Vrijeme:

Vaši timovi:
Komunikacija
Public account
  PRO Zona
1330 kredita
Kupi kredite
Trenutno ste ulogovani na javni nalog. Ukoliko želite da igrate igru ili se pridružite diskusijama, morate se ulogovati. Ukoiko ste novi korisnik, morate se prvo registrovati.

  PowerPlay Magazin

Prehľad futbalových líg v tabuľkách za rok 2012/13


Prehľad futbalových líg v tabuľkách za rok 2012/13

Vítam Vás pri trochu netradičnom článku o futbale. V tabuľkách si priblížime celú tohtoročnú sezónu. Článok obsahuje  Španielsku, Anglickú, Nemeckú a Taliansku ligu.
Príjemné čítanie.

 

 

LA LIGA (ŠPANIELSKO)

Barcelona získala dvadsaťdva titulov

Do Segunda División zostupuje Mallorca, Deportivo La Coruna a Zaragoza. Namiesto nich sa v La Lige objaví Villareal, Sporting de Gijon, Racing de Santander.

Tabuľku strelcov vyhral opäť Lionel Messi a na druhom mieste sa umiestnil Cristiano Ronaldo. Za nimi skončil bombardér Radamel Falcao.

Zamora Trophy. Trofej, ktorú udeľuje denník Marca, si odniesol brankár Atlética Madrid, Thibaut Courtois. Najlepší brankár sveta Iker Casillas sa nezmestil ani medzi prvých päť brankárov. Jeho najväčší konkurent v bráne Barcelony, Viktor Valdés skončil druhý.

Od prvého kola bolo jasné, kto vyhrá Španielskú najvyššiu súťaž tento rok. Hráči FC Barcelony boli celú sezónu suverény a počas všetkých 38 kôl sa držali na čele tabuľky. Ich najväčší konkurent v boji o prvenstvo, Real Madrid sa zo začiatku veľmi trápil. Po prvom kole bol až deviaty, po druhom dokonca 14. Až v desiatom kole sa dostal na tretie miesto. Avšak ako sme si mohli už v La Lige zvyknúť, nikto nemal nikdy nič isté. Po prvom kole sa posledný Real Sociedad napokom vyšvihol až na vynikajúcu štvrtú priečku a naopak, celú sezónu výborne hrajúca Zaragoza, ktorej hráči sa držali celý čas okolo desiateho miesta, nakoniec vypadla.

 

Nad hlavu zdvihli trofej ľudia, pre ktorých Barcelona bojovala - Tito Villanova a Eric Abidal. Títo dvaja ľudia to nemali v tejto sezóne vôbec jednoduché. Tito Villanova trénoval svoj tím "na diaľku" z New Yorku, kde sa podrobil operácii slinných žliaz. Eric Abidal zase podstúpil transplantáciu pečene a do hry moc nezasiahol, no za tých veľa rokov, ktoré odohral za Barcelonu si zaslúžil zodvihnúť nad hlavu tento pohár. Po sezóne bohužial, už nie je medzi Barcelončanmi. V 33 rokoch, po 103 zápasoch za Barcelonu, ukončil pôsobenie v Barce. Vedenie klubu sa rozhodlo nedohodnúť sa na ďalšej spolupráce.

 

PREMIER LEAGUE (ANGLICKO)

Manchester získal dvadsať titulov.

Zostupujúce tímy nahrádza Cardif City, Crystal Palace a Hull City.

Na prvom mieste tabuľky strelcov sa usadil Holandský bombardér v službách Manchestru United, Robin Van Persie. Kanibal Luis Suaréz skončil druhý nebyť jeho "zvieracieho výstupu" v zápase s Chelsea, bol by na sto percent vyhral.

Ak by sme porovnali strelcov napr. La Ligy a Premier League, videli by sme, že v Španielsku má na prvom mieste Messi 46 gólov a na Britských ostrovoch Van Persie iba 26!

V Premier League sa neudeluje špeciálna cena najlepšiemu brankárovi a preto iba uvediem tabuľku s čistými štítmi.

"Červení diabli" venovali toto víťazstvo svojmu odchádzajúcemu trénerovi Fergusonovi.

BUNDESLIGA (NEMECKO)

Bayern Mníchov ziskal dvadsaťtri titulov.

Do 1. Bundesligy postupujú tímy: Eintracht Braunschweig a Hertha BSC. Hoffenhaim sa zachránil v barážovom kole! V prvom zápase porazil 1. FC Kaiserslautern 3:1 a v odvete na súperovom ihrisku vyhral 2:1.

Robert Lewandovski, voľný hráč po tejto sezóne, nevyhral tabuľku strelcov! O jeden gól zaostal za Stefanom Kiessblingom. Táto dvojica sa odtrhla od ostatných strelcov. Celú sezónu severénny Bayern Mníchov má svojho hráča až na štvrtej priečke.

SERIE A (TALIANSKO)

Juventus získal dvadsaťdeväť titulov!

Do Serie A postupuje zo Serie B Hellas Verona, Sassuolo a Genoa.

Tabuľku strelcov vyhral hráč Neapolu Edinson Cavani s 29 gólmi. Nikdy nestarnúci Francessco Totti skončil na dvanástom mieste.





Ocjena artikla: Loše - Normalno - Odlično     Jedinstveni pregledi: 420

Podijeli na Facebook   Podijeli na Twitter   Podijeli na MySpace