Vrijeme:

Vaše momčadi:
Komunikacija
Public account
  PRO Zona
1330 kredita
Kupi kredite
Trenutno ste na javnom računu. Ako želite igrati igru ili se priključiti raspravi, morate se logirati. Ako ste novi korisnik, najprije se morate registrirati.

  PowerPlay Magazin

Handbal


Handbal

 

 de: sabin burea

 

HANDBAL: Cauze ale unui esec

 

 

 

 

 

 

 

 

   Sa incercam sa identificam cateva din cauzele care au dus la acest nedorit esec:

              1. Din echipa noastra au lipsit patru jucatoare fundamentale: Cristina Neagu, Paula Ungureanu, Ionela Galca si Patricia Vizitiu, cu ele in teren sansele la o medalie ar fi crescut considerabil. Paradoxal, comparativ cu C.E de anul trecut cand a fost nevoie de o improvizatie gen Roxana Gatzel, posturile au fost bine acoperite doar pe exetreme acolo unde au evoluat jucatoare de certa valoare precum Valentina Elisei,Ada Nechita, Iulia Puscasu, Cristina Varzaru si Ramona Maier, primele doua din enumerare fiind printre cele mai bune romance la Mondial.

               2. S-a vazut inca de la Cupa Mondiala, s-a observat cu ochiul liber si la Trofeul Carpati la jocul cu Ungaria: erau mari probleme in faza defensiva, probleme care n-au putut fi remediate. De la retragerile Stelutei Luca si Valeriei Bese nu s-au mai gasit jucatoare foarte eficiente in defensiva, faza vitala fara de care nu se pot obtine mari succese. Aurelia Bradeanu si Mihaela Tivadar sunt spre final de cariera, a lipsit Cristina Neagu iar lui Carmen Amariei nu i se poate cere mare lucru tinand cont ca prefera acum anonimatul ligii secunde.

               3. Randamentul foarte scazut al celor doua portarite. E drept ca nici apararea nu le-a ajutat prea mult, dar asteptam mai mult de la valori recunoscute precum Talida Tolnai si Taraza Tamas. Talida a fost fantastica la C.E de anul trecut, din pacate de asta data s-a transformat intr-o "muritoare de rand". Asteptam saltul valoric al Denisei Dedu, poate ca ea ar fi trebuit folosita ceva mai mult, macar in partida contra Cubei.

               4. Au fost probleme foarte mari la linia de 9 metri acolo unde, in 6 partide, s-au marcat doar 35 de goluri din 83 de aruncari. Fara principalii interi s-a mizat mult pe Adina Meirosu si Oana Chirila, fete inimoase dar cu posibilitati limitate in ceea ce priveste aruncarile de la mare distanta, si pe Aurelia Bradeanu, niciodata o jucatoare cu randament ridicat in faza ofensiva. Unde a fost Eliza Buceschi ? Ce se intampla cu fosta mare speranta Melinda Geiger, disparuta din circuit atat la Oltchim cat si la echipa nationala?

              5. Am mai scris, ma vad nevoit sa reiau. A existat o generatie foarte promitatoare care a obtinut medalii la junioare si tineret in competitiile majore ale anilor 2005,2006 si 2007. Doar Cristina Neagu si Patricia Vizitiu au fost promovate la senioare iar ele, fatalitate, au lipsit in Brazilia. Adriana Tacalie a plecat la Buducnost unde nu s-a impus in vreme ce Crisina Zamfir, Nicoleta Dinca, Luciana Marin si celelalte s-au pierdut in anonimatul intrecerii interne. Calitatii aveau, n-au fost "crescute" cum trebuie...

               6. Campionatul inseamna doar Oltchim si restul lumii. O echipa de nivelul Valcei e aproape imposibil de construit in conditiile actuale dar macar sa fi avut formatii capabile sa emita pretentii la fazele avansate in cupa EHF sau cupa Cupelor. La Brasov s-a ales praful de cand nu mai exista finante, la Cluj echipa joaca sub potentialul lotului iar fostul selectioner Tadici, in ciuda ifoselor de primadona, amana construirea unei trupe competitive la Zalau.

                7. Cum se obisnuieste pe la noi acolo unde gandirea e un proces complicat, multi arunca vina esecului exclusiv in spinarea antrenorului ca la demolat se pricep toti, mai greu e cand trebuie construit. Tehnician care are in palmares o finala de Champions League cu Oltchim si medalia de bronz de anul trecut de la C.E, Radu Voina are si el limitele sale: n-a reusit sa promoveze jucatoare tinere care sa le inlocuiasca la nivel inalt pe celelalte, nu organizeaza nici pe departe defensiva asa cum o face, de pilda, Olivier Krumbholtz iar time-out-urile de multe ori mai bine nu le mai cere. Problema cea mai mare e insa ca pe plan intern nu se intrevad, cel putin deocamdata, solutii mai bune pentru nationala decat Voina, Tadici si, eventual, Tarca. Unii il propun pe romano-germanul Muller uitand ca pe vremea lui Rulmentul avea serioase carente defensive. Asa cum altii au invatat acum 30 de ani handbal de la noi, asa poate a venit vremea sa invatam si noi de la altii dar nu cu experimente paguboase, aiuritoare gen Anja Andersen...

         ULTIMA ORA. Dupa trei titluri consecutive, Rusia nu va mai fi campioana mondial: tocmai a pierdut in sferturi, scor 23-25, in fata Frantei. Nu trimitem si noi niste antrenori sa invete de la monsieur Olivier?

 





Ocjena članka: Slabo - Obična - Odlično     Jedinstveni pregledi: 24

Dijeli na Facebook   Podijeli na Twitteru   Podijeli na MySpace-u