Ώρα:

Οι ομάδες σας:
Επικοινωνία
Public account
  PRO Ζώνη
1330 μονάδες
Αγοράστε μονάδες
Βρίσκεσαι σε δημόσιο λογαριασμό. Εάν θέλεις να παίξεις το παιχνίδι η να συμμετέσεις στη συζήτηση, πρέπει να συνδεθείς. Αν είσαι νέος χρήστης, πρέπει πρώτα να εγγραφείς.

  PowerPlay περιοδικό

Јелен Супер Лига 2010/11


Јелен Супер Лига 2010/11

Као што сви већ знате завршен је јесењи део Јелен Супер лиге у фудбалу који је за неке наше клубове био успешан у сваком погледу док  се за  друге завршио мање успешано или чак неуспешано. У овом чланку ћемо писати о екипама из самог врха насег  фудбала, а то су:  " Партизан, Црвена Звезда и Војводина".

Као што сви знате на врху табеле је тренутни лидер првенства и прошлогодишњи шампион "Партизан", са пет бодова предности у односу на првог пратиоца, тј. другопласираног тима Црвене Звезде и чак осам бодова предности у односу на трећепласирани тим Војводине, који је ујдено и једина екипа ове сезоне која је нанела пораз лидеру шампионата. Актуелни шампион, екипа Партизана, показала је у овој полусезони евидентну надмоћ у домаћем првенству у борби за титулу. Играњем на више фронтова као што су " Лига, Куп Србије и Лига Шампиона" није утицало на Станојевићеве изабранике да посустану под притиском умора. Највећи  њихов успех ове сезоне је свакако улазак у Лигу Шампиона и играње са екипама као што су Арсенал, Шахтјор и Брага. У прелазном року шампиону ће бити веома тешко да задржи кључне играче тима попут бразилца Клеа, јер стижу понуде које се тешко одбијају са свих страна, но видећемо још какве ће кораке у виду очувања тима и довођења нових појачања учинити председник Ђурић.

Прелазни рок само што је почео а екипа Црвене Звезде, иако у великим дуговима, не седи скрштених руку већ ужурбано ради, што  говори и то да је већ  дошло и прво појачање у виду бразилца Едуарда, зв." Маестро" , за њим очекујемо још пар квалитетних појачања који би повећали квалитет нашег најтрофејнијег клуба , такође је смењен и тренер Александар Кристић кога ће највероватније заменити славни плавац и легенда генерације из Барија, Роберт Просинечки који је на прагу подписивања уговора. Наравно да где има куповине мора бити и продаје, поготово из разлога што наши клубови од истога и живе, тако да се играчи:  Нинков, Каду, Иссах, Савио, Јевтић, Трифуновић већ налазе на трансвер листи. Мада видећемо шта су жеље, а шта реалност и могућност спортског директора Ивана Аџић .

Трећепласирани тим Војводине са њиховим председником Ратком Ботуревићем на челу, веома је задоволан постигнутим резултатима у овом делу првенства и најављују напад на титулу у наставку првенства што и са правом очекују јер су једина екипа у првенству која није изгубила ни од Партизана ни од Звезде. Колико су њхове најаве реалне видећемо, јер они добро играју против јаких екипа и у дербијима, али бодове констатно губе на малим утакмицама и од лоше пласираних екипа.

Све у свему, остало је још доста да се игра, собзирм да је још 45 бодова у оптицају све је могуће, а на нашим клубовима је да се што боље припреме и појачају за наставак првенства.