Vrijeme:

Vaši timovi:
Komunikacija
Public account
  PRO Zona
1330 kredita
Kupi kredite
Trenutno ste ulogovani na javni nalog. Ukoliko želite da igrate igru ili se pridružite diskusijama, morate se ulogovati. Ukoiko ste novi korisnik, morate se prvo registrovati.

  PowerPlay Magazin

Prestupy Tipsport Extraligy pred sezónou 2013/14


Prestupy Tipsport Extraligy pred sezónou 2013/14

Vážení čitatelia! Ročník 2012/13 našej najvyššej hokejovej súťaže je už minulosťou, no tímy sa už pomaly začínajú pripravovať na nadchádzajúcu sezónu. Prestupy hráčov k tomuto obdobiu patria. Poďme sa na niektoré pozrieť detailnejšie, hlavne na tie, ktoré preblesli v médiách. Prajeme príjemné čítanie!

 

Juraj ĎURKECH

HC '05 Banská Bystrica

HK Nitra

 

Pred novou sezónou je jedným z nových tvárí pod Zoborom 26-ročný obranca Juraj Ďurkech. Ten v poslednej sezóne pôsobil v Dukle Trenčín a v Banskej Bystrici. Aj keď až tak príliš často v týchto kluboch nehral, keďže sa mu nevyhýbali zranenia. ,,Bolo to pre mňa dosť frustrujúce obdobie, ale už je to našťastie za mnou. Už som zdravotne úplne v poriadku a noha drží tak, ako má. Pripravoval som sa s kamarátmi, ktorí budú tiež pôsobiť v iných extraligových kluboch. Najčastejšie doma v Považskej Bystrici" vyjadril sa pre portál hokej.sk. Juraj v Nitre už v minulosti pôsobil a ako sám povedal, na jeho návrat sa teší a dúfa, že mu nadchádzajúca sezóna vyjde lepšie ako tá predošlá, najmä čo sa týka zranení.

 

Marek LACO (ústna dohoda)

HK Nitra

MsHK Žilina

 

Aj keď tento prestup ešte nie je na 100% potvrdený, obe strany už ho berú viac-menej za vybavený. 5. júla totiž vyšla v médiách správa o ústnej dohode medzi slovenským brankárom Marekom Lacom a jeho staronovým zamestnávateľom, klubom MsHK Žilina. Jej funkcionári sú s Marekom vraj stále v rokovaniach, ktoré sú namierené aj k písomnej dohode. „S podmienkami zmluvy ústne súhlasili obe strany, takže nás čaká už len posledný krok, ktorým bude podpis kontraktu. O celej situácii vie aj jeho hráčsky agent a zatiaľ nemal žiadne námietky. Poznáme Markove brankárske schopnosti, je to skúsený extraligový gólman a navyše odchovanec nášho klubu" vyjdril sa pre klubový web Žiliny člen predstavenstva klubu Martin Leško. Čo sa týka jeho budúcich "kolegov", v Žiline by mal tvoriť brankárske trio spolu s Richardom Johanesom a Marošom Mikolášom.

 

Jaroslav KALLA

HKm Zvolen

MsHK Žilina

 

Opäť si niečo povieme o novej posile Žiliny. Tej sa podarilo podpísať kontrakt do konca sezóny 2013/14 s českým útočníkom, ktorý začal minulú sezónu v Slavii, neskôr prešiel do Grodna a do Zvolena, s ktorým sa mu podarilo získať titul. "S Jaroslavom Kallom sme už dlhšie komunikovali o možnej spolupráci, no a teraz sa nám to podarilo zmluvne dotiahnuť. K tímu sa pripojí 29. júla, kedy by sme mali po prvý razvykorčuľovať na ľad" povedal opäť pre klubovú webstránku člen predstavenstva Ján Nociar.

 

Matej ČEŠÍK

HC '05 Banská Bystrica

HC Košice

 

Češík má už za sebou kompletnú prvú fázu letnej prípravy v novom pôsobisku. Už z tréningov si urobil obraz o Košiciach a nepochybuje o tom, že sú pre neho lepšou voľbou. "Myslím si, že som zapadol bez problémov. Mám z toho dobrý pocit a už teraz sa teším, ako sa s chlapcami stretneme po dovolenkách na ľade. To už budem poznať Košice lepšie. Mimo trate medzi štadiónom a hotelom som toho zatiaľ veľa neobjavil. Postupne si ale hľadám byt, v Košiciach sa udomácňujem a čo je najdôležitejšie, veci súvisiace s hokejom tu fungujú na jednotku. Práve to bol jeden z dôvodov, prečo som prijal košickú ponuku. Najdôležitejšie pochopiteľne bolo splniť si túžbu pôsobiť v klube s maximálnymi ambíciami a môcť zabojovať o titul" povedal pre hokej.sk. Jeden titul už na konte má so svojim materským klubom, no v Košiciach chce zabojovať o ďalší.

 

Henrich Jaborník

HK 36 Skalica

Dunaújvárosi Acélbikák

 

Mladý odchovanec Skalice sa v júni dohodol na spolupráci s maďarským hokejovým klubom Dunaújvárosom. 22-ročný obranca doteraz hrával iba v Skalici, no vyskúšal si aj pôsobenie v SR 20 v slovenskej extralige. Poslednú sezónu nastúpil v Skalici na 51 zápasov v základnej časti, v play-off na ďalších päť.

 

Andrej PODKONICKÝ

HKm Zvolen

Irtyš Pavlodar

 

Čerstvý víťaz majstrovského titulu so Zvolenom v poslednej sezóne sa sťahuje zo Slovenska do kazašského Pavlodaru. 35-ročný zvolenský odchovanec už s ním podpísal ročnú zmluvu. "Mal som na výber. Vo Zvolene som mal ponuku, na základe ktorej by som hral za podmienok z vlaňajšej sezóny. Nebolo jednoduché povedať nie, ale z Pavlodaru som dostal lepší finančný návrh" cituje Podkonického denník Šport.

 

Lukáš JURÍK

HKm Zvolen

HC Innsbruck

 

Lukáš Jurík po troch sezónach strávených vo Zvolene čakal na nejakú zaujímavú ponuku zo zahraničia. Tá nakoniec po konci posledného ročníka prišla vďaka rakúskemu klubu HC Innsbruck hrajúceho EBEL ligu. Tipsport Extraliga tak prichádza o jednu z jej veľkých postáv a Zvolen o svojho kapitána. "Von ma to lákalo už pred rokom. Cítil som, že máme vek i skúsenosti a chcelo by to niečo nové. S odstupom času som rád, že som ostal a získal so Zvolenom titul, práve úspešná sezóna vo mne ale rozdúchala túžbu po zahraničí ešte viac. Somveľmi rád, že sa objavila konkrétna ponuka z Rakúska. Je to celkom blízko, tamojšia liga je kvalitná a atraktívna. Pre mňa teda ide o veľmi zaujímavú voľbu. Navyše, do tímu ma chcel tréner a to je pre hráča veľmi dôležitý faktor" ponúkol vyjadrenie pre hokej.sk.





Ocjena artikla: Loše - Normalno - Odlično     Jedinstveni pregledi: 244

Podijeli na Facebook   Podijeli na Twitter   Podijeli na MySpace