-urheilun mahtimaa Slovakia räväytti voittaman kaikki kolme MM-kultaa! Puskaradiosta on hiljaa jupistu salaliitosta slovakkien menestyksen taustalla, mutta tämä julkaisu keskittyy tapahtumien kuvaamiseen ja Suomen menestykseen.

Suomi – kuka, miten ja millä lopputuloksella?

A-maajoukkueen eli senioreiden johdossa oli tuttumies, tampereen ikioma Superman, Antsa. Antsan selustan turvasi Llama, jonka palkintokaapista löytyvät mm. II-divisioonan ja kansallisen cupin voitot. Miesten yhteenlaskettu kokemus on jopa 1069, joten kokemuksen puutteeseen ei voitu nojata arvioidessa joukkueen menestystä.

Seniorit pelasivat 14 harjoitusottelua ennen MM-kisoja tilastoin 7–0–1–6. Suomen alle jäivät mm. SerbiaSlovakia sekä VenäjäTshekki onnistui kukistamaan Suomen kahdesti yhden maalin erolla.

Suomen kanssa samassa alkulohkossa oli Venäjän ja Tšekin lisäksi Espanja. Suomi oli lohkonsa viimeiseksi sijoitettu, joten ennakkoasetelma oli heikko. Avausottelussa Suomi kohtasi Venäjän, joka oli parempi lopulta 2–1. Suomi johti ottelua 0–1, kunnes ottelun viimeiset viisi minuuttia alkoivat. Ensin Vadim Enotov, sitten Petr Konstantinov. Konstantinovin maali syntyi ainoastaan 38 sekuntia ennen loppua! Reijo Taipaleenmäki vastasi Suomen ainoasta maalista ottelun ensimmäisessä erässä. Tšekin ja Espanjan välinen kohtaaminen päättyi yllättäen Espanjalle 3–5. Suomen tilanne ei häviöstä huolimatta näyttänyt huonolta, sillä harjoituskaudella Suomella oli altaan hyviä pelejä tšekkiläisiä vastaan ja Espanjakin oli täysin voitettavissa.

TM PM PTS
Espanja 5 3 3
Venäjä 2 1 3
Suomi 1 2 0
Tšekki 3 5 0

Tšekki oli ennakkoon Suomen lohkon kovin joukkue, ja alla oli sentään 55 minuuttia hyvää peliä itänaapuria vastaan. Tšekkien vastataktiikka kuitenkin onnistui nappiin, ja ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli jo 3–1 Tšekille. Tšekit pyörittelivät Suomea miten tahtoivat, karua kieltään kertovat laukaukset: Suomi 16, kun tšekit 37. Esa-Pekka Vello pelasi kuitenkin kaksi erää päästämättä maalia, mutta kun suomalaiset laukoivat kahdessa erässä surulliset 11 kertaa, oli lopputulos selvä. Tšekki löi Suomen siltaan 3–1 voitollaan. Suomen maalista vastasi Raimo Marjanen. Kun Espanja voitti Venäjän omassa ottelussaan 4–0, tiesi se, että Suomi tarvitsee voiton varsinaisella peliajalla Espanjasta välttääkseen karsintasarjan.

TM PM PTS
Espanja 9 3 6
Tšekki 6 6 3
Venäjä 2 5 3
Suomi 2 5 0

Suomen ottelun lopputuloksella ei olisi siis ollut mitään merkitystä, jos Venäjä ja Tšekki menisivät jatkoajalle. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan Venäjä otti voiton maalein 3–2. Näin tšekkiläisten maalierotukseksi tuli 8–9 eli miinus yksi (-1). Suomi tarvitsi siis kolmen maalin voiton Espanjasta ohittaakseen Tšekin. Vaikka Espnajalla onnistuikin ottelussa vastataktiikka, murskasi Suomi laukauksissa peräti Espanjan peräti 28–43. Tämä ei riittänyt, sillä varsinainen peliaika päättyi tasan 2–2. Tämä riitti varmistamaan sen, ettei Suomi taaskaan edennyt ylöspäin alkulohkostaan. Laihaa lohtua toi jatkoajalla tehty voittomaali, jonka teki Reijo Taipaleenmäki. Suomalaisista parhaiten ottelussa kunnostautui Ossi Wuorenmaa ja Jarkko Haviala tehoillaan 1+1.

VO TA TM PM ME PTS
Espanja 2 1 0 11 6 +5 7
Venäjä 2 0 1 5 7 –2 6
Tshekki 1 0 2 8 9 –1 3
Suomi 0 1 2 5 7 –2 2

Karsintasarjaan Suomen kanssa ajatui yksi superyllättäjä: Liettua. Muita joukkueita olivat Romania sekä Sveitsi. Alkusarjassaan joukkueet pelasivat seuraavin tilastoin (HUOM: alkusarjan tilastot eivät vaikuta karsintasarjassa):

VO TA TM PM ME PTS

Liettua

0 2 1 7 7 0 4
Romania 1 0 2 8 9 –1 3
Suomi 0 1 2 5 7 –2 2
Sveitsi 0 1 2 3 7 –4 1

Karsintasarjan ennakkosuosikit olivat Liettua ja Suomi, joskin Liettua oli sitä täysin selvästi. Suomen pahin uhkaaja oli Romania, Sveitsin tilanne näytti vaikealta.

Suomi aloitti karsintasarjan onnistuneesti, sillä pisteenkin riisto Liettualta oli loistosuoritus. Rangaistuslaukaustappio maalein 3–4 antoivat hyvät lähtökohdat, varsinkin kun Sveitsi onnistui voittamaan Romanian vasta jatkoajalla 2–1. Suomen tähtipelaaja oli maalivahti Esa-Pekka Vello.

Suomen tilannetta helpotti Liettuan voitto Sveitsistä maalein 2–1. Suomelle voitto Romaniasta tietäisi, että viimeisestä ottelusta riittäisi varsinaisen peliajan jälkeen tasatuloskin. Suomi lunasti odotukset, kun Jalo Näränen johdatti nollapelillään Suomen 0–4 voittoon. Ennen viimeistä kierrosta karsintasarjan tilanne näytti seuraavalta:

VO TA ME PTS
Liettua 1 1 0 6–4 5
Suomi 1 1 0 7–4 4
Sveitsi 0 1 1 3–3 2
Romania 0 1 1 1–6 1

Suomi ja Sveitsi siis ratkoivat viimeisen paikan pääsarjassa keskenään. Sveitsi tarvitsi voiton varsinaisella peliajalla, Suomelle riitti jatkoaikahäviökin. Pelin kuva oli kuitenkin selvä: Suomi ei antanut Sveitsille missään kohtaa mahdollisuuksia. Suomi johti ottelua parhaimmillaan 4–0, lopputulos 6–3 syntyi Suomen lepsuilusta ottelun loppupuolella. Jarkko Haviala iski hattutempun uskomattomaan kohtaan. Kun viimeisessä ottelussa Romania voitti Liettua, otti Suomi imagovoiton voittamalla karsintasarjan. Suomi jatkaa siis tälläkin kaudella pääsarjassa.

Nuoret – divisioonasta vauhtia

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue aloitti kansainvälisen uransa I-divisioonasta, jossa 12 joukkuetta jaettiin kahteen lohkoon. Suomen lohkoon tulivat BrasiliaHollantiKroatiaRanska sekä Viro. Lohkon neljä parasta jatkoivat pudostuspeleihin, kaksi huonointa karsintasarjaan.

Suomen alkusarja meni mainiosti. Varsinaisella peliajalla voitot tulivat Ranskasta maalein 6–3, Kroatiasta 1–4 ja Brasiliasta 4–2. Suomen kukistivat vain Hollanti jatkoajalla 1–2 sekä kisojen avausottelussa Viro 4–2. Suomi päästi yhdessä Hollannin kanssa vähiten maaleja Kroatian jälkeen: Kroatia päästi 11, Suomi ja Hollanti 12. Suomi voitti siis lohkonsa ennen Ranskaa, Kroatiaa sekä Hollantia. Viro ja Brasilia joutuivat karsintasarjaan.

Toisen lohkon voittoon meni USA. Sijat toisesta neljänteen menivät seuraavasti: toinen oli Iso-Britannia, kolmas Italia ja neljäs Belgia. Karsintasarjaan joutuivat Sveitsi sekä Ukraina.

Pääsarjaan nousuun tarvittiin välierien voitto, eli molempien välieräotteluiden voittajat nousivat täksi kaudeksi pääsarjaan. Suomi kohtasi puolivälierissä toisen lohkon neljännen, Belgian. Vahva ensimmäinen erä sekä maalivahti Karl Ventovaara varmistivat Suomelle välieräpaikan maalein 2–0. Välierissä vastaan asettui Iso-Britannia, joka oli voittanut omassa ottelussaan Kroatian. USA oli kompastunut Hollantiin ja Italia voittanut Ranskan.

Brittien vastataktiikka ja hyvä päätöserä purivat. Vielä viisi minuuttia ennen loppua tilanne oli 2–2. Suomen kaatajaksi innostui Yorkshiren oma poika, Vance Peacock. Vasen laituri teki kaksi maalia vajaaseen neljään minuuttiin ja ottelu oli selvä: Iso-Britannia eteni pääsarjaan ja I-divisioonan loppuotteluun maalein 2–4. Suomi vei laukaukset 29–22 ja rangaistukset menivät 3–7. Italia voitti toisessa välierässä Hollannin, loppuottelun britit voittivat 3–2. Suomen tehokkain pelaaja oli Tapio Honkaniemi 2+4 tehoin. Alempaan divisioonaan putosivat Brasilia ja Viro.

Juniorit – pääsarja kutsuu

Alle 18-vuotiaiden maajoukkue joutui niin ikään aloittamaan turnauksensa I-divisioonasta, jossa lohkojako oli samanlainen kuin nuortenkin turnauksessa. Suomen lohkon muut joukkueet olivat BrasiliaHollantiKroatiaRanska sekä Viro, eli täysin samat joukkueet kuin nuortenkin turnauksessa.

Suomen alkusarja oli jopa nuoria parempi, sillä varsinaisella peliajalla kaatuivat Viro maalein 1–5, Ranska 3–2, Kroatia 4–5 sekä Brasilia 5–3. Hollanti pystyi maalein 0–3 yllättämään Suomen. Suomi teki lohkossaan eniten maaleja, 18, ja vain Italia pystyi 20:llä maalillaan koko divisioonassa Suomea parempaan tulokseen. Suomi voitti alkulohkonsa ennen Hollantia, Kroatiaa ja Ranskaa. Brasilian ja Viron kohtalo oli karsintasarja.

Toisen lohkon voitti Italia. Sijat toisesta neljään menivät seuraavasti: toinen oli Sveitsi, kolmas Iso-Britannia ja neljäs Ukraina. Karsintasarjaan päätyivät Belgia ja USA.

Pudotuspelien avauskierroksella Suomi kohtasi siis Ukrainan. Ukraina taisteli esimerkillisesti, mutta lopulta joukkueen luistin ei enään pysynyt suomipojan mukana. Nikolai Holopainen teki tehot 2+1, ollen Suomen lipunkantajana ottelussa. Janne Grote ylsi myös 1+2 tehoihin.

Elin tärkeässä välierässä Suomi kohtasi Kroatian. Alkusarjan ottelu oli ollut tiukka, mutta välierissä Suomi näytti kroateille kaapin paikan. Laukaukset ja pelinhallinta olivat selvästi Suomen, joten 3–0 lopputulos ei jätä mitään selittelyjä. Holopainen ja Grote ylsivät 1+1 tehoihin, maalilla Tuomas Silvester pelasi nollapelin torjuen 20 laukausta (HUOM! Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa on kaksi maalivahtia, joiden nimi on Tuomas Silvester. Miesten ikäkin on sama. Nollapelin pelannut Silvester tulee Etelä-Savosta, luukkuvahti Silvester Lapista).

Suomi oli siis varmistanut paikkansa pääsarjaan täksi kaudeksi. Loppuottelussa Suomi kohtasi vielä Ranskan, joka jäi Suomen jyrän alle maalein 3–1. Tauno Sillanpää ja Holopainen ylsivät kahteen pisteeseen. Suomen paras pistemies turnauksessa oli Janne Grote tehoin 8+5, mikä riitti koko turnauksen maali- ja pistepörssin voittoon. Sijalle kaksi ylsi Nikolai Holopainen (5+7) ja sijalle neljä Stefan Ilmarinen (3+8). Grote oli lisäksi turnauksen arvostetuin pelaaja (viisi kertaa kolme tähteä). Puolustajien pistepörssin jaetulle kolmannelle sijalle ylsi Jarmo Valtasalo viidellä pisteellään.

Alempaan divisioonaan putosivat USA ja Viro.

Kuka voitti ja mitä – Seniorit

Pääsarjan jatkolohkoissa nähtiin yllättävä putoaminen, kun Tshekki jäi jatkolohkonsa viimeiseksi. Muita putoajia olivat PuolaRuotsi sekä Valko-Venäjä. Välierissä yllätyksestä vastasi Tanska, kun Brasilia joutui kokemaan 0–2 tappion. Loppuotteluun ylsivät lopulta Latvia sekä Slovakia. Latvia ei ollut koskaan hävinnyt loppuottelua, vaan voittanut sen kolmesti. Kaudella kolme se voitti Venäjän 4–1, kaudella kahdeksan Valko-Venäjä kaatui 2–4 ja kaudella kymmenen Romania kukistui 2–1. Slovakia sen sijaan on esiintynyt MM-loppuottelussa vain kahdesti: kaudella viisi se hävisi Tshekille 3–5, mutta seuraavalla kaudella Liettua jäi jalkoihin maalein 4–2.

Slovakia onnistui siis voittamaan kultaa maalein 1–3. Pronssia voitti Tanska, kun Serbia kaatui 0–1. Pudotuspelien paras pistemies oli Štefan Cíbik. Slovakkia iski tehot 5+4, voittaen samalla maalipörssin. Latvialainen Renārs Grāvis oli tehoillaan 1+6 tehokkain puolustaja. Arvokkain kenttäpelaaja oli liettualainen Dominykas Vidzbelis. Maalivahdeista torjuntaprosentiltaan paras oli tanskalainen Jep Sjøfeldt (4 ottelua, 98,21), joka pelasi myös eniten nollapelejä (neljä). Arvokkain maalivahti oli Ruotsin Oliver Lindberg

Miesten I-divisioonan voitti Ranska, toinen oli Unkari. Pronssia voitti USA ja neljäs oli Italia. Saksan Kim Seffer oli pistepörssin paras (1+6), ranskalainen Florentin Ferlay oli arvokkain pelaaja. Hollannin Bram Jacqx voitti torjuntatilaston (5 ottelua, 96,69) ja arvokkain maalivahti oli USA:n Korey Buckley. Putoamiskohtalon kokivat Bosnia ja Hertsegovina sekä Ukraina.

II-divisioonan mestaruuden voitti Iso-Britannia, toinen oli Viro ja kolmas Portugali. II-divisioonassa oli kahdeksan joukkuetta yhdessä lohkossa, ilman pudotuspelejä. Iso-Britannia ja Viro nousivat ylempään sarjaan. Michael Horan oli ensimmäinen irlantilainen, joka pystyi voittamaan II-divisioonan pistepörssin (tehot 2+5). Agu Pügi oli tehokkain puolustaja (1+5). Arvokkain pelaaja oli britti Bailey Perry. Maalivahtien torjuntatilaston voitti itävaltalainen Marcel Nußbaumer (7 ottelua, 96,34) ja arvokkaimman maalivahdin tittelin jakoivat Viron Raimond Nurmekivi ja Irlannin Daniel Cass.

Kuka voitti ja mitä – Nuoret

Pääsarjan tiukkuudesta kertoi se, että Puola pystyi alkulohkossaan voittamaan kaikki ottelunsa varsinaisella peliajalla. Alkusarja karsintalohkoon joutui yllättäviä joukkueita: SerbiaLiettuaVenäjä sekä Espanja. Jatkolohkonkin jälkeen Puola oli ennakkosuosikki mestariksi, vaikka joukkue kokikin ensimmäisen häviönsä. Pudotuspeleihin eteni hieman yllättäen myös Tanska.

Puolivälierissä voittajina selviytyi Puola (vs. Saksa 4–2), Valko-Venäjä (vs. Tanska 1–0), Slovakia (vs. Unkari 2–0) ja Romania (vs. Tshekki 5–3). Romanian voitto tshekeistä oli ainoa hieman yllättävä tulos. Välierissä kohtasivat Puola ja Valko-Venäjä sekä Slovakia ja Romania. Valko-Venäjä kiusasi puolalaisia läpi ottelun, mutta jatkoajalla Puola varmisti itselleen paikan loppuottelussa. Slovakia sen sijaan nosti itsensä mestarisuosikiksi kylmällä tavalla, kun Romania kaatui vakuuttavasti 3–0.

Pronssiottelussa Romania nuiji Valko-Venäjän peräti 5–1, vaikka laukaukset menivät tasan 31–31. Kyseessä oli romanialaisen jääkiekkoilun toinen arvokisamitali: edellisellä kaudella seniorit saivat hopeaa. Loppuottelusta sitä vastoin muodostui huikea trilleri, kun ottelu eteni tilanteessa 2–2 aina rangaistuslaukauskilpailuun. Slovakia voitti historian ensimmäisen alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden, kun Jaroslav Bútora onnistui upottamaan kiekon maaliin. Pistepörssin voitti Puolan Tomasz Błażowski (5+9), puolustajien pistepörssin Romanian Emil Streche (2+6), arvokkain pelaaja oli Puolan Marek Zięba sekä paras maalivahti Tanskan Lasse Sjødahl. Pääsarjasta putosivat Venäjä sekä Serbia.

I-divisioonan tuloksissahan paras oli Iso-Britannia ja toinen oli Italia, jotka siis nousivat pääsarjaan. Kolmanneksi yli Suomi ja neljänneksi Hollanti. Alempaan divisioonaan putosivat Brasilia sekä Viro. Divisioonan paras pistemies oli britti Perry Nixon (5+4), tehokkain puolustaja kroatti Ivica Mlinarić (3+2), arvokkain pelaaja britti Kieran Hallworth sekä paras maalivahti yhdysvaltalainen Chad Davidson.

II-divisioonassa pelasi kahdeksan joukkuetta, jotka pelasivat yksinkertaisen sarjan. Jokainen pelasi jokaista vastaan, ja kaksi parasta nousi ylempään divisioonaan. Bulgaria voitti sarjan selvästi, mutta toisesta sijasta käytiin tiukka taistelu. Lopulta joukkueet sijoilla 2–7 olivat viiden pisteen sisällä, eroa toisen ja kolmannen välissä oli vain piste. Näppejään jäi lopulta nuolemaan Irlanti, kun Portugali oli sarjan toinen. Ratkaisevan pisteen Irlanti menetti, kun Turkki onnistui viemaan kisojen alussa ottelun Irlantia vastaan jatkoajalle. Sarjan paras pistemies oli Bulgarian Vladimir Rangelov (6+3), tehokkain puolustaja Bulgarian Alexander Velkov (2+4), arvokkain pelaaja Bosnia ja HertsegovinaSiniša Brčinović sekä paras maalivahti saman maan Elvedin Brekalo.

Kuka voitti ja mitä – Juniorit

Alle 18-vuotiaiden MM-kisojen alkulohkon jälkeen luultiin kolmen olevan ylitse muiden: LatviaSlovakia sekä Venäjä hallitsivat alkulohkojaan suvereenisti. Alkulohkoista karsintasarjaan joutuivat SerbiaValko-VenäjäKanada sekä Puola. Jatkolohkovaiheen yllätysputoja oli Liettua.

Puolivälieristä jatkoon etenivät Tanska (vs. Slovenia 4–1), Venäjä (vs. Romania 4–1), Slovakia (vs. Unkari 2–3) sekä Tshekki (vs. Latvia 2–0). Välierissä vastakkain asettuivat Tanska ja Tshekki sekä Venäjä ja Slovakia. Molempien otteluparien lopputulokset olivat melko selvät, kun Tshekki kaatoi Tanskan 3–6 ja Slovakia Venäjän 4–6.  Loppuottelussa kohtasivat kaksi arkivihollista, joista itäinen oli parempi tällä kertaa. Slovakia voitti maailmanmestaruuden selvällä hallinta- ja laukaisuenemmistöllä, loppuluvut 2–3 eivät kerro ottelun kulusta paljoa. Pronssiottelussa Venäjä piti Tanskan kurissa, ottaen omansa maalein 2–4.

Kisojen paras pistemies oli Tshekin Rafael Nepraš (5+6), tehokkain puolustaja Venäjän Vitaliy Savelyev (0+7), arvokkain pelaaja Tanskan Gynter Justesen sekä paras maalivahti Unkarin Szilárd Palkovics. Alempaa divisioonaan putosivat Puola ja Kanada.

I divisioonan mestariksi nousi siis Suomi, jonka kanssa pääsarjaan matkustaa Ranska. Pronssia voitti KroatiaIso-Britannia jätettiin neljänneksi. Alempaa divisioonaan putosivat USA ja Viro. Turnauksen paras pistemies oli Suomen Janne Grote (8+5), tehokkain puolustaja RanskaVictorien Bogdanoff (3+3), arvokkain pelaaja Grote ja paras maalivahti Ranskan Sylvain Ravenel.

Junioreiden II divisioonan pelisysteemi on identtinen nuorten vastaavan kanssa. Lohkon kolmen kärki oli tiukasti kolmen pisteen sisällä. Kolmannen sijan sai kohtalokseen Portugali, kun Bulgaria ja Itävalta juhlivat nousua ylempään divisioonaan. Divisioonan heittopussi oli Turkki, joka hävisi kaikki pelaamansa ottelut. Divisioonan paras pistemies oli itävaltalaiskaksikko Lukas Rhomberg (5+5) – Anton Ulrich (3+7). Puolustajien pistepörssin voitto meni myös jakoon, kun Portugalin António Serra sekä Bosnia ja Hertsegovinan Mijo Čolina tekivät tehot 2+5. Arvokkain pelaaja turnauksessa oli Lukas Rhomberg, paras maalivahti oli itävaltalainen Volkmar Jäger.

Lopulliset sijoitukset

Nimi Sen. Nuor. Jun. Mitalit
Argentiina Argentiina 25 35 35
Belgia Belgia 26 24 26
Bosnia ja Hertsegovina Bosnia ja Hertsegovina 27Tippui alempaan divisionaan 32 33
Brasilia Brasilia 5 27Tippui alempaan divisionaan 25
Bulgaria Bulgaria 35 29Nousi ylempään divisioonaan 29Nousi ylempään divisioonaan
Espanja Espanja 6 13 7
Hollanti Hollanti 21 20 23
Irlanti Irlanti 33 31 34
Iso-Britannia Iso-Britannia 29Nousi ylempään divisioonaan 17Nousi ylempään divisioonaan 20
Italia Italia 20 18Nousi ylempään divisioonaan 21
Itävalta Itävalta 32 33 30Nousi ylempään divisioonaan
Kanada Kanada 23 12 16Tippui alempaan divisionaan
Kroatia Kroatia 24 23 19
Latvia Latvia 2 10 6 0–1–0
Liettua Liettua 14 14 12
Norja Norja 34 34 32
Portugali Portugali 31 30Nousi ylempään divisioonaan 31
Puola Puola 10 2 15Tippui alempaan divisionaan 0–1–0
Ranska Ranska 17Nousi ylempään divisioonaan 22 18Nousi ylempään divisioonaan
Romania Romania 15Tippui alempaan divisionaan 3 8 0–0–1
Ruotsi Ruotsi 11 11 11
Saksa Saksa 22 9 10
Serbia Serbia 4 16Tippui alempaan divisionaan 14
Slovakia Slovakia 1 1 1 3–0–0
Slovenia Slovenia 9 7 9
Suomi Suomi 13 19 17Nousi ylempään divisioonaan
Sveitsi Sveitsi 16Tippui alempaan divisionaan 25 22
Tanska Tanska 3 6 4 0–0–1
Tshekki Tshekki 12 5 2 0–1–0
Turkki Turkki 36 36 36
Ukraina Ukraina 28Tippui alempaan divisionaan 26 24
Unkari Unkari 18 8 5
USA USA 19 21 27Tippui alempaan divisionaan
Valko-Venäjä Valko-Venäjä 7 4 13
Venäjä Venäjä 8 15Tippui alempaan divisionaan 3 0–0–1
Viro Viro 30Nousi ylempään divisioonaan 28Tippui alempaan divisionaan 28Tippui alempaan divisionaan





Рейтинг статьи: Плохо - Средне - Превосходно     Уникальных просмотров: 72

Выложить на Facebook   Выложить на Twitter   Выложить на MySpace