Vrijeme:

Vaši timovi:
Komunikacija
Public account
  PRO Zona
1304 kredita
Kupi kredite
Trenutno ste ulogovani na javni nalog. Ukoliko želite da igrate igru ili se pridružite diskusijama, morate se ulogovati. Ukoiko ste novi korisnik, morate se prvo registrovati.

  Tema: Državna reprezentanca Slovenije/National Team Slovenia


Vlasnik PRO paketa Slovenija suprvilce


Že nekaj časa nisem kak strokovnjak s taktikah, zadnjih nekaj sezon grem več ali manj na YOLO, čeprav je velikokrat pomagal asistent, tudi to sezono, čeprav več ni uradno del ekipe. Na tem SP nam gre dobro z napadom iz kril pa sem poskusil še enkrat. Nisem si pa upal preveč odpreti obrambe :)


Vlasnik PRO paketa Slovenija suprvilce

Odigrane so bile četrtfinalne tekme. Naši u21 selekciji žal ni uspelo zmagati, saj je bila Brazilija boljša. Škoda, saj smo imeli precej močnejšo ekipo od nasprotnika, a včasih tako pride. Čestitke selektorju za dobro opravljeno delo to sezono, morda bomo v naslednji imeli kaj več sreče.

Člani so igrali proti reprezentanci Hrvaške in zmagali s 24:31. Znova smo poskusili z napadom po krilu in čeprav prvi strelec Lešnik tokrat ni bil tako strelsko razpoložen, smo vseeno uspeli prevzeti pobudo. V drugem polčasu smo nekajkrat vodili že s +11, a na koncu zmagali s +7. Jutri nas v polfinalu čaka Bolgarija, ki je premagala Ukrajino s 34:27. V drugem polfinalu se bosta srečali Latvija in Madžarska.

Zadnja je igrala u19 selekcija, ki se je skozi celo tekmo trdo borili z Nemčijo in šest minut pred koncem tekme je bil rezultat še izenačen, a so potem naši fantje pokazali svojo kvaliteto in z delnim izidom 6:2 uspeli zmagati. Jutri se bo u19 selekcija za vstopnico za v finale borila z Rusijo.


Vlasnik PRO paketa Slovenija Caramella


Čestitke za uvrstitev v polfinale!

Škoda, da se U21 reprezentanci ni uspelo prebiti naprej, saj bi se prvič zgodilo, da bi se vse tri selekcije prebile v boj za medalje.

Jutri pa držimo pesti, da se obe selekciji uvrstita v finale.

U19 selekcijo čaka izredno močna reprezentanca Rusije, ki sva jo s pomočnikom pred začetkom prvenstva videla kot glavno favoritinjo SP-ja. Lahko bi rekli, da je ta tekma finale prrd finalom. Zmaga nad njimi bi bila najboljši odgovor na izjemno visok poraz iz predtekmovalnega dela, ki je bil bolj posledica randoma in varčevanja z energijo.


Vlasnik PRO paketa Slovenija kenede

Čestitke!

A res nimamo nobenega oblikovalca? Zastavica nam je namreč vse prej kot lepa X(


Vlasnik PRO paketa Slovenija Caramella

Finaaaaleee! :party:


Vlasnik PRO paketa Slovenija suprvilce


Čestitke!


Vlasnik PRO paketa Slovenija Caramella


Hvala!


Vlasnik PRO paketa Slovenija suprvilce

Slovenska članska reprezentanca je žal obstala v polfinalu, saj je bila Bolgarija boljša 32:23. Dobro so nas dobili na taktiki in skozi celotno srečanje imeli igro pod nadzorom. Pričakoval sem, da bodo šli z isto taktiko kot igrajo že celotno sezono, a so nas dobili s spodnjicah ob gležnjih in si zagotovili finale. Škoda, saj smo imel celovito gledano precej močnejše moštvo, a to zmago so si zaslužili. Jutri se bomo za srebro v tekmi za trije mesto pomerili z reprezentanco Latvije, s katero imamo neporavnane račune kar se tiče tekem v končnici.

No na srečo nas je pa razveselila u19 selekcija, ki je z 31:29 premagala močno Rusijo in bo jutri igrala za zlato z Madžarsko. Klasični finale torej. Držimo pesti!


Vlasnik PRO paketa Slovenija suprvilce


Se strinjam s tem, a lahko ti rečem, da je bila vse prej kot poceni.


Vlasnik PRO paketa Slovenija top secret

Dajmo še Egipt, da pade.
(y)8-):D:win:


Vlasnik PRO paketa Slovenija kenede

No, saj ne obtožujem nikogar. Če bi znal, bi jo sam naredil zastonj :clown:


Vlasnik PRO paketa Slovenija suprvilce


Ja saj ni bilo mišljeno nič slabega, sem se iz tega debakla naučil pomembno življensko lekcijo: najprej vprašen ceno, šele potem odobri začetek dela. Ko je usvarjalec rekel ceno, me je skoraj vrglo iz stola. Potem pa je rekel, da je ta cena za vsako stvar posebej :dead:


Vlasnik PRO paketa Slovenija suprvilce

Svetovnege prvenstva je konec. Slovenska u19 reprezentanca je osvojila svojo prvo zlato medaljo, in v finalu v velikem slogu premagala starega tekmeca Madžarsko s 36:21. Čestitke selektorju Caramella ter asistentu MintBerry Crunch za fantastično opravljeno delo!:win::D

Člani na drugi strani so nas pa razožarali, saj so v tekmi za tretje mesto izgubili proti Latviji s 31:30 ter tako na koncu osvojili le grenko četrto mesto. Imeli smo pobudo večino tekme in sredi drugega polčasa vodili že s +6, a je Latvija naredila delni izid 10:2 in nas pustila v prahu. Uspelo nam je v zadnji minuti znižati na le en gol zaostanka, a za več je zmanjkalo časa.

Res je, da nismo imeli prvega vratarja, a smo kljub temu imeli pecej močnejšo ekipo od nasprotnikov zadnji dve tekmi, a kljub temu nismo uspeli izkoristiti naših priložnostit. Smo pa veseli na to, da nam je po treh sezonah končno zopet le uspelo priti v polfinale, upajmo, da naslednjo sezono naredimo še en korak naprej tam, kjer smo že bili, a milim, da tako ugodnega žreba in razporeditve končnice, kot smo jih imeli to sezono, še dolgo ne bomo videli.

No, čas se ne ustavi in čaka nas zopet kup dela s posodabljanjem baze in priprave ekipe na prihodnjo sezono.


Vlasnik PRO paketa Slovenija suprvilce

Pričela se je 26. sezona in z njo prihaja tudi novo svetovno prvenstvo. Igrali bomo v skupini 6 skupaj z Argentino, Iranom, Veliko Britanijo in Švedsko. Mislim, da smo dobili eno najbolj izenačenih in s tem najtežjih skupin. Argentina se redno uvršča v končnico svetovnega prvenstva. Z Iranom se kar redno srečujemo in so nas velikokrat že premagali in imajo po moje boljši izkupiček zmag iz skupnih srečanj. Velika Britanija je tudi močna in se je v zadnjih šestih sezonah štirikrat uvrstila na SP. In na koncu Švedska; čeprav že dolgo ni ravno uspešna pri članskem rokometu, imajo veliko bazo igralcev in bi znali pripraviti močno ekipo.

Mislim, da se bo izjemno težko kvalificirati na SP, saj če hočemo priti tam s svežo najmočnejšo ekipo, bomo morali igrati na zelo nizko ali z B postavo, ki v pretekli sezoni ni igrala in je že zaradi tega precej neuigrana, zaradi novih igralcev pa še toliko bolj.


-------------------------------------------

Reprezentanco zapuščajo:

Matevž Osredkar
Klemen Brus
Anže Dreo

Osredkar je za reprezentanco igral 103 tekme in je četrti najboljši strelec v zgodovini (gledamo le tekmovalne tekme, ne prijateljskih). Je tretji po številu zadetkov in prvi po zadetkih iz 7ih metrov. Bil je dolgo časa v reprezentanci in osvojil kar nekaj medalj, a njegova reprezentančna pot je zaključena. Je že peto sezono na 0/6 karieri in je že precej izgubil preteklo sezono.

Brus je za reprezentanco igral precej manj tekem, le 29, pri tem pa je dosegel 83 zadetkov ter dodal 24 podaj. Kar nekaj časa nam je služil pri B ekipi, dodan pa je bil ravno po zlati 19. sezoni, tako da ima v vitrini srebro iz 21. sezone.

Odpustitev Drea je bila kar zanimiva zgodba. Šele po sestavljanjem poročila sem vpokliceval igralce in opazil, da je eno mesto zmanjkalo za vpoklic Jermaniša, saj sem očitno narobe izračunal prosta mesta. Ker bi znali potrebovati krilo za B postavo, sem šel gledat, koga odpustiti. Žal katerega od novih dveh okrepitev nisem mogel odpustiti, zato sem šel gledati drugam. No, izkazalo se je, da je Dreo prava izbira za odhod iz reprezentance. Je 38 in četrto sezono na 0/6. Že kar popuščajo sposobnosti, kar kažejo izračuni iz sezone v sezono. Zdaj ta trenutek, na začetku sezone, je še malenkost pred obema obrambnima krožnima igralcema, a bo iz dneva v dan popuščal in bi znal biti zadaj že za čas prve kvalifikacijske tekme.

Dreo je prava legenda slovenskega rokometa. V reprezentanci je že od samega začetka, že od same ustanovitve reprezentance v 3. sezoni. Igral je 231 tekem za reprezentanco, kar je skoraj 100 več kot drugi na lestvici. Ima daleč največ blokiranih strelov ter tudi ukradenih žog. Pa tudi pri izključitvah in rumenih ter rdečih kartonih je daleč pred vsemi. Bil je del vseh ekip do sedaj, ki so kdaj osvojile medaljo in je prava legenda ne le slovenskega, ampak tudi svetovnega rokometa, saj ima redko kateri igralec v rokometu na PPM tako pestro zbirko medalj kot on (vem za enega madžarskega vsaj, verjetno še kak a dosti jih zagotovo ni - no Madžari so pri tem itak razred zase). Škoda, da v zadnji sezoni ni uspel postaviti pike na i, a imel je fenomenalno dolgo kariero polno odličij kljub temu, da se ni nikoli na njega gledalo kot velikega zvezdnika.


Vpoklicani so bili:

Stjepan Novak
Nejc Jermaniš
Igor Suhadolc

Novak je univerzalni napadalni zunanji igralec in je nova okrepitev naše članske selekcije. Že pri 23ih ima ogromno izkušenj in pred njim je svetla prihodnost. Mislim, da ne bo dolgo čakal na svoje priložnosti, saj hitro napreduje in pričakujem, da bi v roku dveh sezon prišel v B postavo.

Jermaniš je bil na mojem vidiku še ko je igral pri KBoys. Kar lepe kvalitete in odlična kariera. Imel je nizek OR pri svojih letih a je vztrajno treniral in sedaj ima 58 OR več kot Mirko Štuhec pri istih letih. V zadnji sezoni se je po moči zelo približal Klemen Brus in ga naposled ob koncu že prehitel, vsaj kakšni dve sezoni prej kot sem sprva pričakoval. Mislim, da bo dobro okrepil B postavo in nekoč celo prišel v A postavo, saj je Lešnik že na 0/6 karieri.

Suhadolc je bil dodan, ker je Rudi Markelj že 38 in mu sposobnosti že kar pojenjajo in bo potreboval zamenjavo. Preteklo sezono ni B ekipa nič igrala in ga nismo rabili, za to sezono pa še ne vemo, kako se bo izšlo.


-------------------------------------------

Kaj je bilo dobrega s kariero ob prehodu na novo sezono: Kristjan Zver uspel zdržati četrto sezono in je 32 1/6. Tomaž Babnik tretjo sezono in je 33 1/6. France Koren prav tako zdržal tretjo sezono in je 34 1/6. Boris Rupnik prav tako tretjo sezono in je 33 1/6.

Miro Aljančič po treh sezonah iz 1/6 na 32 0/6. Igor Suhadolc po treh sezonah iz 4/6 na 25 3/6. Žan Kastelic po treh sezonah iz 2/6 na 30 1/6. Najboljši igralec Dejan Lešnik že po dveh sezonah iz 1/6 na 33 0/6, kar je največje razočaranje.

To je v glavnem to kar se tiče ožjega obsega reprezentance, dosti bolj razburljivo bi (žal) znalo biti prihodno sezono.


-------------------------------------------

Poglejmo napredek reprezentantov:


186.....Stjepan Novak
173.....Igor Suhadolc
142.....Matej Florjančič
128.....Nejc Jermaniš
39......Žan Kastelic
33......Matic Sabolič
31......Nikola Jarc
29......David Oblak
27......Gašper Bolčina
26......Mirko Štuhec
19......Vladimir Goličič
15......Karl Šivic
15......Kristjan Zver
15......Tomaž Babnik
14......Miro Kos
14......Boris Rupnik
14......Peter Deželak
6.......Dejan Lešnik
4.......France Koren
4.......Miro Aljančič
0.......Brin Trčak
0.......Klemen Brus
0.......Toni Pirc
0.......Robert Žnidaršič
0.......Matevž Silar
0.......Stjepan Lazar
0.......Alojz Gobec
-54.....Anton Ješe
-54.....Aleksander Žakelj
-54.....Robert Topolovec
-106....Anže Dreo
-107....Rudi Markelj
-144....Matevž Osredkar


Kar nekaj igralcev z 0 in nekaj z majhnim napredkom, kar pomeni, da bo druga zlata generacija kmalu prešla v fazo nazadovanja. Štuhec in Bolčina +26 in +27 pri 34ih je fenomenalno, koliko se še lahko pridobi, če je kariera odlična!

Na novo vpoklicani Nejc Jermaniš +128 pri 27ih, kar je odlično.


-------------------------------------------


Kot pri hokeju je tudi pri rokometu možno, da je to moja zadnja sezona na čelu članske reprezentance. Skozi sezono sem se PPMja izogibal koliko se je le dalo, kar kaže na to, da je v ekipi kar nekaj igralcev, katere bi zaradi prihajajočega padca kariere moral prodati, a sem povsem nehal spremljati svoje ekipe. Tudi na SP bi morda lahko bolj natančno preučil taktike nasprotnikov, in morda naredil kakšno zamenjavo, kot jo je predlagal asistent (nisem pravočasno odprl maila). To kaže na dejstvo, da bi lahko kdo bolj zagret morda posegel po boljšem rezultatu. Kot pomočnik (uradno ali ne, sploh ni pomembno) pa lahko tudi pomagam in seveda delim svojo bazo.

Skrbi me, da ni za vogalom tudi počasi že ugašanje svojih ekip na PPM, tako da naj se kakšen sposoben manager javi, morda mi razbremenitev pomaga zopet najti zagon za igranje.


Vlasnik PRO paketa Slovenija suprvilce

Še enkrat opominjam, da je to moja zadnja sezona na čelu reprezentance. Če se želi kdo povpeti na selektorski stol, naj že daj poda kandidaturo in ga lahko nastavi kot asistenta, da do konca sezone skupaj vodimo in da bo potem lažje.Tvoje omiljene teme
Slovačka I.1
Slovačka Športová akad...
Slovačka Kšefty-Tímy-Z...
Slovačka Otázky a odpo...
Slovačka II.4
Mađarska Világbajnok M...
Češka PPM reprezent...
Slovačka Kuriózne mená...
Slovenija U17
Ostatak svijeta Ski Jump Mani...
Češka II.1
Slovačka Nezobrazuje m...
Slovačka Nové športy
Bugarska младежи
Slovenija Bodoče zvezde...
Alžir I.1
Slovačka PP Magazín- (...
Poljska Poszukuję Asy...
Poljska Ski Jump Mani...
Češka Platy hráčů u...
Alžir مقابلة ودية ب...
Slovačka Kohutko Cup I...
Slovačka Gold Cup
Slovačka Trh hráčov/za...
Slovačka National Gree...
Slovačka V.168
Slovačka players for G...
Slovačka Pravidla (Ad ...
Slovačka 2 zapasy za d...
Slovačka postup?
Slovačka Ligový pohár
Slovačka dresy a vlajk...
Slovačka National Germ...
Slovačka PPM reprezent...
Slovačka Voľby trénera...
Slovačka DB National I...
Slovačka PPZT:pred a p...
Slovačka HANDBALL MANA...
Slovačka F1
Slovačka tranfers
Slovačka organizujem t...
Slovačka transfer
Slovačka Dresy
Slovačka VI.188
Slovačka VI.190
Slovačka VI.196
Slovačka VI.185
Slovačka VI.177
Slovačka VI.184
Slovačka VI.178
Slovačka VI.180
Slovačka VI.166
Slovačka VI.172
Slovačka VI.168
Slovačka VI.169
Slovačka VI.170
Slovačka VI.173
Slovačka VI.164
Slovačka VI.163
Slovačka VI.127
Slovačka V.85
Slovačka VI.111
Slovačka VI.72
Slovačka VI.109
Slovačka Futbalová Rep...
Slovačka V.253
Slovačka Slovakia Cup ...
Slovačka VI.113
Slovačka Esox lucius f...
Slovačka trgu - trensf...
Slovačka V.160
Slovačka Klubové vlajk...
Slovačka Vytvorenie kl...
Slovačka V.248
Slovačka VI.143
Slovačka VI.146
Slovačka V.170
Slovačka V.232
Slovačka Žilinska fotb...
Slovačka V.252
Slovačka V.255
Slovačka V.247
Slovačka VI.96
Slovačka V.223
Slovačka VI.9
Slovačka Kto ma najvac...
Slovačka V.230
Slovačka V.133
Slovačka VI.147
Slovačka V.184
Slovačka uspesnost str...
Slovačka VI.126
Slovačka VI.58
Slovačka VI.51
Bjelorusija "Клубная супе...
Slovačka V.158 tipovač...
Slovačka V.250
Slovačka VI.80
Slovačka mini champion...
Slovačka V.249
Slovačka V.229
Slovačka V.251
Slovačka Primera Divis...
Slovačka Tímový web
Slovačka VI.160
Slovačka Friendly Matc...
Slovačka VI.156
Slovačka Klubovy web
Slovačka V.127
Slovačka Futbalova Rep...
Slovačka Taktiky
Slovačka Tréning hráčo...
Slovačka SVK Repre - F...
Slovačka VI.145
Slovačka Stažnosti na ...
Slovačka Kohutko Cup
Slovačka VI.106
Slovačka futbal
Slovačka Design-logo-d...
Slovačka V.208
Slovačka V.189
Slovačka stadio
Slovačka VI.149
Slovačka VI.125
Slovačka VI.88
Slovačka V.176
Slovačka SILA TÍMU
Slovačka VI.103
Slovačka V.148
Slovačka super zápasy
Slovačka Ponuky generá...
Slovačka Slovenské Sup...
Slovačka V.148
Slovačka stavanie záze...
Slovačka Tipovacia súť...
Slovačka V.172
Slovačka pro evolution...
Slovačka Corgoň liga a...
Slovačka VI.138
Slovačka 2x zaspievaná...
Slovačka Tvorba Loga
Slovačka A.C.A.B. CUP
Slovačka Najlepší stre...
Slovačka Šlapak
Slovačka V.201
Slovačka VI.154
Slovačka VI.142
Slovačka Horna nitra C...
Slovačka VI.148
Slovačka VI.97
Slovačka VI.144
Slovačka Súťaž o 40 kr...
Slovačka VI.112
Slovačka MS vo Futbale...
Slovačka kupovanie zam...
Slovačka Hlasovanie - ...
Slovačka V.242
Slovačka Priatelsky du...
Slovačka ZAPASY PRIJMA...
Slovačka PPMliga-turna...
Slovačka Tvorba-loga-d...
Slovačka Majstrovstvá ...
Slovačka V.178
Slovačka IV.24 Ligové ...
Slovačka VI.128
Slovačka VI.54
Slovačka Turnaj - UEFA...
Slovačka Turnaj - Prem...
Slovačka Liga majstrov
Slovačka VI.110
Slovačka V.146
Slovačka V.256
Slovačka VI.114
Slovačka V.225
Slovačka VI.92
Slovačka V.246
Slovačka V.239
Slovačka V.237
Novi postovi